1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

USB3 laitevirhe

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi djjari 09.10.2018.

  1. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,101
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Otetaas nyt järki käyttöön. Aletaan se siitä, että poistetaan ihan kaikki USB-laitteet ja muut ylimääräiset laiteet (mm.äänikortti) ja katsotaan miten kone toimii. Sitten voidaan yksi kerrallaan lisäillä laitteita, lisätessä tee koneen käynnistys aina välissä. Tätä jatketaan niin kauan, kun ongelma ilmaantuu, silloin on löydetty ongelman aiheuttaja.
    Äänikortti tietysti kytketään virrattomana, samoin irroittaminen.

    Edit: USB3 mainittu muutamaan kertaan, tarkista, että sen pistokkeessa ei ole piikki taipunut alle, sekä emolla, että pistokeessa.

    edit: mites jos aloittaisit lauseen isolla kirjaimella ja vähän jäsentelisit, niin ymmärettävyys paranisi huomattavasti.
    Todella raskasta luettavaa ja tulkittavaa tuo kaikki yhteen rimssuun kirjoitettu teksti.

    Tämä on jo niin sekava muutenkin.
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2018
  2.  
  3. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    898
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    katso liitettä 12761

    eikai tarvitse nyt ottaa mitään laitteita irti,kun syy on ihan selkeä,eli nyt juuri kun ulkoisen kovalevyn laitoin kiinni koneen etu osan usb3 portiin,niin laite hallintaan tulee tuo keltainen huutomerkki,ja sitä ei ole sielä muuten,mutta heti se sinne tulee kun kytkee etupaneeliien usb 3porttiin laitteen
     

    Liitetyt tiedostot:

  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,082
    Kiitokset:
    1,266
    Pisteet:
    223
    Hyvä että vika löytyi. :rolleyes:
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,101
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Sen irroittamisen jälkeen siis kaikki toimii? Älä laita sitä takaisin, ennen kuin vika on korjattu tai osa uusittu.
    edit: Tarkistitko nuo, mitä aikaisemmin ehdotin USB3:sta?
    edit: tuosta sinä kerroit jo kauan aikaa sitten, eikö asia jo silloin selvinnyt?

    EDIT: Nyt sitten herää kysymys, onko tuo ainoa vika koneessa?
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2018
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,082
    Kiitokset:
    1,266
    Pisteet:
    223
    Minkälainen se ulkoinen kovalevy on? Toimiiko USB2-liitännässä normaalisti?

    Tulee paljon kysymyksiä mutta vastaajat saavat näin pikkuhiljaa vinkkiä missä mennään.
     
  7. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    898
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    kyllä juuri niin,kun irrotan laitteen etupaneelin usb3 portista,

    niin laitehallinnassa ei näy enään sitä keltaista huutomerkkiä,ja ei ole ainoa vika,kunhan saisi ton äänikortinkin toimiin

    oikeen,ja kun saisi sen realtek ääniajurin pois koneelta pysyvästi,jos vaikka se aiheuttaa sen ongelman,siis ton äänikortti ongelman
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,101
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Mennään nyt asia kerrallan, eikä hypitä asiasta toiseen. Ensin tuo ulkoinen kovalevy, siitä tuli kysymys.
     
  9. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    898
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Joo eli nyt koitin tuota kovalevyä takapaneelin usb2 porttiin,niin laitehallintaan ei tullut keltaista huutomerkkiä
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,101
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Kokeile sitten liittää tuohon USB3 porttiin muita laitteita, toimiiko oikein?
    Edit: Aikaisemmin ehdotin pistokkeiden tarkistusta, jos olisi piikki taittunut.
     
  11. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    898
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28

    Koitin jo toista kovalevyä,sama ongelma
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,101
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Lue edellisen viestini lisäys.
     
  13. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    898
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Eli siis tarkoitat emolevyllä vai?
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,101
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Emolevyllä ja etulevyn pistokkeessa, molemmat tulee tarkistaa.
    Usein painetaan emon pistokeelta piikki vinoon, joka taituu pohjalle.
     
  15. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    898
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    En nähnyt että olis ollut piikki mennyt vinoon,otin piuhan irti,ja tarkistin

    ja nyt taas tuon jälkeen testasin ja laiton kovalevyn kiinni,niin laitehallinassa näyttää olevan kaikki kunnossa
     

    Liitetyt tiedostot:

  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,101
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Jos nyt on kunnossa ja piikit suorassa, niin pistoke ei ollut varmaan kunnollla kiinni.
     
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,082
    Kiitokset:
    1,266
    Pisteet:
    223
    Tuo UBS3 onkin vähän höpöliitin kun sillä ei ole minkäänlaista lukitusta. Huolellisuutta asennuksessa vaan että menee kunnolla paikoilleen.
     
  18. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    898
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Täyy nyt tarkkailla tuota,mutta jos nyt tuohon äänikortti juttuun,niin miksihän tuota realtek definition audio driveriä

    ei saa koneelta pois,vaan se ilmestyy aina uudelleen,jos vaikka se aiheuttaa tuon creative kortin ongelman

    nyt se taas toimii,kun asensin sen ohjelman uudestaan creativen siis,mutta hetken päästä se voi taas tehdä saman

    tempun
     
  19. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    898
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    se on liikkeessä juuri muutama viikko sitten asennettu,kun emolevy vaihdettiin uuteen
     
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,101
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Sitä sen ei kyllä pitäisi tehdä, kyllä sen pitäisi toimia kai ihan normaalisti realtecin rinnalla, Mutta katsoitko biossista, saako sen kytkettyä pois käytöstä.

    Ei tuo rivivälin kasvattaminen paljon auta jos lauseita ei muodosteta.;)
     
  21. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,082
    Kiitokset:
    1,266
    Pisteet:
    223
    Ei sillä ole merkitystä missä se on laitettu paikoilleen. Nyt kun itse olet sen laittanut niin tiedät että on warmasti oikein paikoillaan.
     

Jaa tämä sivu