1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Unlockaus phenom II x2 550

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi rick79 04.09.2013.

  1. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Osat:
    Asus M4A88T-M
    Phenom II X2 550 (ap jäähy)
    Kingston 2x4GB 1600Mhz.

    Koitin avata Asuksen omalla core unlockerilla, (eli paina nelosta kun kone käynnistyy) Ja kone boottaa uudelleen jolloin näytössä lukee hetkisen "All 4 cores are activated". Lähtee käynnistämään winukkaa, kaatuu, käynnistyy uudelleen jolloin ei käynnistä winukkaa vaan aloittaa käyttiksen korjaamisen.
    Etsin googlen kautta tietoa mutta en saanut kuin henkisen ähkyn, sitä oli niin paljon ettei osannut suodattaa tärkeitä asioita sieltä. Jos joku neuvois ihan rautalankamallilla mitä pitää tehdä että sais koneen winukkaan asti ja pääsis primella kokeilemaan vakautta.
    En ole edes kokeilumielessä koskaan nostanut kelloja, voltteja, tms. Joten mielellään yksinkertaisia pointteja kiitos.
    Olen kattonut asiaan liittyviä tubevideoita mutta niissä koneet pysyy vakaana, eli ei sovi tähän minun ongelmaan.
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Mitään takeita ton unlockauksen onnistumisesta ei oo. Sulle saatto tulla vastaan huono yksilö. Silloin ei mitään tehtävissä.
     
  4. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Voihan se olla niinkin. Ajattelin kuitenkin kysästä kun itsellä ei tietoa ole tuosta toimeenpiteestä.
     
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Prossu alikelloille saattais auttaa. Pääsisit Windowsiin, ehkä.

    Ei paljoo auta ellet haluu ajella 4 ytimellä ja alikelloilla vs 2 ydintä kovemmilla kelloilla.
     
    Viimeksi muokattu: 04.09.2013
  6. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Parempi antaa olla 2 ytimellä.
     
  7. SideWinderx3

    SideWinderx3 Regular member

    Liittynyt:
    16.02.2012
    Viestejä:
    941
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Kokeileppa 4-core 2.0GHz ja volttia enemmän vois toimia. siittä sitten hiljalleen nostat kelloja kunnes kaatuu siis jos tuolla ees winukkaan pääsee
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,534
    Kiitokset:
    1,150
    Pisteet:
    223
    Noh, taitaa olla vain niin ettei pelitä nelipyttyisenä. Itsellä kakkosmasiinassa samanlainen prossu joka kyllä avautuu mutta jossain vaiheessa menee nurin. Kokeiltu on kaikenlaista, ei pysy vakaana edes kolmella ytimellä. Voisit kuitenkin paria keinoa kokeilla.

    Onko emolla uusin bios? CPU-Z kertoo tai näkee sen biosistakin heti kun sen avaa.
    Tuossapa emon sivu --> http://www.asus.com/uk/Motherboards/M4A88TMUSB3/#support_Download_30

    Advanced-välilehti auki ja Jumper Free myös auki
    [​IMG]

    Tuo kannattaa jättää auto-asentoon
    [​IMG]

    CPU over voltage, 1.3-1.35V (vakiojäähy kun on)
    Load Line Calibration, voit kokeilla arvoksi 0%
    [​IMG]

    Tästä voisi disabloida Cool´n quietin ettei nakkele kelloja ylös/alas
    [​IMG]

    Tästä Auto tai All cores
    [​IMG]


    Siinäpä ne melkein on mitä voi kokeilla unlockaamiseen. Jos on sattunut tosiaan huono arpa niin eipä sille juurikaan mitään mahda. Mulla emo samaa aikakautta (m4a785td-v evo) vaati biospäivityksen kun lisäsin ramin määrää 2x2 -> 2x4gb.
     
  9. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,349
    Kiitokset:
    424
    Pisteet:
    143
    Kokeileppas silleen et lyöt vehkeen päälle, nostat emon NB voltagea (esim, 0.25V) ja cpu voltagea hieman (...paljos se vakio noissa olikaan, jos sinne 1.4V kärsisi testata tuolla ropellilla?)
     

Jaa tämä sivu