1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Uusi ~1400 peli- ja työkone

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Kepuli 31.08.2016.

 1. Kepuli

  Kepuli Member

  Liittynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tervehdys,

  Uutta konetta pitäisi ostaa. Katselin tuossa itsekseni jo tuommoista alustavaa setuppia. Lähinnä kysymys onkin siis teille aiheen dosenteille, että onko siinä mitään huomautettavaa. Löytyykö jostain alueista hinta-/laatusuhteeltaan järkevämpiä tai parempia palikoita? Onko jossain jokin kohta missä voi säästää selkeää rahaa vaihtamalla komponenttia ilman, että suorituskyky kärsii? Osa komponenteista on myös valittu koska ovat tarjouksessa, suosituksista, omista vanhoista kokemuksista tai ihan muuten vaan perstuntumalta. Kone vähän vaativampaan pelikäyttöön sekä työntekoon (compilaus, photoshop ja ajoittainen renderöinti).

  Budjetti?: ehdoton maksimi 1500€.
  Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
  Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
  Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: ei
  Ylikellotatko prosessoria?: Kyllä, myöhemmin.
  Kotelon koko: Tavallinen (ATX)/
  Onko kotelon värillä väliä?: Ei
  Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
  Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Ei älyttömästi väliä. Ei kuitenkaan mitkään reivit sais alkaa konesalin puolella käynnistettäessä.
  Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei
  Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä. Kone myös tilataan ulkomaille. Tietääköhän kukaan, että toimittaako mindfactory Ruotsiin?
  Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: En kumpaakaan
  Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
  Koneen käyttötarkoitus: Mainittu yllä. Pelien puolesta voisi muutamaksi vuodeksi pystyä pyörittämään AAA titteleitä ilman kummempia päivityksiä. Myös VR:än käyttö tai siihen päivitys tulevaisuudessa kiinnostavat.
  Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
  Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: DVD asema, pyörivä kovo sekä 1x SATA SSD valmiina. Samoin tilpehöörit kuten näyttö, winukka, näppikset hiiret yms yms.
  Muita vaatimuksia/kysymyksiä:

  Pari kyssäriä:
  - Ymmärtääkseni tuossa emossa oli 3x sata paikkaa. Oletettavasti voin siis käyttää vanhan SSD:n ja pyörivän kovon (ei tule emolevyn liittimien määrä vastaan)?
  - Kannattaako emoon panostaa nyt jo hieman enemmän jos tarkoituksena on päivitellä konetta ajoittain uusilla komponenteilla sekä myöhemmin ehkä kellottaa?
  - Tukeeko valittu emolevy dual näyttistä jos tälläinen tilanne tulee vastaan uusien APIen yleistyessä ja VR:n lyödessä läpi? Yritin löytää tietoa mutta en oikeen jaksanut etsiä 5 minuuttia kauempaa.
  - Katselin poweripuolelta myös tuollaista EVGA Supernova 750 G2 poweria joka näytti olevan hieman halvempi, mutta eräs ystäväni suositteli Corsairin powereita. Onko powereissa suorituskyvyltään tai hiljaisuudeltaan merkittäviä eroja? Muuta huomioitavaa?
  - Kaikki kommentit kokoonpanosta erittäin tervetulleita sillä viime koneenkokoamisesta on aikaa. Myös "oot ihan tymä" -kommentit otetaan huomioon mikäli sille on tarve.

  Alustava suunitelma
  PC_ehdotelma.JPG

  Kiitoksia paljon!
   
 2.  
 3. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,823
  Kiitokset:
  3,040
  Pisteet:
  223
  Kannattaa ostaa parempi emolevy Suomesta https://hardwarium.com/product/474/74/gigabyte-ga-z170x-gaming-5-atx-lga-1151-ddr4. Tuohon saa kolme näyttistä, kellottelu onnistuu paremmin kuin hyvin ja sata-paikkojakin on 6. Ei mitään syytä panostaa tuota enempää emolevyyn.

  EVGA on kohtuuhintainen, hiljainen huippupoweri 10 vuoden takuulla (vaatii rekisteröimisen EVGA:n sivuilla). Osta pois vaan.

  Tuosta jäähy http://www.mindfactory.de/product_info.php/Thermalright-Macho-X2-Tower-Kuehler_1006349.html.

  Parempi ssd http://www.mindfactory.de/product_i...--SATA-6Gb-s-MLC--CT250MX200SSD1-_992809.html.

  Koppaa ei kannata tilata Saksasta ylimääräisten postikulujen takia. Tosta https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...Define-R4-Black-Pearl-ATX-kotelo-ilman-virtal. Tuossa on muutenkin laadukkaampi vaikutelma ilman ylimääräisiä pölynkeräysaukkoja.
   
  Kepuli kiitti tästä.
 4. UnRipped

  UnRipped Member

  Liittynyt:
  23.08.2016
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  17
  Pisteet:
  8
  Jos powerin hiljaisuudella väliä ota Corsairin HX750i. Ainoita powereita AX sarjan kanssa missä FDB eli oikea nestelaakeri joka hiljaisin mahdollinen, jos ei lasketa magneettilevitaatio (Corsair ML fan) laakeria joita tosin ei powereihin saa. Ropelli ei myöskään käynnisty alle 450W kuormituksessa eli on tuohon asti täysin äänetön. Platinum hyötysuhde ja 7v takuu.

  Fractalin R4 koppaa en suosittele ohi R5, koska itse vaihdoin R nelosesta vitoseen ja voin sanoa että R5 sisältää parempia suunnittelu ratkaisuja. Kannattaa ottaa samantien uudempi.
   
  Kepuli kiitti tästä.
 5. Kepuli

  Kepuli Member

  Liittynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos erittäin paljon vastauksista. Osan komponenteista tilasinkin jo. Emo ja koppa vielä harkinnassa. Jäähyn vaihdoin wwallun ehdottamaan ja SSD:n löysin tarjouksena 500GB versiona. Poweriksi vaihtui corsairin HX750i jota UnRipped suositteli koska viestissä mainittiin magneettilevitaatio (vaikkei sitä powerissa olekkaan). Muutama tarkentava kysymys vielä:

  Mikä näissä versiossa on suurimpana erona? ATX vs. EU?

  Lähinnä kyselen koska Hardwarium tai Systemastore eivät lähetä Ruotsiin ja tilaaminen Jimm'sistä on huomattavasti kalliimpaa (210€ ATX versiosta).

  Minkälaisista suunnitteluratkaisuista on kyse?
   

Jaa tämä sivu