1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Uuden emolevyn asennuksen jälkeen kuva ei näy?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi windows95 11.03.2015.

  1. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,223
    Kiitokset:
    1,287
    Pisteet:
    243
    Laitappas piruuttas budjetti sekä SSD:lle sekä normikovolle niin kattellaan opitmit tallennusjutut sinne. (160-200 e?)

    Spoilerissa itselläni Crucialin 256GB lätty eikä moitteen sijaa, varastona WD terainen Blue. Ok combo jos tila riittää. (tallennukset yms...)
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Jos kovo on rikki, tai esim käynnistyy jatkuvasti uusiks, Windowssin latauski tahmaa pahasti.
     
  4. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Katso sen levyn kunto crystal disk infolla, postaa se kuva tänne.
    wd:n kiekko arvatenkin..äänistä päättelin.
     
  5. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    101
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Tuo Crucialin 256GB vois olla kova, vaikuttais aika hyvältä tuo hinta ja muutenkin kehuttu näköjään!
    Normi kovalevyä en välttämättä tarvitse, laitoin ulkoisen kovalevyn hilppeet tähän "ongelma kovalevyyn" kiinni ja toimi moitteetta.
    [​IMG]

    Ei mitään ylimääräistä ääntelyä, aikaisemmin asentama windowskin näyttäisi löytyvän.
    Kovalevy on Samsung HD103SJ.
    [​IMG]

    Crystal disk info näytti tälläistä, eli ei mitään silmään pistävää?
    [​IMG]

    Eli onko BIOSissa jokin nyt pielessä, ei tässä itse kovalevyssä näyttäisi olevan mitään ongelmaa.
     
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Liitin, kaapeli, emo tai BIOS kusee jotenki. Tsekkaa tunnistaako BIOS ton USB:n kautta liitettynä.
     
    windows95 kiitti tästä.
  7. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Noilla pitäisi kovalevyn alkamaan näkyä biosissakin. Tarvitsee laittaa asetukset noin kuitenkin SSD levyä varten.

    eli kovalevy kiinni sata-portti 1-4

    biosin advanced välilehti.

    OnChip SATA Channel [Enabled]
    Allows you to enable or disable serial ATA. Configuration options: [Enabled]

    SATA Port1 - Port4 [AHCI]

    [AHCI]
    Set to [AHCI] when you want the SATA hard disk drives to use the AHCI
    (Advanced Host Controller Interface). The AHCI allows the onboard storage
    driver to enable advanced Serial ATA features that increases storage
    performance on random workloads by allowing the drive to internally optimize
    the order of commands.

    S.M.A.R.T. Status Check [Enabled]
    [Enabled]
     
    windows95 kiitti tästä.
  8. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    101
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Tarkistin ja kaikki oli BIOSissa valmiiks juurikin noin, kiitos!
    Kokeilin ongelma kovalevyä usb:n kautta (liitetty ulkoisen helyt) ja BIOSissa näkyi sekä toimi normaalisti. Sitten kokeilin liittää ulkoisena toimineen kovalevyn (ehjä) koneen sisälle, virtajohto ja SATA-johto kiinni laitettua löytyi samantien. Eli vaikuttaisi vika olevan tässä ongelma kovalevyssä nimenomaan kovalevyn liittimissä...
    No ainakin sai mysteeriin selvyyden ja tietää että SSD:n kanssa pitäisi toimia.
    Vähän vielä askarruttaa saisiko tästä duunattua SSD:n tueksi kovalevyn, voiko tämän osan vaihtaa??
    Tiedä siltikään lähtisikö toimimaan tuon vaihdolla mikäli voisi vaihtaa, mitä muut mieltä?
    [​IMG]
     
  9. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Voihan ton vaihtaa jos jostain löydät vastaavan toimivana versiona. Lisäks tolla PCB:lla saattaa olla joku BIOS/NVRAM piiri jossa on jotain tietoja just tosta kovosta, eli pelkkä vaihto ei välttämäti riitä. Pitäis kopata nekin tiedot uudelle PCB:lle oikeeseen piiriin. Ei hajuakaan miten menee ton levyn kohdalla.
     
  10. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    101
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Selvä homma, tuo valaisi asiaa huomattavasti!
     
  11. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Viimeksi muokattu: 17.03.2015
    windows95 kiitti tästä.
  12. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    101
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Yritän vielä tuota!
     
  13. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    101
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Miten tuo kannattaisi asentaa kovalevylle, englanninkielen ymmärrys vähän huonoa.
    Yritin asentaa tyhjälle usb-tikulle asentaa firmwarepäivityksen unetbootin ohjelmalla, mutta en tiedä menikö ihan oikein. Nyt kovalevy kyllä käynistyy joka käynistyksen yhteydessä toisinkuin aikasemmin, mutta tekee taas sitä klonks klonks ääntelyä. En vaan ymmärrä miks sitä ääntä ei kuulu ikinä kun laittaa ulkoisen kovalevyn helyt ympärille ja liittää usb: llä...

    Edit:
    Tilasin tänään Crucial 256GB SSD:n, sen luulisi löytyvän ainakin BIOSista ja windowsin asentuvan siihen ongelmitta, ja muutenkin odotan innolla nopeutuuko kone... :cool:
     
    Viimeksi muokattu: 19.03.2015
  14. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Näkyykö levy nyt biosissa?
     
  15. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    101
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Ei yhtään mitään.
     
  16. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    101
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Sain asennettua windows 7 SSD kovalevylle ja kyllä muuten tuli koneesta nopea, yllätyin todella positiivisesti!

    Vielä yksi mysteeri on jäljellä, toivottavasti viimeinen. Asensin emolevyn mukana tulleen levykkeen josta asentui ilmeisti tarvittavat ajurit yms.
    Kuva ei kuitenkaan näy oikein ja vain yksi koko valittavissa (640X480).
    Tietokone liitetty HDMI-piuhalla televisoon.
    Pitäisikö näytönohjaimen ajuri ladata?
    Yritin googlesta etsiä ajureita, mutta en löytänyt luotettavia sivustoja josta sen saisi.
    Näytönohjain on siis amd radeon hd 5700 series ja käyttis windows 7 pro 64-bit.
    Viittiskö joku linkkaa jonkun sivun joista ajureita voi latailla?
     
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,223
    Kiitokset:
    1,287
    Pisteet:
    243
    windows95 kiitti tästä.
  18. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,223
    Kiitokset:
    1,287
    Pisteet:
    243
    Ok, BPVest tarkensi vielä linkkiä. :D
     
  20. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    En ehtiny näkeen et sä ehdit vastaan. Mut joo, onhan se vähän tarkempiki.
     

Jaa tämä sivu