1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma USB Device over current status ja muita vikoja

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi cLonx 05.12.2020.

  1. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Noniin uusi kone ja tietysti uudet ongelmat.

    INTEL i7 / Asus P9X79 / RX580

    1. Lähes joka käynnistyksellä USB Device over current status detected system will shut down in 15sec
    • Tälläistä alkoi tarjoamaan kun sain muuton tehtyä ja testattua konetta omilla oheislaitteilla, toimi tätä ennen eri näppiksellä ja hiirellä? Nyt kiinni Asuksen hiiri+näppis, Blue mikki ja aktiivinen USB hubi. Veivailin näitä keskenään ja toki esim. pelkällä hiirellä kone taisi käynnistyä - ei tosin auta juurikaan asiaa kun laitteiden pitäisi toimia.
    • Yritin tutkailla lampun kanssa USB väylien sisään ja ei osunut kyllä rikkinäisiä silmään, etupaneelin USB:t on kokonaan pois käytöstä ja irti
    • Väittää esim. että koneeseen on kytketty 3 hiirtä, 3 näppistä ja 2 hubia? :confused:
    2. Uudelleen käynnistäessä saattaa jumittua lataukseen
    • Voi liittyä tuohon ylempään
    2. Äänet paukkuu äänikortin ja emonlevyn kautta
    • Helvetin ärsyttävää pätkimistä ja paukkumista jatkuvasti, aivan hirveää kuunnella musiikkia. Äänikorttiin asennettu ajurit. Äänet toimi ja luultavasti toimii edelleen USB bluetooth kuulokkeiden kautta, mutta tämäkään ei auta itseäni millään tapaa.
    3. BSOD: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED pci.sys
    • Tämän tarjosi vielä jokerina äskön, vituttaa niin paljon koko masiina etten tätä sen kummemmin kerennyt edes tutkimaan.
     
  2.  
  3. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Ja kyllä, formatoin juuri myös Windowsin joten puhtaalta pöydältä ollaan liikenteessä jokaisen ongelman kanssa. Ei auttanut asiaa.
     
  4. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
  5. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Hyllystä löytyy vielä edellisen riivatun koneen osia, vois kai näistä jonkun hybridin yrittää kasata joka olis vähemmän riivattu. Hyllystä löytyy: GTX970 4096MB, AMD FX-8350 8x4.40GHz, ASUS Sabertooth 990FX R2.0, HyperX FURY 16GB DDR3-1866, Seasonic 520W S1. Noissa tais aika varmuudella näyttis olla tiensä päässä, mutta muuten tosta vois kyllä yrittää jotain vaihdella tähän uuteen jos lähtis pellaamaan?
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,112
    Kiitokset:
    1,031
    Pisteet:
    243
    Tänne tulee varmaan parempia neuvojia mutta heitä odotellessa:

    Jos oikein ymmärsin, kone toimi aikaisemmin eri näppiksellä ja hiirellä. Se on hyvä alkutilanne vian etsintään, eli irroita kaikki muut USB-laitteet, liitä toiminut näppis ja hiiri ja käynnistä kone.

    Mikäli kone käynnistyy ongelmitta, vaihda ensin yksi USB-laite, näppis tai hiiri, kerrallaan ja käynnistä taas, jos vikailmoitus tulee vain käynnistyksen jälkeen.

    Muutenhan USB-laitteita voi kytkeä virran ollessa päällä, kiintolevyjä ja muistitikkuja koskevin rajoituksin, mutta viallisen laitteen paikallistamiseksi kannattaa muutokset kannattaa tehdä kone sammutettuna. Liitä yksi uusi USB-laite kerrallaan ja kokeile käynnistää. Ellei ongelmaa esiinny, liitä seuraava laite jne.

    Virheilmoitus ymmärtääkseni tarkoittaa, että joku USB-laite on viallinen ja ottaa liikaa virtaa. Jos virheilmoitus tulee ilman uusia laitteita, se viittaa siihen, että joku USB-portti on fyysisesti vahingoittunut.

    P.S. Kun lisäät jotakin, muokkaa aikaisempaa viestiä, äläkä aloita aina uutta.
     
  7. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Tälläisen antoi vielä, ei edennyt esim ollenkaan mihinkään käynnistäessä ilman laitteita. Jokainen laite vuorotellen antoi erroria jo yksinäänkin kiinni ollessa. Huomenna pitää jotain osia vaihdella tekstiksi, emolevy noista aika vahvana ehdokkaana.

    https://aijaa.com/luL2AN
    [​IMG]
     
  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,122
    Kiitokset:
    938
    Pisteet:
    173
    Oletko kokeillut ilman äänikorttia?
    Lisätään semmoinen kysymys, kun olet ilmeisesi ostanut koneen käytettynä? Oliko se valmiiksi kasattu?
     
    Viimeksi muokattu: 06.12.2020
  9. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Äänikorttia en ole testannut ottaa irti, pitää huomenna kokeilla kun ehdin taas. Varmaan sama wifi kortin kanssa.

    Oli kasattu ilman kovoja, wifi korttia ja äänikorttia juu.
     
  10. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Ei auttanut verkkokortin pois ottaminen eikä äänikortin, eikä niiden yhdessä. Alkuun käynnistyi 2-3 boottia pelkällä hiirellä, samat 2-3 boottia hiiren ja mikin kanssa. Tämän jälkeen laitoin näppiksestä toisen USB johdon kiinni ja sekoilu alkoi taas eikä loppua näkynyt. Kuvassa errori pelkän hiiren kanssa. Myös ilman yhtään USB laitetta kone väitti, että kiinni on 2 hubia. Oiskohan vielä jotain mitä vois kokeilla vai täytyykö kaivaa luovuttaja kone esiin ja mistäköhän aloittaisi osien testailun. Paitsi, että eihän mulla ole toista LGA 2011 emoa, joten tästä aika suuri ongelma.

    E: Ja lisätään vielä, että laitteita ei edes ole 10kpl olemassa. 5 USB laitetta löytyy, josta 1 hiiri, 1 näppis ja 1 HUB.
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 06.12.2020
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,221
    Kiitokset:
    1,043
    Pisteet:
    223
    Hubi ja usb laitteet irti ja kokeilu toisella hiirellä ja näppiksellä. Ota nyt kuitenkin ensin hubi irti.
    Kaikesta päätellen, joku usb-laitteista on viallinen.

    Edit: Ensin palauttaisin vielä biosiin default asetukset.
     
  12. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Juu toki kokeiltu ilman hubia aina ensisijaisesti koska sen käyttö ei pakollista. Pitää yrittää vielä kaivaa toinen hiiri ja näppis + defaultit.

    E: toimi kyllä aikaisemmin vielä kaikki laitteet kiinni myös tällä setupilla. Silloin oli irti hubi ja kolmas näyttö kun odotin uutta ständiä.
     
    Viimeksi muokattu: 06.12.2020
  13. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,341
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    68
    Onko kotelon jos edessä usb liitännät? Jos on, niin kokeile kytkeä ne irti ( ota johto irti emolevyltä). Katso samalla onko liittimet kunnossa (pinnit eivät ole "kaatuneet", ja oikosulussa)
     
  14. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Etupaneelin USB oli otettu jo pois kokonaan johtoineen kun ostin koneen. En tiedä liittyykö tähän ongelmaan vai eikö ole ollut tarpeen.

    Takaliittimet kävin läpi taskulampun kanssa ja en löytänyt rikkinäisiä.
     
  15. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Noniin vihdoin jotain tapahtui, palauttelin defaultit ja kytkin koneen kokoonpanolla jolla se (muistaakseni) oli viimeisimpänä toiminut normaalisti eli 2x HDMI-DP kaapelilla kytkettyä näyttöä + hiiri, näppis. => Käynnistyi 5-6 kertaa ilman mitään, restartilla ja kokonaan sammuttamalla. Sitten päätin lisätä vielä 3 näytön HDMI kaapelilla => heti antoi USB errorit.

    Lopulta ilmeisesti poweri pimeni, koska mitään virtaa ei koneeseen enää tule. Koneessa oli muutenkin joku muistaakseni 750W poweri, jota tuo kokoonpano ei edes tarvitse. Täytyy varmaan irroitella tuo järkevämmän kokoinen poweri toiseesta koneesta ja palata asiaan.

    Voiko siis powerin elämän päätepysäkki aiheuttaa edellä mainitun ongelman?

    E: Näköjään emoon syttyy virrat päällä vihreä SB_PWR lamppu, mutta virtoja en saa koneeseen päälle.
    E2: Näköjään kun vaihtoi muistin eri paikkaan lähti taas käyntiin ja USB ongelmat jatkuu.
    E3: Koitettu toisilla muisteilla, ei apua.
    E4: Kuvaa ei tule enää koneeseen.
    E5: Antaa varmaan saman errorin edelleen, koska kuvaa ei tule ja hetken päästä boottaa koneen.
    E6: Tekee saman myös 970 kiinni, joka testatusti toimii.
    E7: DRAM_LED palaa, kun painaa DRAM OK nappia DRAM_LED vilkkuu
    E8: CPU_LED vilkkuu
    E9: Poweri vaihdettu, ei vaikutusta - ei kuvaa
    E10: CMOS nollattu
    E11: Vanhasta koneesta otetulla kammalla DRAM_LED ei pala kokoajan, mutta kuvaa ei tule. Tämän kanssa palaa n. 3sec LED, jonka jälkeen 2 kertaa vuorotellen CPU_LED ja DRAM_LED vilkkuu vuorotellen, jonka jälkeen DRAM_LED syttyy taas 3 sekunniksi.
     
    Viimeksi muokattu: 06.12.2020
  16. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    560
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    53
    Koitetaan palata kohtaan jossa kokoonpano toimii.

    > Tarkista DDR3 muistit, Riippuen muistikampojen määrästä tulisi ne asettaa muistikantoihin seuraavasti;

    [​IMG]

    --------------------------------------
    Näytönohjain Sapphire RX580 8GB , asennettu PCIe 3.0 X16 korttipaikkaan?

    [​IMG]

    --------------------------------------

    > Irroita HDMI kaapelilla liitetty näyttö.
    > Kokeile käyttää ensin pelkkiä Displayportilla olevia..
    > Seuraavaksi voit koittaa 1 x DP + 1 x HDMI jne...

    --------------------------------------

    > Irroita ylimääräiset USB liitännät, Käytä vain Hiirtä + Näppäimistöä
    > Mikäli toimii näin, jatka lisäämällä Usb liitäntöjä, kunnes mahdollisesti saat virheilmoituksen....

    ----------------------------------------

    750W poweri tuntuu riittävältä tässä kokoonpanossa. Mutta hyvä että löytyy vara virtalähde, näin voidaan sulkea pois muutamia ongelmia...

    ---------------------------------------



     
  17. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Joo voi olla, että tuo dual channel configuration mennyt vähän vihkoon kun noita testailin. Koitin kyllä yhdellä kammalla myös ja sekään ei sen kummemmin suostunut kuvaa näyttämään.

    On.

    Yritetty viimeaikoina lähinnä saada kuva vain DP näyttöön, mutta ei ole kuvaa näkynyt.

    Yritetty käyttää vain hiirtä ja näppistä, mutta kuvaa ei ole pitkään aikaan nyt tullut joten en sen kummemmin osaa virheilmoituksesta sanoa.

    Joo, vika ei ilmeisesti ole powerissa.

    Oma epäilys on edelleen, että emolevyllä ei ole kaikki hyvin vaikka jokaikinen osa näyttää kuin uudelta. Toisaalta kanta taitaa olla LGA2011? ja sitä ei näytä edes rahalla kaupasta saavan, joten tuottaa pienen päänvaivan jos tuota i7 4830k haluaa käyttää.
     
  18. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    560
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    53
    Ahaa, eli ei tule kuvaa ollenkaan..

    Jumperi ns. oletusasetuksessa , ei cmos nollauksessa.

    ( 2 pin liitin? )

    [​IMG]

    ------------
    Tapahtuuko mitään kun painat virtapainikkeesta?
     
    Viimeksi muokattu: 06.12.2020
  19. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Ei sittenkän mitään, löytyi
     
  20. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Ei käynnisty tuon jumper kanssa, kun sen palautti oletukseen kone käynnistyi DRAM_LED valo päällä ja kuvaa ei tule kun yksi näyttö kiinni - käynnistyy uudelleen n. 15s päästä eli luultavasti USB error tjsp vaikka yhtään USB laitetta ei kiinni.

    E: Osalla rameista kokeiltaessa yksinään eri väylissä antaa joko jatkuvaa DRAM_LED valoa tai vuorotellen CPU_LED / DRAM_LED
     
    Viimeksi muokattu: 06.12.2020
  21. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    560
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    53
    Huomasinkin että ^
    --------------------------------
    Irroita virtakaapeli tietokoneesta , näytöstä ...

    Irroita ylimääräiset usb liitännät emolevystä , USB 2.0 & USB 3 ( 20 pin liitin useinmiten sininen ).

    Pidä hiiri ja näppäimistö liitettynä takapaneelissa

    Liitä virtakaapeli takaisin tietokoneeseen ja näyttöön > Käynnistys
     

Jaa tämä sivu