1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uudeksi Mac-käyttjäksi

Viestiketju Mac -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi juxu 28.09.2010.

 1. juxu

  juxu Member

  Liittynyt:
  16.06.2005
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olen pinttynyt Dos - Windows käyttäjä. Nyt olen kuitenkin ensimmäistä kertaa hankkimassa kannettavaa, ja ajattelin hankkia MacBookin. Joitakin kysymyksiä.

  Onko MacBook paljon miellyttävämpi kuin win-kone läppärikäytössä? Ymmärtääkseni Macin touchpad ainakin on ollut käyttäjien mieleen. Onko 2 gigaa liian vähän muistia normaaliin käyttöön? (Ei mitään isompaa liikkuvan kuvan käsittelyä.) Olen saanut sellaisen käsityksen, että 2 gigaa on Mac-koneissa jotenkin tehokkaampaa kuin win-koneissa. Onko Apple luotettava? Siis yleensä onko paljon vikoja?

  Olen ajatellut peruskonetta: Apple MacBook 2.4GHz Intel Core 2 Duo -suoritin, 3MB L2 cache, # Keskusmuisti: 2 GB (2 x 1GB) -keskusmuisti,1066 MHz DDR3 SDRAM, maksimimuisti 4GB
  # Kiintolevy: 250 GB Serial ATA -kiintolevy, 5400 rpm
  # Käyttöjärjestelmä: Apple MacOS X 10.6
  # Näytönohjain: NVIDIA GeForce 320M näytönohjain, 256MB DDR3 SDRAM jaettu muisti

  Kannattaako Macista maksaa enemmän kuin suorituskyvyltään (ilmoitettujen ominaisuuksien mukaan) tehokkaammasta win7-läppäristä?

  Jukka
   
 2.  
 3. JustGamer

  JustGamer Regular member

  Liittynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  4,757
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Totta kai Macissa on omat hyvät puolensa. Se on todella selkeä- ja helppokäyttöinen, esim. netinselaus on mukavampaa kuin normiläppärissä.

  Kuitenkaan en nää mitään järkeä maksaa 2GB keskusmuistilla ja 320-näyttiksellä varustetusta koneesta MacBookin hintoja. Varsinkin, kun tiedostojen tarkastelua hidastaa hidas kovalevy.

  Jos sulla on selkeästi edes jonkinlainen tarve videoeditointiin, tai muuten vain raskaampaan käyttöön, kannattaa Mac unohtaa. Ei sillä, etteikö silläkin onnistuisi, mutta oikea läppäri hoitaa ne hieman sulavammin. Jos taas ei ole kuin pääasiassa netinselausta, toimistotyöskentelyä ja leffankatsomista, soveltuu Mac ihan mukavasti siihen käyttöön.

  Ei tuossa silti ole mitään, mistä pitäisi yli 700 euroa maksaa. Helppous ja käyttömukavuus eivät ole parinsadan euron arvoisia asioita, minun mielestäni. Joku joka on koko ikänsä käyttänyt MacBookia, voi omata aivan päinvastaisen mielipiteen. Se riippuu niin paljon siitä mitä tarvitsee ja haluaa.
   
 4. _kooma_

  _kooma_ Active member

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  2,050
  Kiitokset:
  29
  Pisteet:
  78
  Lueskelin tuossa päivänä eräänä mielenkiintoisen sekä hieman hymyilyä aiheuttaneen blogin pätkän, itse teksti on ihan täyttä asiaa, joten suosittelen sitä myös muille. Elikkäs tuosta pääsee lueskelemaan. Jos nyt vielä tuon tekstin luettuasi Apple/Mac kiinnostaa niin sitten haluaisin kyllä kuulla jonkin oikeasti järkevän puolustuksen. Koska tuo teksti hyökkää melko railakkaasti ja tehokkailla argumenteillä tuota Apple juttua vastaan.

  Itse henk.kohtaisesti suosin ja käytän päivittäin sekä Windowsia (7) että Linuxia (nykyisin OpenSUSE). Nykyinen Win 7 pelaa sen verran hienosti että välillä on oikeasti joitakin vaikeuksia valita järjestelmää. Mutta työntekoon ja kaikkeen hiemankaan "vakavampaan" suosittelen Linuxia. Tosin Linux ei ole aivan niin helposti lähestyttävä järjestelmä kuin vaikkapa Mac, jonka kaikki sovellukset (siis lailliset ja Apple Storesta hankitut) toimivat kuin junan vessa noissa Maceissa. Eli ovat kyllä helppokäyttöisiä mutta pienellä viitseliäisyydellä sekä opettelulla OpenSUSE ajaa täysin saman asian kuin OS X, ja vieläpä ilmaiseksi. Eli tuossa ilmaisuudessa on siis se koira haudattuna, että joudut mahdollisesti opettelemaan järjestelmää enemmän kuin OS X:ää.

  Mitä sitten tulee Windowsiin, niin Windowsillakin on omat hyvät puolensa. Niitä ovat paras yhteen sopivuus erilaisten laitteiden ja komponenttien suhteen, sekä tietenkin se että sille tehdään suurin osa peleistä. Mutta jos olet kiinnostunut pelaamaan sekä ohjelmoimaan, tekemään töitä koneella (tai vaikkapa nyt muokata lomakuvia/videoita) niin se luonnistuu hienosti myös Linuxilla, pienen opettelun jälkeen.
  Helpoin tapa lähestyä Linuxia taitaa olla tällä hetkellä joko Linux Mint, joka on hyvin paljon samantyylinen ulkoisesti kuin Windows. Tai sitten Ubuntu, joka on myös melko käyttäjä ystävällinen.

  Toisaalta, mikäli surffailet netissä lähinnä mokkulalla, kannattaa Linuxia harkitessa ottaa selvää kyseisen tikun toimivuudesta haluamassasi Linux jakelussa. Joidenkin kanssa on ollut ongelmia, ja mikäli mokkula on ainoa yhteytesi internettiin niin ongelmia voi todellakin syntyä. Muutoin perinteisen laajakaistan kanssa ei ole niin suuria ongelmia, ja yhteydet pelaavat monin paikoin jopa paremmin kuin Windowsilla. Eikä ns. bluescreenejä tai kaatumisia kovin paljoa tapahdu, varsinkaan ns LTS versioilla, joita löytyy ainakin Ubuntulta.

  OpenSUSE:sta itselläni ei ole vielä niin paljon sanottavaa että osaisin sitä suoraan suositella, koska sen kanssa on hyvä kieltämättä ymmärtää tietokoneen koko olemusta (lähinnä raudan suhteen). Tässä taas omia mietelmiä, jos näistä on apua niin oikein hyvä. Mutta saatoin toki vain sekoittaa pakkaa entisestään, joten muidenkin asioista tietävien kannattaa osallistua keskusteluun.

  Mielestäni Apple/Mac tuotteet soveltuvat parhaimmin seuraavankaltaisille ihmisille (ja tämä on siis vain ja ainoastaan oma näkemykseni aiheesta, kaikki muut mielipiteet ovat kirjoittajiensa omia):

  Heille, joilla on riittävästi rahaa sijoittaa koneeseen joka toimii eikä vaadi liiaksi opettelua.

  Heille, jotka ovat valmiita maksamaan kaikesta mahdollisesta, vaikka ilmaisiakin ja osin jopa parempia sovelluksia tai laitteita olisikin saatavilla.

  Heille, jotka eivät joko ehdi tai eivät kykyne omaksumaan tietotekniikkaa vaan haluavat helpoimman ratkaisun vaikka se sitten maksaisikin.

  Heille, jotka tekevät töitä koneellaan ja saavat töistään elannon, kuitenkaan ilman halua tutkia itse tietokoneen rakennetta.

  Työpaikoille, joissa ei ole mahdollisuuksia tutkia koneita ja sovellusten toimivuuksia jatkuvasti, vaan niiden on toimittava tilanteesta riippumatta moitteetta, ratkaisujen hoitoon on varattuna rahaa sellaiselle joka ylläpitää koneen sekä ohjelmistot.
  -Näitä kyseisiä firmoja on myös Windows puolella-

  Kaikille muille voi olla sekä järkevämpiä että edullisempia ratkaisuja asioidensa hoitamiseen.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2010
 5. Hmmmh

  Hmmmh Regular member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  983
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nämä on nyt näitä ikuisia Mac vs muut keskusteluja, mutta jotain omia kommentteja/kokemuksia voisin laittaa tähän väliin. Win 7:n kokemukset on melko vähäisiä, mutta muuten OS X, Linux, ja Windows on hyvinkin tuttuja. Duunikseni siis puuhastelen koneiden parissa, lähinnä ohjelmointia eri kielillä ja graafista puolta. Itse omistan 13" MacBook Pron ja 27" iMacin.

  Macin paras puoli on mielestäni se, että rauta on rajattua. Apple voi siis testata jokaisen koneen loppuun saakka ja optimoida OS X:n toiminnan sille tietylle raudalle. OS X on vielä Unixina erittäin luotettava ja linuxin terminaaliin tottuneena hyvinkin kotoisa. Voisi siis sanoa että OS X on mielestäni paras "distro linuxista" ja vielä optimoitu ja testattu tietylle raudalle toimivaksi. Apple pitää myös huolen OS X:n toimivuudesta vanhemmissa koneissa, eli ei ole sellaista koneiden päivittelyä, kun tulee uusia versioita käyttiksestä.

  Mitäköhän eroa tossa netissä on? Onko Safari mielestäsi niin hyvä? Trackpad on tietty suuri, mutta muuten aika samoissa, jos ei lasketa OS X:n tehosyöppöä flashin pyöritystä.

  Heh. Tutkihan asiaa vähän lisää. Applen koneet on suosituimpia juuri noissa hommissa ja monet isot Hollywoodin studiotkin käyttää Applen koneita jopa klustereina esim piirrettyjen renderöinteihin. Myös Taideteollinen korkeakoulu käyttää videioiden editointiin Applen koneita.

  _koomalla_ ihan hyviäkin kommentteja, mutta tota raudan hintaa on aina hämäävää vertailla. Applen koneessa on aina kyse koneen ja käyttiksen yhdistelmästä. Jos meinaa ostaa Macin ajaakseen siinä Windowsia, niin siinä ei ole pienintäkään järkeä. Linux on hyvä vaihtoehto, mutta kaatuu usein bugeihin ja erikoisiin distrokohtaisiin ratkaisuihin. Bugisuus tulee osittain siitä, että yritetään tukea miljoonaa eri rautaa ja niiden miljardeja yhdistelmiä. Koodi paisuu ja bugit lisääntyy väkisinkin. Pitäis duunaa oma distro jos ois aikaa... Mitä tulee tuohon tietokoneen rakenteen tutkimiseen, niin se ei vaan aina ole halusta kiinni. Jos jokin homma pitää saada tehtyä huomiseksi, ei yksinkertaisesti ole aikaa ratkoa jotain ongelmia jonkin ajurin päivityksen tai bugisen käyttiksen kanssa. Olen kyllä opiskellessa joutunut tutustumaan käyttiksien ja raudan toimintaan hyvinkin matalalla tasolla ja ihan mielenkiintoisia juttujahan siellä tapahtuu.

  Edit: Niin ja vastaillaan niihin kysymyksiinkin. :)

  Herää erittäin nopeasti nukkumasta, akku kestää pitkään ja alumiinirunkoiset on todella kestäviä rajummassakin käytössä. Toi laturin johto on kanssa pelastanut läppärin muutamaan kertaan, kun sen kiinnitys on magneetilla.

  Riittää normaaliin käyttöön. Ei se ole yhtään tehokkaampaa, mutta käyttis itsessään vie sitä vähemmän, eli sovelluksille jää sitä enemmän.

  Tämän takia Applen tuotteita yleensä ostetaan. Muovirunkoisissa MacBookeissa on ollut ongelmia se näppäimistöä ympäröivän muovin kulumisessa etureunasta, mutta Apple on vaihtanut niitä ilmaiseksi huollossa, vaikka takuu olisikin umpeutunut. Apple ei pääse näissä jutuissa yleensä kovin helpolla, koska Macin käyttäjät yhteisönä ovat yleensä aika vaativia näiden koneiden toimivuuden suhteen ja nostaa aika metelin jos asiat ei toimi.

  Edit 2: Ja OS X:ssä (kuten myös linuxissa) ei tarvitse pelätä haittaohjelmia ja viruksia. Säästyy sen virustorjunnan viemä teho niille sovelluksille mitä oikeasti käyttää.
   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2010
 6. Pro619

  Pro619 Regular member

  Liittynyt:
  06.09.2010
  Viestejä:
  565
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itse pidän enemmän ubuntusta ja winukasta. Mutta kyllä tuo 2GB normikäyttöön riittää.
   
 7. otsoko

  otsoko Member

  Liittynyt:
  01.08.2009
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tietääkö joku, että voiko MacBookiin lisätä RAMia jälkeenpäin? Jos 2GB ei riitäkään Sims 3:een, niin onko mahdollista jälkeenpäin lisätä sitä niin, että saataisiin 4GB keskusmuistia?
   
 8. Hmmmh

  Hmmmh Regular member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  983
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Voi.

  Edit: Joissain vanhemmissa malleissa muistin maksimimäärä on 3GB, eli se yksi ylimääräinen giga menee hukkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2010
 9. fr0g_

  fr0g_ Member

  Liittynyt:
  24.07.2003
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Itse leipäännyin Win7 ja Gentoon välillä ramppaamisessa, Pelaaminen ja työnteossa eli oli eri käyttikset joten ostin Macbook pron. Eikä kaduta yhtään. Tunnustan olevani hieman nörtti ja tiedän kaikenlaista koneista, mutta pitkästä aikaa kiva käyttää konetta joka toimii niinkuin pitääkin. Käyttöjärjestelmä, hyvä näppäimistö, näyttö ja trackpad takaa hyvän käyttömukavuuden.

  Toisaalta oon kyllä sen verran säätäjä, että pitää kokeilla kuinka Win ja gentoo skulaa tässä ;)

  Mutta suosittelen omenaa, mutta kannattaa harkita sitten, että pistääkö vielä sen 150e lisää, että hommais Pro-mallin, juuri kestävyyden ja lisämuistin vuoksi. Koska muistaakseni toi neljän gigan omena muisti maksaa kuitenkin parisataa, jos sitä virallista haluaa ostaa.
   
 10. exlex

  exlex Regular member

  Liittynyt:
  29.03.2005
  Viestejä:
  286
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tosiaan kyse on makuasiosita. Yleensä mäkkien vastustajat tai haukkujat ovat ihmisiä, joilla ei ole mitään kokemusta asiasta, joten kannattaa aina tarkistaa mihin tieto perustuu, kun tulee rankkaa palautetta. Usein ovat kuulleet kavereilta tai kokeilleet liikkeessä ja sitten ovat mäkki asiantuntijoita.

  Itse olen ollut IT-alalla melkein koko ikäni ja siirryin reilu vuosi sitten mäkkiin, kun kokeilin kavereilla jotka olivat siirtyneet PC:stä mäkkiin. Nyt emme voisi siirtyä enää vaimon kanssa windowsiin millään. Mäkki on yksinkertaisesti toimivampi, kauniimpi, mukavempi ja laadukkaampi yleisesti. Hinnakkaampi on, mutta kukapa ei laadusta maksaisi. Meillä kaikki kaverit jotka ovat siirtyneet mäkkiin viime vuosina ovat sanoneet samaa, etteivät enää siirtyisi takasin windowsiin.

  Apple on erillainen käyttää, mutta siihen pääsee kiinni tosi nopeasti. Tosiaan, kuten sanoin jo ennen niin nämä on tottakai mieltymysasioita. Mutta muista jos saat rankkaa kritiikkiä tarkista mistä kokemus on peräisin.
   
 11. exlex

  exlex Regular member

  Liittynyt:
  29.03.2005
  Viestejä:
  286
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Esim. uusiin MacBook Prohon saat lisättyä jälkeenpäin vain tuon 8gigaa. Ainut mihin et voi lisätä taitaa olla Airi ja tämä johtuu siitä, että muistit ovat integroituja koon takia.
   
 12. henkivi

  henkivi Member

  Liittynyt:
  31.12.2006
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
 13. Anestic

  Anestic Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2007
  Viestejä:
  432
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itse pakko avautua Mäkeistä kun on tässä joutunut niiden kanssa räpeltämään...

  En tykkää käyttiksestä. toki on pitkä Windows-kokemus ja reilu puolivuotta vasta melkein päivittäin MacOS:n kanssa värkännyt. mutta mitä enemmän teen, sitä vähemmän tykkään. Tämä on toki maku asia, mutta olen onnellinen, että en heti rynnännyt ostamaan vaikka ensin haluttikin sellanen. Toki jos käyttö on ihan perus surffailua, niin mikä ettei. Ei taida silloin olla väliä millä sen tekee...

  Työhommissa toimii ok kuvankäsittelyssä/vektorihommissa/taitossa, mutta kyllä toimistohommissa vie winukka voiton. Ja nuo edellämainitut toimii yhtä hyvin puolet halvemmassa Windows koneessa. Pelkän fotarin aukaseminen vie yhtä kauan parivuotisessa macprossa (siinä pöytämallin!!) kuin omassa 500 euron läppärissä.

  Ohjelmat kaatuilee vähän väliä ja pahimmillaan pitää arpoa millä koneella lähtee edes päälle. Esim. Premiere ei startannut tuliterällä imacilla ollenkaan... MacProkin tuntuu jumivan vähän väliä käyttökelvottomaksi, eikä muuten sovellu hyvin teräväpiirtovideon editoimiseen.

  Ja vielä se lisälaitteiden tuki... Tänään esimerkkinä ei toiminut perus bulkki muistikortinlukija uudessa imacissa -> johto win-koneeseen kiinni ja homma toimii.

  Ja mekaaninen kestävyys ei lähipiirin perusteella ole paras mahdollinen. Kaikilla tutuilla, kellä on mäkki, on myös ongelmat. lähinnä akut ja virtalähteet macbookeissa + yks iphone lasahtanu.

  Mutta pakko sanoa että dvd-pyörittimeksi ja peruslassin surffailukoneeksi on tyylikkäitä ja hienoja koneita. iMac 27" voisin ottaa ihan käyttökoneeksikin näytön takia, mutta siihenkin ensimmäinen asia mitä tekisin olisi Win7 asennus...
   
 14. Hmmmh

  Hmmmh Regular member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  983
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Taideteollinen korkeakoulu käyttää Macejä valokuvien ja videon käsittelyyn, mut eihän ne varmaan siitä mitään tiedä. Surffaavat vaan nettiä... Itselläni iMac ei ole kaatunut photoshop/aperture/ohjelmointi/serveri käytössä kertaakaan ja se on restartattu ainoastaan jos päivitykset on sitä vaatineet. Uptime on nyt 88 päivää. Valkoisissa Macbookeissa on ollut monilla ongelmia sen näppäimistöä ympäröivän muovin kanssa, mutta muuten ei ainakaan minun lähipiirissä ole ollut ongelmia. Javaa jos koodailee, niin OS X:n mukana tulee joku Applen oma idioottimainen versio jonka poistelu on työlästä, mutta muutoin ei mitään ongelmia minkään kanssa. Hassua että ne sitten kasaantuu yhdelle ihmiselle...

  Edit: Kattelin vähän mitä tossa iMacillä on päällä, niin yhteensä 8 työpöydällä Photoshop, Aperture, Bridge, 7 Firefoxia joissa yhteensä yli 50 tabia, Safari jossa 4 tabia, 4 Caminoa joissa 6 tabia, 5 TextMatea, Thunderbird, Smultron, iTunes, Adobe Acrobat, 6 Terminaalia joissa 20 tabia. Terminaaleissa pyörii 3 eri www-palvelinta ja 2 muuta tcp-palvelinta. Ei tunnu noilla olevan vielä vaikutusta suorituskykyyn...
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2011
 15. exlex

  exlex Regular member

  Liittynyt:
  29.03.2005
  Viestejä:
  286
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Luin tätä ja en voinut todeta muuta, kuin voi elämän kevät. Miten ihmeessä olet saanut ohjemia kaatumaan. Itselläni eikä kavereillani ole käytännössä kaatunut koskaan ohjelmat. No joo... Kuka käyttää mäkissä mitään premieriä, kun mäkkiin on saatavana esim. ihan oikeita ammattiohjemia kuten finalcut jne... Kuulostaa noi viat kyllä totaalisen käyttäjävioilta tai sulla on kone jotenkin totaalisen sotkussa, mitä en ole mäkeissä pahemmin nähnyt johtuen unix-pohjasta.

  Ei voi muuta sanoa, kuin että melkoista trollia koko viesti. :D
   
 16. Anestic

  Anestic Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2007
  Viestejä:
  432
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No eikä ollu :D Ihan kerroin vain omista kokemuksista, jotka ei ole olleet hyviä. Toki nekin koneet ehkä saisi pelaamaan paremmin, jos jotain nappia vääntäisi, mutta en niin hyvin tunne mäkkimaailmaa että osaisin. Huhut vikavarmasta järjestelmästä on silti täällä kuopattu. Ja tosiaan niitä hardis vikoja on monelle sattunut lähipiiriin.

  Windows-koneiden softapuolen vakaudesta en kyllä sano mitään... Näitä saa kyllä säätää koko ajan, mutta ärsytti mäkillä, että kun jotain kaatuu niin ei tiedä että mitä tekis. ctrl-alt-delete ei auta :(

  ->hmmmh Sehän ei tarkoita että sinulla ei ole ongelmia ollut etteikö niitä muilla voisi olla. iMacit on kyllä pelannut nuo uudemmat ihan hyvin lukuunottamatta muutamaa softaongelmaa, jotka ei ole todennäköisesti koneen vikoja. Mutta tuo macpro oli kyllä totaalinen pettymys.
   
 17. Hmmmh

  Hmmmh Regular member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  983
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Prota ne on taikillakin. Yritin juuri kertoa että en ole ainoa tyytyväinen OS X:n käyttäjä. Muusikot tuntuu myös pitävän Applen tuotteista ja kannattaa katsella mitä koneita miksaajilla on pöydillään. Projektissa jossa nyt työskentelen on kaikilla omina koneinaan Macit, vaikka se ei työn kannalta ole mitenkään välttämätöntä. Omassa tuttavapiirissäni on vähemmän Windowsin käyttäjiä kuin OS X:n. Pointtina siis se että jos sinulla on ollut ongelmia, niin se ei tarkoita että niitä olisi yleisesti muillakin. ;) Mutta tämä nyt on loppujen lopuksi aika turhaa kinastelua. Kaikki käyttäköön sitä minkä kokee itselleen sopivaksi...
   
 18. Anestic

  Anestic Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2007
  Viestejä:
  432
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ei ollut tarkoitus kinastella, vaikka tinkaaminen onkin parasta hupia :D Kerroin vain omia kokemuksiani eikä kenenkään tarvitse niitä allekirjoittaa jos ei halua. Olin vain tuolloin taistellut sen vikaisen macpron kanssa muutaman viikon ja lievästi sanottuna v....tti. Työkalujahan nämä vain on ja samat hommat tulee tehtyä koneella kun koneella.

  Eipä nuo mäkit enää ees kalliita ole, varsinkaan imacit joten jos ei ole vahvaa win-pohjaa niin se on varmaan ihan sama kummalle tielle lähtee...
   
 19. mackeu

  mackeu Regular member

  Liittynyt:
  26.04.2009
  Viestejä:
  254
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Paina cmd + alt + esc.
  Kaikki ohjelmat saa suljettua ja lagi loppuu.
   
 20. comoros

  comoros Member

  Liittynyt:
  05.10.2007
  Viestejä:
  55
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Olen pitkään käyttänyt Windowssia ja kokeillut muutamia linuxdistroja. Nyt toista kuukautta olen käyttänyt Macia,MBP 13". Todella tyytyväinen olen ollut tähän hankintaan vaikka hinta oli minulle hieman kirpaiseva. OS X on täysin uusi tuttavuus minulle ja paljon on vielä opittavaa sen sielunelämästä. Kannattaa käydä kokeilemassa jossain ennen hankintaa, jos mahd.
   

Jaa tämä sivu