1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ulkoisen kovalevyn alustaminen ei onnistu

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi ruusu1 07.02.2008.

 1. ruusu1

  ruusu1 Member

  Liittynyt:
  08.10.2007
  Viestejä:
  23
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Laite on Lacie d2 eSATA II ulkoinen kovalevy omalla virtalähteellä. Käytänössä kotelo on Lacien, mutta kovalevy Seagaten 500GB Barracuda.
  Laitteen liittimenä on siis vain ja ainoastaan eSATA, joka on aika uusi tyyppi. Kyseistä liitintä ei monessakaan koneessa ole (ellei se ole aivan uusi) näin on myös itselläni tilanne. Ratkaisuksi hankin adapterin/convertterin, joka mahdollistaa liitännän USB kautta.

  Käyttis on XPpro.

  Ongelma:

  Kone tunnistaa levyn ja osionti onnistuu, mutta alustaminen ei mene loppuun asti vaan tulee ilmoitus "alustusta ei suoritettu onnistuneesti." Ongelmaa on koitettu ratkaista littämällä levy kahteen muuhun koneeseen, mutta ei ole auttanut. Alustusta koitettiin myös komentorivin kautta, jolloin tuli ilmoitus ICTOL virhe.
   
 2.  
 3. nurmoosta

  nurmoosta Active member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  2,365
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Ei taida onnistua adapterin kautta...Liikenne ei tämmöisen adapterin kautta ole aina tarpeeksi "täydellistä". Sama ongelma monesti ulkoisilla levyillä ilman niihin kuuluvaa softaa...
   
 4. FatlError

  FatlError Member

  Liittynyt:
  01.12.2007
  Viestejä:
  48
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Onko madollista avata ulkoista asemaa ja katsoa onko siinä mikä liitin siinä kovalevyssä on. Jos on mahdollista niin liittää sisäiseksi ja alustaa niin.

  Yksi mahdollisuus on ostaa PCI paikkaan menevä eSATA kortti.
   
 5. ruusu1

  ruusu1 Member

  Liittynyt:
  08.10.2007
  Viestejä:
  23
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kotelo on avattu ja todettu, että muuta liitin tyyppiä ei ole kuin eSATA. Hiukan mystiseltä tämä vaiva tuntuu, koska kone tunnistaa levyn ja osionti onnistuu. Alustaminenkin alkaa ja menee 100%, mutta ei kumminkaan loppuun asti.
   

Jaa tämä sivu