1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uudet ramit Ryzenille

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Samde 18.07.2019.

  1. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    43
    Pisteet:
    38
    Morjes,

    Kellotin tossa ryzen 5 1600-> 3,8gHz ja huomasin, että ramit on todellakin hidasta kastia; 16gb 2133 CL15 ja CPU-z sanoo taajuudeksi 1064.1MHz, jota en kylläkään ymmärrä (onko se yhden kamman? sattumalta kun tuon kertoo kahdella, tulee tuo ~2130).
    Uudet ramit vois anyhow tehdä terää, nämä sain joskus kaverilta toissavuonna.
    Emona on Asuksen ROG Strix B350-I Mini-itx:nä. Mitäs 16gb ramia tohon kannattas laittaa/ mitkä ois ees yhteensopivia? Koitin Jimmsin valikoimasta hakea, eikä tahtonut mitään löytyä emon listoilta joita katselin.
    Budjettina 150e.

    Thanks comrads!
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,191
    Kiitokset:
    869
    Pisteet:
    123
    Samde kiitti tästä.
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,191
    Kiitokset:
    3,599
    Pisteet:
    223
  5. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    43
    Pisteet:
    38
    Wallu se valvoo yöllä kuin batman! Miten niillä ei ole mitään merkitystä :confused: Liittyykö noi yhteensopivuudet jotenkin RAMin kellotukseen? Tällä hetkellä nimittäin en saanut rameja kellotettua ja tuskin löytyvät tuolta listaltakaan mutta toimivat kuitenkin.
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,191
    Kiitokset:
    3,599
    Pisteet:
    223
    Ei kun nukun yöllä jotta jaksan nousta heti aamusta. Varhainen liero linnun kohtaa, tai jotain.

    Kai muistivalmistajat maksavat karkkirahaa päästäkseen listalle. Merkitystä sillä ei ole koska samoista piireistä kaikki muistit kasataan. Se nyt on täysin yhdentekevää kuka liimaa mötikät tikkuun.
     
    Samde kiitti tästä.
  7. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,627
    Kiitokset:
    391
    Pisteet:
    93
    Juu, ei. Ei ole ihan sama. Listalla olevat ovat testattu = varmistettu yhteen sopivuus.

    Ja tosiaan tulevat ainakin 2 eri valmistajalta.:cool:
    Tässä menneinä vuosina ollut todellakin merkitystä valmistajalla Amd- seteissä erityisesti.
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,191
    Kiitokset:
    3,599
    Pisteet:
    223
    Voihan se olla. Mutta mitä väliä? Eri päivinä valmistetut palikat ei välttämättä ole yhteensopivia keskenään, mutta jos ei parempaa ajankulua keksi niin sitten voi vaikka testailla.

    Joo, mutta ne paremmat muistit on parempia muisteja vaikkei niitä höpölistoilta löytyisikään. Samsung on kyllä yliarvostettu merkki, myöskin muistin suhteen.
     
  9. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,254
    Kiitokset:
    667
    Pisteet:
    123
    Jos ei ole pakko Suomesta ostella, niin saksan amazonissa on nyt ollut vähän väliä hyvillä hinnoilla crucialin muisteja. Ei oo kyllä mitään sampan b-dietä, mut micronin e-dietä, lie nekin toimii ryzeneissa.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,191
    Kiitokset:
    869
    Pisteet:
    123
    Hienoja uskomuksia.:confused:

    Kyllä nuo yhteensopivuuslistat on nimenomaan tehty kuluttajia palvelemaan, jolla taataan muistin sopivuus. Erityisesti Ryzenit ovat olleet kovin herkkiä muisteille ja niiden asetuksille, joka täälläkin aika usein on esillä.

    Antipatioita taas?
     
    Viimeksi muokattu: 19.07.2019
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,191
    Kiitokset:
    3,599
    Pisteet:
    223
    Kun eri päivinä valmistetut muistit on erilaisia niin ei sitä voi taata. Pääasia kummiskin että toimivat.

    Ei niinkään. Hyviä muisteja mutta ei hintansa arvoisia. Ihan kuten prot ssd-puolella.
     
  12. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,627
    Kiitokset:
    391
    Pisteet:
    93
    Sen takia näissä valmiissa muistikiteissä on aina samaan aikaan tehtyjä, sarjanumerot ovat perättäisiä.
    Itse tilannut aina yhteensopivuus listan mukaisia intel- settiin. :)
     
  13. PerttiGG

    PerttiGG Active member

    Liittynyt:
    22.04.2017
    Viestejä:
    436
    Kiitokset:
    119
    Pisteet:
    53
    Ootko Samde säätänyt muistien taajuuksia BIOSista yhtään vielä?
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,191
    Kiitokset:
    869
    Pisteet:
    123
    Päivillä tuossa ei ole merkitystä, vaan eri materiaalierillä. Valmistus suoritetaan täysin tuotatoroboteilla, johon mummojen tai lasten sorminäppäryys ei eri päivinä vaikuta.
     
    i9Extreme kiitti tästä.
  15. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    43
    Pisteet:
    38
    En vielä, sain eilen prossun toimimaan 3,8GHz ja AMD ryzen masterilla tosiaan esimerkiksi ei RAMeja pystynyt edes testaamaan, sanoi vain "Not available" RAM-taajuuksien kohdalla. Biosista en myöskään vielä tarkemmin testaillut. Pikaisella tsekkailulla löysin ainoastaan RAMille voltit, en mitään taajuuksista tai XMP:stä kertovaa. Ajattelin tänään katsella sitä uudestaan.
     
  16. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,829
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    78
    Mitkäs muistit sulla on tarkalleen käytössä?

    EDIT: Pitäs löytyä BIOSista AI Tweakerin alta ja AI Overclock tuner -> D.O.C.P ja siitä sitten memory frequency
     
    Samde kiitti tästä.
  17. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    43
    Pisteet:
    38
    Tulikin lähdettyä vklopuksi reissulle niin en ehtinytkään perehtymään. Tilasin kuitenkin uudet ramit joten niitä odotellessa. Testaan tuota vinkkiä kunhan saapuvat Jimmsiltä.

    Vastauksena kysymykseen, muistelisin olevan jotkin G.skillin 2133Mhz CL15. Voisi sitä töiden jälkeen tsekata irtoaako CPU-z:sta vielä tarkempaa dataa.
     
  18. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    43
    Pisteet:
    38
  19. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,129
    Kiitokset:
    657
    Pisteet:
    123
  20. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    43
    Pisteet:
    38
    Myös noita uusia muisteja silmällä pitäen; en löytänyt tuota DOCP-asetusta tai mitään XMP:hen viittaavaa tuolta biosista. Alla kuva Ai Tweaker välilehdeltä, jossa näkyy kaikki RAMiin liittyvät, yläpuolella vain DRAM Timing control ja CPU:n kellotus.
     

    Liitetyt tiedostot:

  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,191
    Kiitokset:
    3,599
    Pisteet:
    223
    Mulla docp löytyy heti avaussivun sotkusta. Eri levy, mutta asuksen 300-sarjaa kuitenkin.
     

Jaa tämä sivu