1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Useampi virtuaalikone samanaikaisesti päällä VMware ym

Viestiketju Linux -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Fiili 12.04.2008.

  1. Fiili

    Fiili Regular member

    Liittynyt:
    07.01.2002
    Viestejä:
    340
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Onnistuuko VMwarella tai jollain muulla virtuaalikoneella useamman eri käyttöjärjestelmän pyörittäminen samanaikaisesti rinnakkain niin että näiden käyttisten välillä olisi helppo samanaikaisesti liikkua ja ne toimisivat rinnan?
    Hiirtä voisi siis siirtää yhdestä virtuaalikoneen työpöydästä toiseen ja pyörittää niissä omia ohjelmia?

    Jokainen voisi varata vaikka osan isosta 24":n LCD-ruudusta ja niitä voisi käyttää samanaikaisesti siirtymällä ikkunoiden välillä.
    Jaksavatko uudet neliydinprossat 4 Gt:n muistilla pyörittää useampaa virtuaalikonetta samanaikaisesti?

    Käyttääkö virtuaalikone koneiden verkkokortteja ongelmitta, ja jos koneessa on useampia verkkokortteja niin virtuaalikoneet samanaikaisesti kukin omaa verkkokorttiaan?
    Eli vaikka surffaus onnistuisi samanaikaisesti eri virtuaalikoneissa auki olevissa selaimissa niin että jokainen käyttää omaa verkkokorttia?

    Mikä olisi paras ohjelma tälläiseen usean virtuaalikoneen samanaikaiseen pyörittämiseen ja onko Windows XP, Vista vai Linux paras alusta tälläiselle systeemille?
     
  2.  
  3. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,405
    Kiitokset:
    218
    Pisteet:
    93
    Linux alustaksi ilman muuta. Käsittääkseni kaikilla virtuaalikonevaihtoehdoilla pystyy ajamaan useampaa virtuaalikonetta samanaikaisesti, mikä onkin niiden perusidea. Alustakone toimii rajapintana raudan ja virtuaalikäyttisten välillä, joten jos koneessa on useampi verkkokortti, kaikki tunnistuvat kaikissa virtuaalikoneissa. Voit toki määrittää jokaiselle käyttöjärjestelmälle yhden ainoan kortin jota käyttää, jos se sopii tarkoituksiin. Linuxeja voit pyörittää kymmenkuntaa tuolla raudalla, muttei montaa vistaa.
     
  4. Fiili

    Fiili Regular member

    Liittynyt:
    07.01.2002
    Viestejä:
    340
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Muistaakseni jostain luin että VMwaren perusversio luo jonkin oletusverkkokortin joten miten on, näkyykö selatessa varmasti oikea verkkokortin MAC-osoite, eikä joku virtuaalikoneen oma?
    Saako kaksi verkkokorttia toimimaan miten Windowsin kanssa virtuaalikonetta pyörittäessä, eli miten saadaan käytettyä vain haluttua?

    Mikä muuten olisi paras virtuaalikone pyörittämään muutamaa samanaikaista pääosin Windows-pohjaista XP ja Vista käyttöjärjestelmää? Riittääkö näissä uusissa neliydinkoneissa 4 Gt:n DDR2 800 MHz muisteilla teho ihan peruspalvelujen pyörittämiseen lähinnä selain ja sähköpostiohjelmat? Ja saako virtuaalikoneet toimimaan ruudulla niin että ne molemmat ovat käytössä vierekkäin ja hiirellä pääsisi käyttisten välillä liikkumaan? Vai valtaako yksi virtuaalikonekäyttis aina ruudun kerrallaan?

    Mielellään Linuxia käyttäisin mutta kun se on toiminnoiltaan vieras.

     
  5. v0id

    v0id Member

    Liittynyt:
    08.04.2008
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    VMwaressa ainakin saat jakamaan isäntäkoneen IP-osoitteen (NAT).

    VMwarea suosittelen lämpimästi. Molempia et taida saada vierekkäin, mutta voit ajaa molempia yhtä aikaa ja vaihtaa käyttisten välillä helposti. Kunhan muistia riittää niin pystyt tekemään jopa jotain muuta kuin surffailemaan.

    Ihan kuriositeettina, miksi haluat pyörittää virtuaalikoneen päällä useaa (Windows) käyttöjärjestelmää jos sinulla on natiivinakin Windows?

    Ei ole iso homma opetella.
     
  6. rmCowboy

    rmCowboy Regular member

    Liittynyt:
    11.08.2007
    Viestejä:
    1,168
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    VMwarea suosittelen, sillä pystyy ainakin pyörittää montaa eri käyttistä, varsinkin jos on tehokkaampaa rautaa. Jos esimerkiksi linuxi olisi pohjalla ja windows virtuaalisena, onnistuu VMwaren avulla joitakin pelejäkin pelata, kuten kuulemma Sims 1:stä. Ei tuo virtualisointi niin paljoa tehoja vaadi, olen hyvin pystynyt pyörittää XP:tä linuxin kautta 1.8 ghz:sella celeronilla.
     
  7. teijoster

    teijoster Regular member

    Liittynyt:
    09.10.2005
    Viestejä:
    397
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Linuxilla on oma ilmainen virtualbox. Kuka on mitannut sen rajoja?
    Itse vaihdoin Mandriva 2008.0:n nopeasti takaisin PCLinuxOS:n kun siinä kyseinen härpäke toimii. On kuten Microsoft Virtual PC.
     
  8. McTre

    McTre Regular member

    Liittynyt:
    19.03.2008
    Viestejä:
    490
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    VmWare on loistava. Sen saa linuxille ilmaiseksi ja helppo asentaa(rpm).

    Windowssilal tuntui jotenkin raskaammalta ?

    yksi tapa on XEN ja OpenSuSE
     
  9. Fiili

    Fiili Regular member

    Liittynyt:
    07.01.2002
    Viestejä:
    340
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    VMware Workstation taidetaan tarvita jos halutaan luoda x86-alustaisia virtuaalitietokoneita (Windows & Linux), ilmainen VMware Player ei taida tehdä muuta kuin ajaa valmiita virtuaalikoneita? Valmiita Windows-virtuaalikoneita tuskin netistä saa, Linuxeja ilmeisesti kyllä. Eli kai VMware Workstation on se valinta jos tavallisia kotikoneen/työaseman käyttiksiä haluaa ajaa? Onnistuuko sillä myös palvelinkäyttöjärjestelmien ajaminen (Windows Server 2003 ja 2008), vai vaativatko ne VMware Serverin?

    Osaisiko joku neuvoa miten vaikka Windows-virtuaalikone tehdään VMware Workstationilla, eli ilmeisesti tarvitaan Windowsin asennustiedosto tai CD-levy, ja jotenkin VMwaressa se asennetaan/luodaan? Miten ohjelmat ja päivitykset asennetaan virtuaalikoneeseen?

    Onko virtuaalikoneen teko pitkä prosessi, eli kestääkö kauemmin kuin Windowsin oikea asennus?

    Entä valmis virtuaalikone, kuinka nopeasti se suunnilleen käynnistyy uusimmissa 4-ytimisissä koneissa, jossa 4 Gt DDR2 800 MHz muistia?

    Tallentaako virtuaalikone automaattisesti kaiken koneella tehdyn, vai pitääkö session tallennukset tehdä erikseen? Miten ne tallennetaan, eli meneekö johonkin yhteen tiedostoon, vai tuleeko laajemmat kansiot tiedostoineen? Voiko virtuaalikoneella jatkaa seuraavalla sessiolla siihen mihin edellisessä jäätiin, eli virtuaalikoneen väliaikaistiedostot ym. pysyvät ja koneella voi jatkaa?

    Entä tukeeko VMware myös 64-bittisiä käyttiksiä, eli voiko luoda 64-bittisestä Windows XP:stä tai Vistasta virtuaalikoneen? Kai myös 64-bittisellä koneella/käyttiksellä voi ajaa 32-bittisiä virtuaalikoneita?

    Olisi tarkoitus treenata useita eri Windows- ja Linux-jakeluja ja parhaiten se onnistuisi jos niistä tekisi virtuaalikoneet ja hoitaisi normaalit rutiinit näillä koneilla. Valmiit tiedostot ym. voi kai siirtää virtuaalikoneelta suoraan vaikka USB-tikulle tai varsinaiseen järjestelmään talteen?

    Löytyykö jostain netistä suomenkielistä tietoa VMwaren käytöstä, virtuaalikoneiden luonnista ym. kun hakukoneella ei paljon suomeksi olevaa materiaalia löytynyt? Tai onko VMwaresta suomeksi kirjallisuutta saatavana?

    ..ja mikä Linux-jakelu olisi alustaksi paras, kun Linux on vieras, että pääsisi melko helpolla alkuun? ..jos Windows VMwaren alustana on liian raskas pyörittämään muutamaa konetta samanaikaisesti.
     
  10. rmCowboy

    rmCowboy Regular member

    Liittynyt:
    11.08.2007
    Viestejä:
    1,168
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Kyllä ihan ilmaisella VMwarella voi myös luoda virtuaaliaseman/käyttää sitä. Tarvitset ainoastaan syöttää sähköpostisi, jotta saat lisenssit.

    Aluksi luodaan tyhjä virtuaaliasema, johon sitten listasta valitaan, mikä käyttis asennetaan, ram muistin määrä, yms... Tässä ei mene kauan aikaa.

    Sitten kun virtuaaliosio on luotu, niin windows/linux jakelun cd sisään ja starttia virtuaaliasemalle. Tämän jälkeen asennat käyttiksen ihan normaalisti, asennuksen aikana voi tietenkin touhuta jotain muutakin, esim nettiä lukasta.

    Virtuaalikonehan käynnistyy yhtä nopeasti kuin normaalisti (ainakin melkein) eli ei mene kuin hetki että on työpöydällä käynnistettyään virtuaaliaseman.

    Esimerkiksi Windows virtuaalisena toimii ihan samalla tavalla kuin normaalisti. Kaikki tallentuu aina ja se sammutetaan normaalisti. Tämä virtuaaliaseman "osion" koko määritettiin sitä luodessa. Tämä on siis pelkkä 1 tiedosto jossa on koko käyttis, sitä voi kopioida taikka siirtää myös toiselle koneelle.

    Tuosta en ole varma että voiko 64 bittistä käyttistä virtualisoida 32 bittisellä, en oikein usko mutta kannattaa selvittää/lukasta esim vmwaren sivuilta.

    Ja niinkuin aikasemmin jo mainitsinkin, jokainen asennettu virtuaalikäyttis on yhtenä tiedostona, esimerkiksi sinulla voi olla 5 eri linux jakelua eli 5 eri tiedostoa. Niiden koko riippuu tietenkin siitä, minkä laitoin niiden kooksi sitä luodessa. Eli voit siirtää esimerkiksi tikulle virtuaalilevyn ja ajaa toisessa koneessa sen.

    Ubuntua suosittelen ehdottomasti, se on ylivoimaisesti paras uudelle linux käyttäjälle. Ja kyllä tuo vmware hyvin pyörii windows kuin linux puolella, 1 hyvä yksydinprossukin riittää.

    Tämä oli pikainen kirjoitus, jos on jotain väärin/korjattavaa/erimielisyyksiä niin voi huomauttaa.
     
  11. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,010
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    WMware Playerillä voi ajaa valmiita virtuaalikoneita, mutta ei luoda. Se tosin osaa muistaakseni avata muitakin kuin VMwaren koneita joten voit tehdä vaikka Bosch(avoin vm softa) virtuaalikoneen ja ajaa sen konetta VMware playerillä. Muistaakseni WMware server ei ole vaaimus "server" käyttiksen ajamiseksi vaan se server/workstation ero on WMwaren kyvyissä ja ominaisuuksissa.
    VMware serverissä taisi olla aika kattavat noi verkotus mahdollisuudet. Oliskohan ollut virtuaali verkkokortti, NAT, virtual LAN ainakin vaihtoehtoina.
    Itse olen Virtualboxia ajellut jonkin verran Ubuntussa ja eipä ole ainakaan itsellä ominaisuudet loppuneet kesken. Windows ja Linux käyttiksiä testannut. Viimeksi vissiin Vistaa.
    VMware ja VirtualBox käyttää itseasiassa useamman tiedoston/virtuaalikone. VirtualPC vain yhden.
    Tuo virtuaalikoneen koko riippuu käytettävästä tiedostotyypistä ja host koneen tiedostojärjestelmästä. Itse käytän dynaamisesti kasvavia virtuaalikoneita. Linuxin Ext3 tiedostojärjestelmässä voin luoda vaikka 20Gt virtuaalikovon, mutta jos kopioin siihen vain 50Mt dataa ei se vie kovosta kuin 50Mt.
     
  12. windown

    windown Member

    Liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    VirtualBox on helppokäyttöinen.

    Olen testaillut sillä toisia distroja. Niiden näpsäkkyydessä virtuaalikoneessa on eroja kuin yöllä ja päivällä.

    En ole Windowsin pitkään aikaan koskenut, joten siitä en tiedä mitään.
     

Jaa tämä sivu