1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu UHD-värit

Viestiketju Tietokoneen näytöt -osiossa. Ketjun avasi wwallu 28.02.2018.

  1. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,169
    Kiitokset:
    3,841
    Pisteet:
    223
    Tuo on näköjään erilainen rumassa kympissä. Mistäs se seiskan näköinen löytyikään?
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,195
    Kiitokset:
    1,283
    Pisteet:
    223
    Alla Classic Shellin osoite jos haluat kokeilla enemmän seiskaa muistuttavaa.

    Voisit laittaa työpöydälle ohjauspaneelin kuvakkeen niin löytyy helposti tarvittaessa.
    - Asetukset
    - Mukauttaminen
    - Teemat
    - Oik. reunassa Työpöydän kuvakeasetukset
    - Ruksaa ohjauspaneeli.

    upload_2019-1-13_6-44-25.

    Tuo vasen alimmainen, näkyykö siellä että AI Suite olisi asennettu? Kuinkahan sen poistaminen... että pitääkö olla jokin työkalu vai poistuuko kokonaisuudessaan tuolta valikoimasta.

    edit. http://www.classicshell.net/downloads/
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2019
    wwallu kiitti tästä.
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,169
    Kiitokset:
    3,841
    Pisteet:
    223
    Ei näy ai suitea missään. Jossain oli juttua että asus puskee roskaohjelmansa suoraan emolevylle, mutta ei kai se tätä vanhaa rääsyä sentään koske. Pitänee alkaa käsipelillä kokeilemaan paljonko nuo kulkee. Jos saa asuksen biosista sen verran selvää, aika sekavalta kyllä vaikuttaa. Olisi pitänyt ostaa 3000cl15 setti muutaman euron halvemmalla.

    Käyttiksen kanssa pitää pitää pikku tuumaustauko. Lienee fiksuinta pistää heti aluksi seiska toiselle levylle ja jättää kymppi tomb raiderin pelaamista varten. Siinä dx12 on käytännössä pakollinen.
     
  5. jr62

    jr62 Member

    Liittynyt:
    29.01.2015
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    18
    Ei näy tuo muistikitti olevan tuettujen listalla tuolle emolle. Toimiskohan tuo 2933MHz. Kokeilemalla selvinnee. Ei muuta kuin testailua.
     
    wwallu kiitti tästä.
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,169
    Kiitokset:
    3,841
    Pisteet:
    223
    Kympin käyttäjien ei tartte kysellä toimiiko ryysis. Ei toimi.
     
  7. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,640
    Kiitokset:
    393
    Pisteet:
    93
    Valokuvat sovellus (on eri kuin mainittu katseluohjelma) (omasta se mielestä paras, muuta et tarvii). Se näkyikin tuolla Whatta Heckin kuvassa. Aloitat vaan kirjoittaan hakukenttään: v a l o k u v a t
    Voi olla että joudut sen lataamaan MS- storesta.
    Kokeillut yhteensopisvuustilan käytön?

    https://support.microsoft.com/fi-fi/help/15078/windows-make-older-programs-compatible

    On totta että 10 vaatii aluksi pienen säädön, mutta sitten kun asetukset on pilvessä tallessa, sen jälkeen onkin kaikki helppoa & tuttua (itse sain viilattua kaiken kohdilleen jo W8 aikoihin, eikä ole sen jälkeen tarvinnut juuri muutella asetuksia yms.).
     
    wwallu kiitti tästä.
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,169
    Kiitokset:
    3,841
    Pisteet:
    223
    Mikkisofta kävi turhan uteliaaksi kun yritin tuota käyttää. Asensin sitten faststonen. Tuo on hyvä. Vielä kun saisi kansioiden kokoa muutetuksi.

    Joo. Ei vaan pyöri ryysis, eikä näköjään myöskään sotapää-ryysis. Taitaa olla ajanhukkaa kokeilla muitakaan viime vuosikymmenen pelejä.
     
  9. PerttiGG

    PerttiGG Active member

    Liittynyt:
    22.04.2017
    Viestejä:
    448
    Kiitokset:
    123
    Pisteet:
    53
    Ootko koittanu nostaa muistijännitettä esim. 1.4 volttiin?
     
  10. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,640
    Kiitokset:
    393
    Pisteet:
    93
    Työpöydällä vai resurssin hallinnassa?
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,169
    Kiitokset:
    3,841
    Pisteet:
    223
    Ei ole ehtinyt värkkäämään. Nosti 1.35 volttiin kun pisti docp:n päälle, mutta bluescreeniä heti kun windowsiin pääsi. Paljonkohan tuohon uskaltaisi tempaista?

    Kovalevyllä kuvat-kansio jossa on muutamia alikansioita eri aihepiirin kuville. Noiden alikansioiden kokoa pitäisi saada muutettua, ja edustavin otos siihen kansion päälle esille. Seiskalla oli vipu millä sai säädeltyä kokoa mielensä mukaan, mutta kympistä en löydä muuta kuin pienet, keskikokoiset, isot ja julmetun isot kuvakkeet.
     
  12. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,319
    Kiitokset:
    718
    Pisteet:
    123
    Kannattaa kokeilla jotain toista bios-versiota, noilla ollut aika isojakin eroja muistikulkujen kanssa.
     
    wwallu kiitti tästä.
  13. PerttiGG

    PerttiGG Active member

    Liittynyt:
    22.04.2017
    Viestejä:
    448
    Kiitokset:
    123
    Pisteet:
    53
    1.4 ainakin on ihan turvallinen.
     
    wwallu kiitti tästä.
  14. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,640
    Kiitokset:
    393
    Pisteet:
    93
    Nuo on ne kansion koon vaihtoehdot, lisäksi voit muuttaa kerralla kaikkea ruudulla näkyvän kokoa, siinä on useampia vaihtoehtoja.
    Kansion kuvan voi vaihtaa: kansio -> hiiren oikea -> ominaisuudet -> mukauta välilehti.
     
    wwallu kiitti tästä.
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,169
    Kiitokset:
    3,841
    Pisteet:
    223
    Kun tallentaa netistä kuvaa ja napsauttaa kohdekansiota hiiren oikealla namiskalla niin tule tämä upload_2019-1-14_5-58-44. näkymä mistä nuolta painamalla voi säätää kansioiden kokoa miten haluaa. Sama systeemi löytyi seiskastakin, mutta kympistä se kai on sitten poistettu. Ilmeisesti tarkoituksena on ollut tehdä mahdollisimman huono käyttöjärjestelmä, ja pakko myöntää että mikkisofta on kerrankin päässyt tavoitteeseensa.

    Joo, tuo on sama kuin seiskassakin. Kansiot on vaan niin pieniä että ihan turha.

    Ei auttanut jännitteen nosto muisteihin. Huomasin vaan että latenssit on biosissa miten sattuu joten ei ihmekään ettei pelaa. Sinne vaan pitäisi käsipelillä syöttää satoja arvoja mitä kaikkia ei mistään löydä. Voi että on gigabyteä ikävä.

    Seuraavaksi pitänee alkaa ihmettelemään miten nuo vastenmieliset valot saa sammuksiin.
     
  16. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,640
    Kiitokset:
    393
    Pisteet:
    93
    Väitän, että 10: ssä on paljon muita säätöjä mitä 7: ssa ei ole.
    Kannattaa aloittaa koon muuttaminen: Aloitus -> Asetukset (ratas) -> järjestelmä -> Skaalaus ja asettelu.
    Ei se gigabytekään auta jos ei ole ko. muisteihin profiilia.
     
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,195
    Kiitokset:
    1,283
    Pisteet:
    223
    Ai Tweaker menu (3-11) käyttöohjekirjassa
    Ai Overclock Tuner asetus: manual
    Memory Frequency (3-12) tässä voisi kokeilla manuaalisesti säätää 3200MHz
    DRAM Timing Control (3-13) latenssit kohdilleen, katso ramien arvot

    Onboard Devices Configuration RGB LED lightning -> oletuksena ON (3-19)

    + Onhan tuo sellaista penkomista aluksi kun on uusi ja erilainen uefi kuin mihin on tottunut.
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2019
    wwallu kiitti tästä.
  18. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,169
    Kiitokset:
    3,841
    Pisteet:
    223
    Docp standard (mitäkähän eroa) ja 1.4v niin 3200mhz oli niin lähellä että ihan harmittaa. 2933 tuntuisi sentään toimivan. Sillä pärjännee kesään asti vaikka ottaakin aika pahasti takkiin joidenkin pelien kanssa. Vaihtaa sitten prossun ja päivittää biosin.
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,195
    Kiitokset:
    1,283
    Pisteet:
    223
    Ok. Löysitkö sen asetuksen RGB-valoille? Toisaalta, sullahan vissiin oli umpikoppa.
     
  20. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,169
    Kiitokset:
    3,841
    Pisteet:
    223
    Umpikoppa, mutta heijastelee ikävästi seinään ja vieressä olevaan peiliin. Jopa sammuksissa. En ymmärrä miten kukaan saattaa katsoa tuollaista lasikopassa - ihan kuin verisuonet pullistelisivat.

    Eiköhän tuo löydy kun seuraavan kerran biosissa käväisee.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  21. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,319
    Kiitokset:
    718
    Pisteet:
    123
    Ei se juurikaan takkiin ota, 3000mhz jälkeen latenssi on paljon isompi tekijä kuin kellot noilla 2gen ryzeneillä. Ainakin pelatessa. Tuolla oli naapurifoorumilla joku ajanut hyvän testin missä oli kaikki muistien vaikutukset 2133->3600 ja cl16->cl14.
     
    wwallu kiitti tästä.

Jaa tämä sivu