1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

USB 3 kovalevyä ei löydy

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi KBH5050 08.12.2018.

  1. KBH5050

    KBH5050 Regular member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    182
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Tervehdys, taas ongelman kanssa!
    PRIME B450-PLUS, ATX-emolevy kyseessä.
    Nyt kun kone on toiminut ok ja Windowsin kuukausipäivitys tuli asennettua, niin päätin, että varmuuskopioin ulkopuoliselle USB 3 kovalevylle asentamallani EaseUS Todo Backupilla laitteen, kyseessä on Toshiban 1 tt:n kovo, joita minulla on muitakin merkkejä, joihin vuorotellen varmuuskopioin kuukausittain tietokoneemme ja varakoneet. Usb- portit ovat toimineet normaalisti kaikki USB tikuilla toimittaessa ja langaton USB -netti on tässä laitteessa, langattoman hiiren lisäksi, myös väliaikaisesti langallinen näppäimistö, jotka toimivat normaalisti USB porteissa.
    Kun kytkin USB kovalevyn, valo syttyi kovalevyyn, mutta sitä ei löytynyt mistään. Käynnistin koneen uudelleen ja sama tulos. Laitehallinnasta poistin sitten USB ajurit ja sammutin koneen, latautuivat uudelleen ja kaikki muu toimi ok paitsi USB kovo! Ensin koitin taas 16 gb:n USB -tikulla portit ja kaikki toimivat, mutta sitten kytkin USB kovon ja sitä ei löytynyt!
    Tein useaan kertaan tämän ja ajoin erilaiset Windows 10:n korjausohjelmat, mm. sfc /scannow jne. Ei apua! Sitten poistin kaikki maksulliset ohjelmat, jotta voisin asentaa ne uudelleen ja formatoin C: aseman ja asensin Win 10:n uudelleen USB -tikulta mutta ei apuja!
    Olen saanut kyllä pari kertaa kovon näkymään, kun olen kytkenyt sen heti, kun windows alkaa käynnistymään.
    Mikä voi aiheuttaa uuteen laitteeseen tällaisen ongelman? Onko emolevyssä jotain ongelmia?
    Netistä katsoin, että emolevyyn on uusi biospäivitys, tämä minun oli elokuulta ja sen jälkeen on tullut jo uusi, mutta en osaa asentaa sitä ja auttaisiko ongelmaan, vai mitä olisi tehtävissä?
     
  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,108
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    123
    Toimiiko se kyseinen usb-levy kytkettäessä johonkin toiseen koneeseen? Ei ois eka ulkonen kovalevy josta hajoaa se usb-sata piirikortti, mikälie oikeelta nimeltään...
     
    KBH5050 kiitti tästä.
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,536
    Kiitokset:
    777
    Pisteet:
    123
    Mitä Levynhallinta näyttää kyseisestä levystä?
     
  5. KBH5050

    KBH5050 Regular member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    182
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Hyvin toimii omalla koneellani. Muilla en ole kokeillut, täytyy kokeilla vielä toisilla ja ajaa jotain levyntarkistuksia.
     
  6. KBH5050

    KBH5050 Regular member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    182
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Ei löydä mitään, laitoin juuri omaan koneeseen ja ajan EaseUS Partition Masterilla surface testiä varmuudeksi vielä. Siinä menee aikaa aika kauan.
    Katson ehtiessäni vielä kolmannella USB 3 kovolla ja sitten lisävirralla toimivilla USB2 kovoilla, niillä ainakin luulisi löytyvän.
     
  7. KBH5050

    KBH5050 Regular member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    182
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    No niin ajoin illalla tuolla Easuksella testit ja vielä chkdsk f/r/x tuolle, omalla koneella ja löysi jotain. Aamulla vielä ajoin tyttären koneella saman chkdsk f/r/x ,tuolle kovolle, kauan kesti ja mitään virhettä ei löytänyt. Mutta asemaa ei löydä edelleenkään, muuten kuin käynnistyksen alussa liitän sen, niin löytää.
    Toiset USB ja USB3 kovot löytyvät normaalisti, paitsi jos tuolla mikä ei löydy, kytkee sen laitteen käynnistyttyä, niin se ei näy, eikä näy mikään muukaan USB- laite, paitsi ne jotka ovat käynnistettäessä kytkettynä.
    Kyllä alan uskomaan, että jotai hämminkiä on kovossa, kuten epäilit Kuunmies, mutta toimii muilla laitteilla normaalisti, kolmessa kokeilin. Laitan kuvan chkdsk:n ajosta.
    Täytyy alkaa käyttämään vain muita kovoja varmuuskopiointiin ja kai vielä formatoin tuon ulkopuolisen kovon ja tsekkaan sitten taas sen ja katson toimiiko tuossa tyttären laitteessa.
     

    Liitetyt tiedostot:

  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    3,676
    Kiitokset:
    736
    Pisteet:
    123
    "117130688 KB in bad sectors"
    Se on hajalla
     
  9. KBH5050

    KBH5050 Regular member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    182
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Varmaankin, mutta aamun ajossa uudella koneella ei löytynyt virheitä, miksi, sitä ihmettelen ja kun vielä toisissa laitteissa näkyy ja toimii ok.
    En ottanut printscreeniä siitä mutta katsoin kyllä tarkkaan.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,536
    Kiitokset:
    777
    Pisteet:
    123
    KBH5050 kiitti tästä.
  11. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    3,676
    Kiitokset:
    736
    Pisteet:
    123
    "Stage 5: Adding 29282672 bad clusters to the Bad clusters file"

    Hetken verran kun käyttelet levyä niin taas on lisää siirreltävää.
    chkdsk komento ei siis korjaa itse levyä.

    Vertailun vuoksi. Mulla on yks 500 gigainen levy jolla oli vain 12 KB viottuneita ja silti valokuvia levyltä toiselle siirtäessä oli pientä hetkittäistä hidastelua ja muutama kuva oli korruptoitunut. Crystaldiskinfolla kannattaa toki katsoa kunto vielä.
     
  12. KBH5050

    KBH5050 Regular member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    182
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Olipa hyvä, kun kysyit, "sama pää kesät, talvet" itselle ei tullut mieleen tuo, vaikka koneella on.
    Se kyllä näyttää hyvää. Screen Shot 12-09-18 at 02.59 PM.JPG
     
  13. KBH5050

    KBH5050 Regular member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    182
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Tarantellalle jo vastasin tuon Crystal Disk Infon osalta. Tuo levy on aika vanha, hankin aika pian, kun tulivat markkinoille, mutta käyttötunnit vähissä. Toisaalta onhan uusiakin viallisia.
    En enää käytä tuota varmuuskopiointiin, laitoin uuden 2 teraisen tilaukseen.
     
  14. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    3,676
    Kiitokset:
    736
    Pisteet:
    123
    Mielenkiintoista sinänsä, että crystaldiskinfo näyttää levyn kunnoksi hyvän.
    Voit halutessasi vielä tehdä HD tunella error scannin. Jos kokeilet niin lataa se trial versio. Tarkistus saattaa viedä suht kauan HD tunella voi tarkistaa viottuneet lohkot.
    https://www.hdtune.com/index.html

    Ohi aiheen kysymys mikä on tuolla viestissä 6 olevassa kuvassa näkyvä ohjelma jossa on valinta "Alwasy clean on system boot"
     
  15. KBH5050

    KBH5050 Regular member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    182
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Täytyy kokeilla joskus, kun ehdin nyt, onneksi tuhruinen, päivä on mennyt ohjelmia asentaessa uudelleen laitteeseen ja alkaa olla valmis.
    Ohjelma on Moo0 diskcleaner.
     
  16. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    3,676
    Kiitokset:
    736
    Pisteet:
    123
    OK. Sen veran täytyy sanoa, että päivttäisellä puhdistuksella ei saa mitään etuja. Selaimen historian poiston voi toki tehdä. Muta windows puolta ei hyödytä puhdistaa joka kerta, Monet niistä asioista joita poistetaan luodaan aina uudelleen käytön mukana.

    Siinä HD tunessa on myös quick scan joka ei vie kauaa. Sen verran nyt mietityttää, että haluaisin nähdä onko siellä viallisia lohkoja niin, että mikään ohjelma niitä huomaa.
     
  17. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,108
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    123
    Olitko muuten kokeillut sitä levyä kaikissa erivärisissä usb-porteissa? Tossahan taitaa olla aika monta eri vaihtoehtoa. Usbeja tulee prossulta ja piirisarjalta, ehkä vois kokeilla vielä itse asentaa piirisarjan ajurit, jos nyt on mahdollisesti windowsin itsensä asentamat. Jos näillä nyt on mitään väliä enää bad sectorien jälkeen...
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,536
    Kiitokset:
    777
    Pisteet:
    123
    Vähän erikoiselta koko homma näyttää vai sekoittaako joku muu hommaa nyt, kun Crystal Disk Info antoi täysin puhtaat paperit. Jotenkin tuntuu todella, että nyt on kyse koneen ongelmasta.

    Noista puhdistusohjelmista olen jo maininnut monasti ja samaa mieltä mitä *Trinity* , ei kannata loukkaantua tosiasiasta, mutta tiedän, että olet tottunut niitä käyttämään, silti teet turhaan niitä.

    Edit: Kaikki aktiiviset ohjelmatoiminnot hidastaa myös konetta.
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2018
  19. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    3,676
    Kiitokset:
    736
    Pisteet:
    123
    Kyllä se disk check ihan syystä niitä "bad clustereita" siirtelee. Muistelisin, että täällä on ainakin kerran ollut aikaisemmin tapaus jossa crystaldiskinfo näytti OK:ta mutta HD tune löysi viottuneita sektoreita.
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2018
  20. KBH5050

    KBH5050 Regular member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    182
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Teen sen kyllä, mutta en ole ehtinyt vielä.
     
  21. KBH5050

    KBH5050 Regular member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    182
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Kaikki kokeiltu edessä.
     

Jaa tämä sivu