1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

ulkoinen kovalevy rikki?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi djjari 20.09.2018.

  1. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    805
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    tuollaisin virheen antaa jos laitan kovon kiinni koneeseen,onkohan kovalevy hajonnut?

    mutta jos laitan tuon kovalevyn kiinni toiseen tietokoneeseen,niin se sanoo että asemassa oleva levy täytyy alustaa ennen sen käyttämistä
     

    Liitetyt tiedostot:

  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,344
    Kiitokset:
    759
    Pisteet:
    123
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,910
    Kiitokset:
    760
    Pisteet:
    193
    djjari kiitti tästä.
  5. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    805
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    ei onneksi,se on ulkoinen kovalevy,jota olen käyttänyt varmuuskopiohin,ja nyt se ei enään aukee,tuolla Crystal Disk Infolla ei tarkistus onnistu,kun windows ei tunnista laitetta,tai se tulee kyllä näkyviin tuonne tietokone kohtaan,mutta sitä ei saa auki,vaan antaa nuo kyseiseet virheet
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,910
    Kiitokset:
    760
    Pisteet:
    193
    Tuollainen ohje löytyi:

    View: https://www.youtube.com/watch?v=Ix13LRGmzk8

    Minun käsittääkseni tuo cmd.exe pitää kuitenkin suorittaa järjestelmänvalvojana, jotta kaikki onnistuisi. Siis klikkaa cmd.exe oikealla ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana. Koska levytunnuksesi on F, komento on siis muotoa chkdsk f: /f, jossa f: on levyaseman tunnus ja kauttaviivaa seuraava f tarkoittaa fix.
     
  7. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    805
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    levy olikin M eikä F,mutta virheitä näkyi löytyvän,mitäs nyt?

    onko kovon tiedot enään pelastettavissa?
     

    Liitetyt tiedostot:

    • 1.
      1.jpg
      Tiedostokoko:
      47.8 KB
    Marttiini1 kiitti tästä.
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,910
    Kiitokset:
    760
    Pisteet:
    193
    Vika on tuossa komennossa. Asematunnus vaihdetaan sen mukaiseksi kuin se todellisuudessa on, mutta sen jälkeen seuraa välilyönti ja /f, joka ei muutu miksikään. Jos levyasema siis on M, niin koko komento on chkdsk m: /f.

    Jos vika on vain tiedostojärjestelmässä, niin tuo lisämääre /f korjaa sen.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  9. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    805
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    tuhannet kiitokset!!

    nyt toimii taas
     

    Liitetyt tiedostot:

    Whatta Heck kiitti tästä.
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,344
    Kiitokset:
    759
    Pisteet:
    123
    Saattaaisi olla paikallaan vielä levyn tarkistus aikaisemmin linkkaamallani Crystal Disk Infolla.
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,177
    Kiitokset:
    1,089
    Pisteet:
    223
    Juurikin näin. Tieto kannattaa tallentaa 2-3 paikkaan jos se on tärkeätä. 2 kertaa vuodessa sellainen warmuuskopiointi päivä jossa menee hmm hieman aikaa. Ehkäisee ennenaikaista hiuksien harmaantumista.
     
  12. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    805
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    miten tuo tarkistus tuolla ohjelmalla tehdään,eli tuo asema G on se levy jossa on virheitä

    tuon komentokehotteen suoritin win seiskalla,nyt käytössä win10
     

    Liitetyt tiedostot:

  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,910
    Kiitokset:
    760
    Pisteet:
    193
    Nyt en oikein ymmärtänyt, mitä tarkoitat. Tuon CrystalDiskInfon raportin mukaan kiintolevy G: on hyvä eli kaikin puolin kunnossa.

    Nuo kaksi muuta kuvaa näyttävät siltä, että olet koittanut tehdä järjestelmätiedostojen tarkistuksen muulle kuin Windowsin sisältämälle levylle. Järjestelmätiedostojen tarkistustyökalu sfc /scannow tarkistaa ja tarvittaessa korjaa Windowsin järjestelmätiedostot. Sitä ei ole mitään syytä koittaa suorittaa tuolle varmuuskopiolevylle eli G-asemalle. CrystalDiskInfon mukaan varmuuskopiolevy (asema G) on siis täysin kunnossa eikä aiheuta huolta ainakaan tällä hetkellä.
     
  14. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    805
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    entiedä sitten mutta jotain vikaa on jossain,kun yritän siirtää tuolle levylle tiedostoja,nii se kovalevy ilmoittaa virheestä,odottamaton virhe estää tiedostojen kopioimisen,ja sitten jos aseman tarkistaa nii se ilmoittaa että aseman tarkistamisessa ilmeni ongelmia
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,344
    Kiitokset:
    759
    Pisteet:
    123
    Tarkista Crystal Disk Infolla levy C, siinä näyttää olevan ongelmia. Muut Crystal Disk Infon mukaan on ok.

    edit: yrititkö C-levyltä siirtää, se voi aiheuttaa ongelmia, koska siinä jotain hämminkiä.
     
  16. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    805
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    mistä se tarkistus siitä Crystal Disk infosta käynnistetään
     

    Liitetyt tiedostot:

  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,344
    Kiitokset:
    759
    Pisteet:
    123
    Käynnistä vaan ohjelma (Crystal Disk Info) ja valitse ohjelmaikkunan ylärivin levyistä C:, jossa kaikki levyasematunnuksen näkyy.
     
  18. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    805
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
     

    Liitetyt tiedostot:

  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,344
    Kiitokset:
    759
    Pisteet:
    123
    Jostain syystä noita Crucialin levyjä tuo ohjelma ei pysty näyttämään kunnolla. Ilmeiseti levyssä ei kuitenkaan ole vikaa.
     
  20. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    805
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    ei tuo ulkoinen kovalevykään ota tiedostoja vastaan ollenkaan eikä sinne saa siirrettyä,vaan ilmoittaa virheestä,ja sitten nämäkin virheet voivat jotain vikaa kertoa
     

    Liitetyt tiedostot:

  21. odzmo

    odzmo Member

    Liittynyt:
    05.11.2006
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Emolevyn USB3 sökö?
     

Jaa tämä sivu