1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Ultrabook hakusessa!

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Fankki 22.05.2016.

 1. Fankki

  Fankki Newbie

  Liittynyt:
  22.05.2016
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Helou!

  Nyt olisi tarkoituksena ostaa kunnollinen ja asiansa osaava kannettava. Vanha läppärini on Lenovon halpisretku, jolle muunmuassa selaimes 2 välilehteä samanaikaisesti avattuna on vähän haastava tehtävä, tosin 200€ läppäriltä tuskin voi parempaa odottaakkaan.

  Kopsasin tuosta stickystä kysymyspaletin ja vastailen niihin, jos se vaikka avittaisi jotakuta keksimään ratkaisua.

  Mikä on budjettisi?
  Budjetti huitelee 1000€ tietämillä. Ei nyt euron päälle tiukka raja ole, mutta opiskelijana arvostaa pienempää hintaa.

  Näytön koko ja laatu
  Mitä nyt olen ennestään malleja katsonut niin 13,3-14 tuumaa olisi ihanteellinen. 15,6 menee jo liian isoksi ja kannetavuus kärsisi.

  Mikä on kannettavan pääasiallinen käyttötarkoitus ja mihin muuhun sen tulee soveltua?
  Pääasiallinen tarkoitus on hoitaa koulu/työjuttuja, ja erinäisiä projekteja on paljon joten tärkeää olisi sujuvuus selaimen käytössä (monta välilehteä ei kaada koko roskaa jne..), microsoft office ohjelmien sujuva käyttö ja spotify on lähinnä tärkeimmät.

  Aiotko pelata kannettavallasi?
  Minun taloudessani Ps4 hoitaa pelaamisen, joten pelejä varten ei tarvitse yhtikäs mitään. Ainoat pelit mitä olen koneella pelaillut on vanhat strategiapelit, joita nykypäivänä taitaa pyörittää perunakin.

  ”Kannettava vai raahattava”?
  Kannettava, ehdottomasti

  Millainen akkukesto tarvitaan?
  Akkukesto voisi olla hyvä, mutta pääsen koulussa/töissä kyllä pistorasioiden ääreen helposti, joten ylitsepääsemätön ongelma tuo ei ole.

  Millainen ja minkä kokoinen kiintolevy?
  Kiintolevynä mielellään SSD ja kokoa ei tarvitse olla paljoa, koska käytän ulkoista kovalevyä isojen tiedostojen tallentamiseen.

  Tarvitsetko sisäisen optisen aseman?
  Ei niin mitään virkaa

  Onko sinulla suosikkimerkkejä tai merkkejä, joita haluat välttää?
  Nykyinen Lenovo ei ole ainakaan hurraahuutoja aiheuttanut, mutta en kehtaa sulkea pois koko merkkiä tuon halvan muoviläpyskän takia.

  Erillisenä speksinä vielä, että haluaisian koneen olevan jämäkän tuntuinen, eli alumiini yms..

  Mitä nyt olen itse katsellut etukäteen tuotteita niin tälläinen ASUS Zenbook iski silmään. Mietteitä kyseisestä laitteesta? http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Asus/UX303UA-R4107T.html

  Kiitos jo valtavasti etukäteen jos joku kaunis ja ihana ihminen voi suositella minulle laitetta. Oma tietämykseni raudasta kun on niin olematon.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,470
  Kiitokset:
  646
  Pisteet:
  173
  Näkyy, että kotiläksyt on tehty, sillä tuo Zenbook vastaa täysin listasi vaatimuksia. Laitteen suorituskyky on kohdallaan, eli kyseessä on ultrabook, jossa on "oikean läppärin" prosessori, riittävästi muistia ja kunnollinen FullHD-tarkkuuden IPS-näyttö. En tiedä, onko tämä enää ajankohtaista, mutta vuosi, pari sitten esiintyi paljon valituksia UX303:n rikkoontuvista saranoista. Kyseessä vaikutti olevan suunnitteluvirhe, enkä tiedä onko se uusissa malleissa korjattu.
  http://www.amazon.com/Zenbook-UX303...=all_stars&pageNumber=3&filterByKeyword=hinge

  Toinen vaihtoehto, jossa on muuten sama kokoonpano, mutta käyttöjärjestelmänä Windows 10 Pro, olisi juuri tuo Lenovo, johon suhtaudut epäluuloisesti. Tämä ThinkPad 13 on uusi malli ja ainakin tähän asti "ThinkPad" mallin nimessä on tarkoittanut laatua ja luotettavuutta. Lenovo on käyttänyt sitä yksinomaan ammattikäyttöön tarkoitetuissa malleissa, jotka ovat tunnettuja paitsi kestävyydestään myös erinomaisesta näppäimistöstään(, puhumattakaan napakoista ja kestävistä saranoista).
  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...3-3-kannettava-Win-10-Pro#product-description

  Kuvassa näkyvän perinteisen mustan mallin lisäksi ThinkPad 13:a on saatavana hopea/alumiinin värisenä. Senkin runko on ABS-muovia, mutta kyllä kestävä läppäri syntyy ilman magnesiumseostakin. Lopussa pari arviota kyseisestä uutuudesta, toinen bisneslehdestä, toinen läppärilehdestä.
  http://www.businessnewsdaily.com/9062-lenovo-thinkpad-13-business.html
  http://www.laptopmag.com/reviews/laptops/lenovo-thinkpad-13

  Edit Sellainen täsmennys, että Asuksessa on näppäimistön taustavalo, mutta Lenovosta se puuttuu. Siltä osin laitekokoonpanot siis eroavat.
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2016

Jaa tämä sivu