1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uudet ramit Ryzenille

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Samde 18.07.2019.

  1. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    43
    Pisteet:
    38
    Ainoat kuvat, joita olen löytänyt vastaavasta biosista on muutenkin erilaisia kuin omani. Niissä tuo osio on nimeltään "Extreme Tweaker", ei "Ai Tweaker". Oisko mulla mahdollista olla joku vanha versio?
    Tsekkailen taas lisää kun kerkeän, ois kätevä kun sais otettua screen capture videota eikä tarvis luurilla koittaa ottaa näytöstä kuvia.
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,191
    Kiitokset:
    3,599
    Pisteet:
    223
    Vanhahan se on jos et ole koskaan päivittänyt. Docp kummiskin löytyy sieltä jostakin, ja saattaa toimia vanhalla paremminkin. Nää uudet asuksen biosit on paitsi sotkuisia myöskin toiminnaltaan vähän mitä sattuu.
     
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,618
    Kiitokset:
    1,168
    Pisteet:
    223
    Yleensä bios (uefi) mahdollistaa kuvakaappauksen muistitikulle. Tulee olla alustettuna FAT32-muotoon. Kuvakaappaus F12 näppäimellä.
     
    Samde kiitti tästä.
  5. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    43
    Pisteet:
    38
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,191
    Kiitokset:
    3,599
    Pisteet:
    223
    Ota aikaisemmin linkkaamani 3000cl15 -setti. Mulla taitaa olla nuo yllä linkatut eikä kulje kuin 2933. Hitaampi ja kalliimpi.
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,618
    Kiitokset:
    1,168
    Pisteet:
    223
    Kattelin tuon emon manuaalin mutta siellä ei kylläkään mainittu tuosta kuvakaapauksesta. Mutta kokeile toki. Toimii ainakin yleisohjeena.
     
  8. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    43
    Pisteet:
    38
    upload_2019-7-23_8-53-54.

    Tilasin siis tuollaiset jo, eivät kylläkään ole vielä lähteneet joten vois soitella perään. Lisäksi näyttää olevan hinta noussut viikonlopun aikana kun itse sain tuohon hintaan ^.
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,191
    Kiitokset:
    3,599
    Pisteet:
    223
    Kai ne vielä joskus toimivat täydellä nopeudella. Eipä siinä, näyttis on pullonkaula vaikka kitkuttelevat sen 2933MHz.
     
  10. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    43
    Pisteet:
    38
    Mikäs kortti sulta löytyy? Itsellä RTX2070, joka ei muuten ihan mahdu Node 304:seen (jos joku kysyy :D). Kaikki noi isot uudet kortit menee kyllä pituudesta, mutta ei mene kopan kylki kiinni kun ovat niin paksuja jäähyiltään.
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,191
    Kiitokset:
    3,599
    Pisteet:
    223
    2080.
     
  12. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    43
    Pisteet:
    38
    Noh eikös tolla kortilla nyt hyvin pelaile. Sulla tais olla kyllä joku korkee reso käytössä?
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,191
    Kiitokset:
    3,599
    Pisteet:
    223
    4k, ikävä kyllä. 2080:llä pelailee vaihtelevalla menestyksellä, mutta vähän vaikea tuota on 800 euron high-end tuotteeksi käytössä mieltää.
     
  14. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    43
    Pisteet:
    38
    Itse en ole Full HDsta lähtenyt korottamaan, kun harmittaa FPS-peleissä jos alle 100framen joutuu pelaamaan. Kyllähän ne tarpeeksi hyvältä näyttää silläkin resolla ainakin omaan silmään, kunhan kuva liikkuu nopeasti.
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,191
    Kiitokset:
    3,599
    Pisteet:
    223
    8x -reunanpehmennyksellä ihan saman näköistä. 4k-kuva toki terävämpi, mutta tökkimisen kustannuksella. Ei sovellu pelikäyttöön.
     
  16. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,129
    Kiitokset:
    657
    Pisteet:
    123
    Aika rajut voltit sulla noille kelloille prossulla @Samde
    Eikö tuon matalammilla pelitä?

    Itsellä 1,285v offsetilla 8ydin 3.9ghz

    E: se xmp ei näy varmaan sen takia kun noissa muisteissa ei profiilia ole.
     
  17. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    43
    Pisteet:
    38
    Sitä ihmettelin itsekin, mutta aina tilttasi alemmilla kun ajoi Cinebenchiä. AMD Ryzen master väitti että 1,265... tms riittäisi, mutta piti aika monta klikkiä nostaa ennen kun pysy pystyssä.
     
  18. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,129
    Kiitokset:
    657
    Pisteet:
    123
    Siis onko nuo kellot nyt asetettu ryzen masterilla?
     
  19. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    43
    Pisteet:
    38
    Eihän Ryzen masterilla voi lopullisesti kellottaa, testata vaan? Ohjevideon mukaan ainakin kellotus pitää asettaa BIOSista jotta on pysyvä muutos. Tosiaan Ryzen masterin ehdottamat voltit ei riittäneet, joten nuo voltit laitettu manuaalisesti BIOSista. Master käski laittaa 1,265... mutta Cinebench meni läpi vasta noilla nykyisillä volteilla.
     
  20. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,129
    Kiitokset:
    657
    Pisteet:
    123
    Kyllä ne ainakin ennen sai pysyvästi laitettua masterillakin. Sillä masterilla ei tosin tee hevon helvettiä ainakaan näillä ensimmäisen sukupolven ryzeneillä, korkeintaan saa koneen epävakaammaksi. Itse poistaisin koko kikkareen.

    Eihän nuo voltit toki pahat ole 1,425v on amd:n suosittelema maksimi 24/7 käyttöön. Oletko kokeillut kelloja nostaa noilla samoilla volteilla?
     
  21. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    43
    Pisteet:
    38
    En tiedä miten se masterin kellotus sitten pysyy bootatessa, kun ei se BIOSiin niitä ainakaan aja. Enhän sillä enää tosiaan mitään teekään nyt kun osaan sen BIOSistakin laittaa. Tuon 3,8 yli en ole koittanut vaikka varmaan menisikin, mutta luulen että ois tarvetta uudelle jäähylle. Sitä kun taas ei saa tuonne mikroaaltouuniin mahtumaan. Nykyinen 3,8 on siis vakiojäähyllä.

    Noista volteista sais varmaan yhden tai pari napsua otettuakin pois. Kellottaessa laitoin aina yhden klikin lisää kun Cinebench tilttasi, joka toistui ainakin 8 kertaa. Kun ei ikinä pysynyt pystyssä niin laitoin suosiolla 3-4 klikkausta ylöspäin silloisesta niin alkoi toimimaan. Hyvällä tuurilla siinä on siis pari ylimääräistä tällä hetkellä jos haluaisi pudottaa alemmas.
     

Jaa tämä sivu