1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi Asus VivoBook muisti täynnä

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi Ruska72 21.07.2022.

  1. Ruska72

    Ruska72 Regular member

    Liittynyt:
    21.12.2011
    Viestejä:
    153
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Ei ole kone yöllä mennyt lepotilaan. Totaalijumissa on. Kello ja päiväyskinnon pysähtynyt 21.7.2022 klo 21.47. Edelleenkään ei saa sammutettua edes.
     
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,689
    Kiitokset:
    1,221
    Pisteet:
    223
    Jooh vaikea tuolle on mitään tehdä. Yksi vaihtoehto olisi asentaa linux usb:le ja käynnistää kone siltä. Näkisi, että toimiiko silloinkaan. Vaikuttaa siltä, että ssd on hajalla. Toisaalta, jos kone ei suostu sammumaan, niin se on outo juttu. Onko käytössäsi toista konetta. Tai Windowsin asennusmediaa usb-tikulla?

    Kokeilitko sitä vitanapin painallusta niin, että virtajohto on irti?
     
  4. Ruska72

    Ruska72 Regular member

    Liittynyt:
    21.12.2011
    Viestejä:
    153
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Joo, ei minkäänlaista reaktiota ole eikä saa sammutettua virtanapistakaan.

    Ei mulla oo toista konetta, vaan viimistään vetävä ipad. Ei oo asennusmediaa mulla kotonakaan ja nyt oon maalla.

    Ihmettelin jo silloin 5 viikkoa sitten kun tuon ostin tuon ja käyttöön ottaessa oli pohjastaan ihan hemmetin kuuma. Neljä päivää siitä tuli eka tiltti (muisti täynnä), joka kesti 8-10 tuntia ja meni ohi itestään. Yhtenä iltana ei saanu mitenkään yhteyttä nettiin, vaikka samalla yhteydellä tää ipad toimi hyvin. Aamulla taas toimi. Nyt tuli tää yhtäkkiä eikä toimi enää mitenkään.
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,689
    Kiitokset:
    1,221
    Pisteet:
    223
    Kuumeneeko se nyt kun on päällä? Toisaalta jos ylikuumenee, niin yleensä kone sammuttaa itsensä, ennen kuin osia menee hajalle. Huono homma kun tuosta ei saa akkua irti ilman, että irrottaa pohjasta levyn. Kokeile vielä kertaalleen sitä virtanapin painallusta. Ota tosiaan virtajohto irti ennen sitä. Koita pitää virtapainiketta mahdollisimman kauan pohjassa ja sillain, että se ei pääse nousemaan missään vaiheessa.
     
    Viimeksi muokattu: 22.07.2022
  6. Ruska72

    Ruska72 Regular member

    Liittynyt:
    21.12.2011
    Viestejä:
    153
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Tuolla virtajohdon irrottamisella sen sai suljettua.
    Nyt ei ole kuuma, eikä ylikuumentunut kuin silloin käyttöönoton yhteydessä.
     
  7. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,689
    Kiitokset:
    1,221
    Pisteet:
    223
    Voi olla, että se silloin latasi päivityksiä tai teki jotain muuta joka rasitti vain sen verran konetta, että lykkäsi lämpöä. Jos nyt kokeilet käynnistää, niin jämähtääkö heti kun pääset työpöydälle.
     
  8. Ruska72

    Ruska72 Regular member

    Liittynyt:
    21.12.2011
    Viestejä:
    153
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Aukeaa normisti, netti aukeaa (toimii, mutta on aika hidas).
     
  9. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,689
    Kiitokset:
    1,221
    Pisteet:
    223
    Kokeile saisitko ladattua CrystalDisikInfo nimisen ohjelman.

    Alla on kaksi linkkiä samaan ohjelmaan. Ensimmäinen on portable versio. Sitä ei siis tarvitse erikseen asentaa, vaan paketti vain puretaan. Latauksen pitäisi alkaa automaattisesti. Saattaa mennä muutama sekunti ennen kuin lataus alkaa.
    https://osdn.net/projects/crystaldiskinfo/downloads/77538/CrystalDiskInfo8_17_4.zip/

    Tässä asennettava versio
    https://osdn.net/projects/crystaldiskinfo/downloads/77538/CrystalDiskInfo8_17_4.exe/

    Jos haluat itse katsoa sivun jolta lataat ohjelman. Niin alla siihen linkki.
    https://crystalmark.info/en/download/

    Ei ole väliä kumpaa versiota käytät. Jos lataaminen tai asennus ei onnistu. Niin koita sammuttaa kone taas ilman virtajohtoa ja mietitään olisiko jotain muuta mitä voisi kokeilla.
     
    Viimeksi muokattu: 23.07.2022
  10. Ruska72

    Ruska72 Regular member

    Liittynyt:
    21.12.2011
    Viestejä:
    153
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Sain ladattua tämän. Mitä nyt teen? Kone toimii nyt normaalisti.
     
  11. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,044
    Kiitokset:
    1,197
    Pisteet:
    243
    Minua ei nukuttanut, joten tulin katsomaan, mitä täällä tapahtuu. Nyt kun Trinity on keksinyt, miten koneen sai sammumaan, on minulla yksi ehdotus, jota voisi kokeilla.

    Klikkaa Asetukset -> Järjestelmä -> Virta ja lepotila -> Lisäasetukset/Virran lisäasetukset -> Valitse virtapainikkeen toiminto

    Poista valintamerkki ruudusta Ota käyttöön nopea käynnistys (suositus)

    Kokeile pysyykö nyt sammuksissa, vaikka verkkolaite olisi liitetty.
     
  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,689
    Kiitokset:
    1,221
    Pisteet:
    223
    Klikkaa sitä kansiota hiiren oikealla ja valitse: Pura kaikki.
    Kun koko paketti on purettu, niin sen kansion pitäisi aueta automaattisesti. Sen jälkeen aukaise ohjelma kuvakkeesta jonka nimi on: DiskInfo64. Jos se ei aukaise purkamisen jälkeen sitä kansiota, niin se luo toisen lähes samannimisen kansion samaan paikkaan johon sen paketin latasit.

    Alla kuva esimerkkinä kun paketti on purettu. Kuvassa saattaa olla hienoisia eroavaisuuksia kun sinulla ilmeisesti on käytössä Windows 10. Mutta toiminnot pitäisi olla kutakuinkin samat.

    crystladiskinfoesimerkki.

    Niin tosiaan. Sitten kun saat ohjelman auki, niin katso mikä on levyn kunto.
     
    Ruska72 kiitti tästä.
  13. Ruska72

    Ruska72 Regular member

    Liittynyt:
    21.12.2011
    Viestejä:
    153
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Tälläiset tiedot antoi (liite).
    Kone pysyy auki ja toimii, mutta heti kun piuhan laittaa kiinni, kone on totaalijumissa. Akun varassa siis toimii.
     

    Liitetyt tiedostot:

  14. Ruska72

    Ruska72 Regular member

    Liittynyt:
    21.12.2011
    Viestejä:
    153
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    iPertti, en saa lainattua viestiäsi tähän, mutta… pysyy sammuksissa. Kone vaan menee totaalisen tilttiin heti, kun virtajohdon yhdistää koneeseen.
     
  15. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,470
    Kiitokset:
    227
    Pisteet:
    93
    Siis virtapiuhan?
    Kone saanut ehkä ukkosta, vie takuuvaihtoon, mutta älä missään nimessä kerro epäilyjäsi ukkosen suhteen.

    T: Vesku
     
  16. Ruska72

    Ruska72 Regular member

    Liittynyt:
    21.12.2011
    Viestejä:
    153
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Joo, virtapiuhan. Ei meillä oo ukkostanut tän koneen aikana. Tuo teki jokusen tunnin tiltin ekan kerran 4 päivää oston jälkeen, josta alkoi toimia omia aikojaan. Maanantaina ei löytänyt millään wi-fiä, nettiin ei päässyt piuhan kauttakaan, ei saanut jaettua luurin nettiä… ipad kuitenkin toimi samalla Wi-fillä… Kolme isompaa ongelmaa ja kone ollut huomenna mulla 5 viikkoa. Huoltoon siis vien, kun pääsen kotiin.
     
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,044
    Kiitokset:
    1,197
    Pisteet:
    243
    Kiintolevy näyttää olevan kunnossa, mutta joku vakava vika laitteessa on. Eli Giganttiin, kuten aikaisemmin on jo uumoiltu.
     
    Ruska72 kiitti tästä.
  18. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,470
    Kiitokset:
    227
    Pisteet:
    93
    Muista ottaa se virtalähde myös mukaan, kun vika voi piillä myös siinä.

    T: Vesku
     
    Ruska72 kiitti tästä.
  19. Ruska72

    Ruska72 Regular member

    Liittynyt:
    21.12.2011
    Viestejä:
    153
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Joo, Giganttiin mennään heti, kun pääsen kotiin ens viikolla. Eihän tää normaalia ole, että kk ikäinen laite on siinä kunnossa, että koko aika pitää pelätä toimiiko vai ei. Kunhan nyt selviäis tuon kanssa jotenkin tän vajaan viikon.
     
  20. Ruska72

    Ruska72 Regular member

    Liittynyt:
    21.12.2011
    Viestejä:
    153
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Hei ja hyvää uutta vuotta!
    Olen jälleen ongelmissa kesäkuussa ostamani Asusin kanssa (tarkemmat tiedot ketjun avausviestissä). Koneessa on alusta saakka ollut milloin mitäkin ongelmia, jotka kestävät yleensä 2-4 vrk kerrallaan ja meneevät itsestään ohi Nyt muut ongelmat on olleet vähemmällä, mutta kone alkaa ajoittain aivan hirveän surinan (ei siis mikään pieni hurina, vaan aivan karmean kuuloinen surina). Sen laukaisee milloin mikäkin. Tänään päivällä koneen siirtäminen pöydällä. Suljin koneen. Surina alkaa heti uudelleen, kun koneessa avaa nettiselaimen. Tälläistä on nyt jatkunut kohta 3kk. Välillä menee viikkoja, ettei surinaa ole. Nää surinajaksot kestää 1-3 päivää. Vein koneen Giganttiin. Eivät ottaneet huoltoon, koska sillä hetkellä ei surissut. Asensivat käyttiksen uudelleen, mutta ei vaikuttanut surisemiseen. Mikä tuon surinan voi aiheuttaa? Kuitenkin se loppuu aina itestään kestettyään 1-3vrk. Kun kone surisee, sitä ei saa suljettua virtanäppäimestä, vaan on odotettava että sulkee sammuta -toiminnon kautta ja pelättävä, että kone ehtii lentää silmille ennen, kun sammuu.
     
  21. WinLix

    WinLix Active member

    Liittynyt:
    22.02.2018
    Viestejä:
    838
    Kiitokset:
    132
    Pisteet:
    53
    Olisi mielenkiintoista kuulla tuosta hurinasta äänite niin voisi siitä mahdollisesti päätellä mistä se tulee mutta yleensä se johtuu näin SSD aikakaudella koneen tuulettimista.
     

Jaa tämä sivu