1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Uuden kaiutinsarjan kytkennät 5.1 (AV/digital/HDMI)

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi frozndd 08.10.2014.

 1. frozndd

  frozndd Newbie

  Liittynyt:
  08.10.2014
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Hei,

  ostin kaiutinsarjan: http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...s-SoundWareXS-5-1-SE-kotiteatterikaiutinsarja ja tuppuraisena en ymmärtänyt, että väliin tarvitsisi viritinvahvistimen.
  Kysymyksenä siis kuuluukin nyt mitä sisääntuloja tarvitsisin vahvistimeen, jotta saisin 5.1 surroundia blueray soittimestani ja samsungin televisiosta. Molemmissa on digital audio output, AV ulosmeno missä on left ja right ja HDMI ulosmenoja. Eli riittäisikö surroundeihin vahvistin, jossa on 5:lle kaiuttimelle kytkennät + subbarille ja AV Left+Right sisääntulolle vai pitääkö alkaa etsimään vahvistinta jossa on digital audio kaapelille tai HDMI:lle paikat? Jos surroundia ei tosin ole mahdollista saada, niin että edes kaikista kaiuttimista kuuluisi jotain ( sijoitan 3 kaiutinta eteen vasen, keski ja oikea ja sohvan taakse vasemmalle ja oikealle yhdet).

  PS. Olen luullut, että AV L/R tarkoittaa vain jos on 2 kaiutinta ja että toinen on vasen ja toinen oikea. Siksi ihmittelen riittääkö AV piuhat 5.1 surroundin tuomiseen.

  Vastaan mielelläni kysymyksiin, koska tiedän ulosantini takkuilevan usein.
  Kiitos etukäteen
   
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,363
  Kiitokset:
  204
  Pisteet:
  93
  Tarviit AV-vaffin, ne on yleensä juurikin noita viritinvahvistimia ja nimi tulee siitä, että mukana tukee nyös radio (onko se sitten tarpeellinen?).
  Vaihtoehtoja on monia esim. ja lähteet kytketään HDMI:llä siihen virvaan jolloin äänet jää automatic oikein, töllössä tarvitaan ARC-kykyisyyttä, jotta sen äänet saisi kuuluviin, kun katsotaan vain töllöä ilman mitään erillistä digiboksia tms.
  Käytettyjäkin on liikkeellä esim...

  T: Vesku
   
 4. frozndd

  frozndd Newbie

  Liittynyt:
  08.10.2014
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitos :)
  Sain aamusta vähän konsultointia isäpapan suunnalta ja kytkennät yms selkis. Verkkokaupan palautetuista tuotteista löyty hyvään hintaan tuollanen ONkyon viritinvahvistin. Telkkarin ja blueray soittimen kytkin optisilla digitaali piuhoilla. Ja äänet tuntuu toimivan.
   
 5. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,363
  Kiitokset:
  204
  Pisteet:
  93
  Miksi BD turhaan optisella?
  Jää paremmat HD-äänet kuulumatta...
  eli BD-HDMI-Virva_HDMI-töllö ja kaikki kuuluu, mitä virva ymmärtää...

  T: Vesku
   
 6. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Eipä niistä "HD" äänistä kauheasti mitään iloa ole. Eroa tuskin tavan pulliainen edes huomaa, varsinkin jos ei ole yli tonnia pistetty pelkkiin kajareihin. Huonolla tuurilla viritinvahvistin voi käsitellä kuvaa jollain tavalla, jolloin saa kyllä ne HD äänet kuulumaan, mutta kuva kärsii läpiviennin aikana.
   

Jaa tämä sivu