1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Uusi Androidluuri, ~400€

Viestiketju Uutta puhelinta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi tuskis 11.10.2015.

 1. tuskis

  tuskis Member

  Liittynyt:
  02.06.2014
  Viestejä:
  40
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Hakusessa olisi siis uusi luuri kun vanha HTC on hyvää vauhtia sanomassa itsensä irti. Seuraavat speksit pitäisi täyttyä:

  -Valmiiksi markkinoilla oleva malli ja helposti saatavilla.
  -Väri mielellään hillitty, ts. musta, harmaa, hopea.
  -Hintaa maksimissaan sen 400 erkkiä, saa mennä vähän yli.
  -Android, uusin parempi varmaan? Siitä sen verran ettei sisältäisi mitään turhaa hidastavaa roskaa ja muunkin roinan saisi poistettua, mutta tämäkin taitaa nykyaikana vaatia roottauksen, en käytä sosiaalista mediaa puhelimella juuri.
  - Vähintään nopea 4 ydin CPU, elikä varmaankin Snapdragon.
  -Nopeasti ja hyvin toimiva 3G yhteys, 4G plussaa.
  - Näytön kokoa sen verran että hyvä kirjoittaa ja resoluutiota vähintään 720x1280 netin selausta varten, full HD plussaa, sen verran pieni kuitenkin että mahtuu normisti housujen taskuun. Vihaan kosketusruutuja ja nykynen HTC on fyysisellä QWERTY-näppiksellä varustettu mutta nykyaikana ei tälläistä vaihtoehtoa oikein ole.
  -Kameralla ei väliä, kunhan saa kuvia.
  -Akkukesto plussaa, vaikka olenkin tottunut laittamaan puhelimen yöksi lataukseen ja lisää kestoa saa ulkoisilla palikoilla.
  -Akun saa vaihdettua itse ilman lähettämättä puhelinta huoltoon, tämäkään ei taida nykyjään olla itsestäänselvyys.
  -Kestävyys plussaa, puhelin tipahtaa varmasti kaikilta jossain välissä elämää mutta nykyajan trendinä oleva "näyttö sirpaleina 10 sentistä tiputettuna" ei kiinnostaisi, suojakannet tietysti auttanee tähän jotenkin.

  Kiitoksia etukäteen ehdotuksista.
   
 2.  
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Googlen Nexus -luurit ja Motorolan tuotteet ovat varmaan sitä pelkistetyintä ohjelmistopuolen osalta, mitä tarjolla on hyllytavarana.

  Onko tästä jotain tarkempaa kokorajaa olemassa? Kaikki hinnakkaammat Android-luurit ovat kooltaan kohtuu suuria, jos niitä vertaa tuohon sinun nykyiseen (Desire Z:taan?), ja pienimmästä päästä on Sonyn Compact-mallit, joissa näytön koko on esim. Z3 Compactissa 4,6 tuumaa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2015
 4. tuskis

  tuskis Member

  Liittynyt:
  02.06.2014
  Viestejä:
  40
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitos vastauksesta, Nexuksia kattelinkin vähän aiemmin ja vaikutti ihan lupaavalta, perus 5:sta ei vain oikein enää mistään näytä saavan kun 5x on tuloillaan, mietityttää vaan tällein semi-foliohattuiluna että onko noissa mitään ylimääräisempiä Googlen vakoiluja jo Androidissa itsessään olevien lisäksi? Motorollalta olisi kiintoisaa kuulla muutamia speksit täyttäviä malleja mikäli on antaa. Voisi lisätä tuohon, että ei tarvitse kuitenkaan olla liialti pelkistetty, ts. ikäihmisen malli, kunhan perus Mapsit ja sun muut peruspalvelut löytyvät niin lopun voi hoitaa Google Play/Android Market.

  Tarkemmista kokorajoista en oikeen osaa sanoa sillä en noita kamalemmin ole ihan omin käsin vertaillut, Desire Z tosiaan löytyy nykysenä ja saa kyllä olla sitä isompi ihan vapaasti, jos vertaa perus farkkutaskun tilavuuteen niin jokin 5 tuuman malli tuskin vielä hirveän isoksi menee, mutta jokin oman repun tarvitseva puolet tabletin koosta oleva menee jo yli.
   
 5. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Motorolat eivät valitettavasti osu tuohon rajaukseen, kun missään uudemmassa mallissa ei taida olla käyttäjän vaihdettavissa olevaa akkua.

  Googlen seuranta rajoittuu pitkälti noihin Googlen omiin sovelluksiin, joten jos oletuksena löytyviä hakuominaisuuksia tai Chromea käyttää niin Google kerää tiedot luurista riippumatta.

  Noi Googlen omat sovellukset (Gmail, Maps, YouTube jne.) ovat pakotettuina kaikissa Googlen Androidiin perustuvissa luureissa. Lähinnä nuo valmistajat lisäävät muitakin sovelluksia luuriin, ja skinnaavat käyttöliittymää uudestaan.

  Ainoa malli mikä äkkiseltään tulee mieleen on Samsung Galaxy S5 (hinta Suomessa noin 430 euroa). (ei liian suuri, vaihdettava akku, Marshmellow-päivitys tulossa jossain vaiheessa)

  LG:n G3 on iso (5,5 tuumaa) ja G4s ei oikein vakuuta speksien osalta.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2015
 6. tuskis

  tuskis Member

  Liittynyt:
  02.06.2014
  Viestejä:
  40
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Hyvä tietää tosta Googlen seurannasta Nexuksissa, voi sen laittaa sitten harkintaan ainakin.

  Valmistajien omia sovelluksia ja varsinkin käyttöliittymän skinnausta toivoisi kyllä mahdollisimman vähän, HTC:n Sensestä jo sen verran omakohtaisesti huonoja kokemuksia, tuppaavat hidastamaan laitteen käyttöä ja ei tosiaan välttämättä saa poistettua ilman roottausta joka olisi harmi uuteen luuriin tehdä ja menettää täten mahdollisesti takuu.

  LG:n G3 ja Samsungin Galaxy S5 vaikuttavat näin äkkiseltään ainakin ihan hyviltä kummatkin, löytyy yleisimmistä kaupoista ja jotain pientä vertailua näiden välillä onnistuin Googlettelemaan myös mutta aika tasoissa menevät, G3 ainakin olisi hieman halvempi, jotain syvällisempää infoa noista olisi kuitenkin hyvä kuulla.

  Mites tollanen kun Honor 7, mitään infoa?
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2015
 7. JoniS

  JoniS Active member

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  Unohda Samsung ensimmäisenä jos et halua täysin modattua androidia :) Samsungin touchwiz framework on varmasti isoin modaus mitä android valmistajat noihin laittelee.
   
 8. tuskis

  tuskis Member

  Liittynyt:
  02.06.2014
  Viestejä:
  40
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tulipa tuollainen G3 noudettua Verkkokaupasta tällä kertaa sitä aikani hipisteltyä liikkeessä, saa nähdä onko siitä mihinkään. Kiitokset kaikille vastauksista.
   
 9. JanneH90

  JanneH90 Member

  Liittynyt:
  10.05.2007
  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Voitko kertoa hieman mielipiteitä G3:sta, kunhan alkaa hahmottua? Kävin juuri itsekin kyseistä luuria liikkeessä hipelöimässä, mutta ko. liikkeessä ei laitteita saa nostettua telineestä irti, joten käyttöjärjestelmän ulkonäköä lukuunottamatta aika hankala sanoa puhelimesta mitään. Erityisesti kamerapuoli kiinnostaisi :)
   
 10. Tkonemies

  Tkonemies Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2015
  Viestejä:
  249
  Kiitokset:
  26
  Pisteet:
  28
  One Plus 2 on paras vaihtoehto mikäli siihen kutsun saa. Muut tulee perässä mm hinnan vuoksi. Kamera siinä ei ole markkinoiden kärkeä mutta oikeat kuvathan otetaan järkkärillä ja puhelimen kamera on hätävarana johon tämä kyllä sopii.
   
 11. majoko

  majoko Member

  Liittynyt:
  02.01.2011
  Viestejä:
  40
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
 12. Tkonemies

  Tkonemies Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2015
  Viestejä:
  249
  Kiitokset:
  26
  Pisteet:
  28

Jaa tämä sivu