1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu UHD-värit

Viestiketju Tietokoneen näytöt -osiossa. Ketjun avasi wwallu 28.02.2018.

  1. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,289
    Kiitokset:
    3,422
    Pisteet:
    223
    Onko mitään keinoa saada moisia toimimaan? Tuon kun pistää päälle niin hukkaa signaalin yhtenään, tai sitten kylmästi pukkaa näytön sammuksiin. Tuosta https://pcmonitors.info/articles/correcting-hdmi-colour-on-nvidia-and-amd-gpus/ yritin katsoa mutta ei vaikutusta. Näyttönä tuollainen https://www.verkkokauppa.com/fi/product/54109/jgtxf/LG-43UJ630V-43-Smart-4K-Ultra-HD-LED-televisio ja näyttis gtx 1070.

    Eilen toimi koko päivän, mutta silloin taas nvidian ohjauspaneeli oli koneelta hukassa. Niillä on varmaan jotain tekemistä keskenään.
     
  2.  
  3. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,814
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    68
    Tarkoitatko nyt siis että kun laitat full rangen päälle niin se aloittaa tuon "räpsyttelyn"?
     
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,289
    Kiitokset:
    3,422
    Pisteet:
    223
    Kun laittaa telkkarin säädöistä uhd-värit päälle. Näyttissäädöt on noin:

    upload_2018-2-28_12-17-38.

    Tuossa olen kokeillut kaikkea mahdollista, mutta noilla ei tuntuisi olevan mitään vaikutusta mihinkään.
     
  5. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,814
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    68
    Eikös toi UHD värit viittaa HDR:ään? Näin ainakin muistelisin kaverin Samsungin telkkarissa olleen..
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,289
    Kiitokset:
    3,422
    Pisteet:
    223
    Uhd ja hdr on kummatkin päällä, mutta vissiin näyttiksessä jotain mistä tuo ei tykkää. Ei se kyllä toimi pelitilassakaan uhd päällä, vaikka silloin hdr ei kai edes toimi.

    Telkkarit on menneet mahdottomiksi säätää vanhoille ihmisille.

    Edit: Näköjään kun pistää yle areenan kuvan koko ruudulle niin signaali katoaa melkein joka kerta.
     
    Viimeksi muokattu: 28.02.2018
  7. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,512
    Kiitokset:
    373
    Pisteet:
    93
    LG suosittaa kokeilemaan eri HDMI- paikat ja joku oli saanut toimimaan päivittämällä TV: n firmiksen (en tiedä oliko sillä kyse pelaamisesta, käytössä GTX 970).
     
    wwallu kiitti tästä.
  8. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    296
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    28
    Okos niin sanottu insinöörin kytin paikallaan kun olet asemoinut asetukset
    OOTA KUN KÄYNISTYY.
    JOS JAKUN muutos ei tapahu ehotan tehas tilaan palautus ? Nämä /?
    Onkos tämä uusilaite ??
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,289
    Kiitokset:
    3,422
    Pisteet:
    223
    Mikäs se tuo on? Insinöörin sielunelämä niin kaukana meikäläisestä että enpä tiedä.

    Viime viikolla ostettu telkkari. Säädötkin vain vähän sinne päin, viitsinyt hinkata kun joutuu laittamaan uusiksi jos sattuukin käymään niin ettei nuo uhd-värit suostu toimimaan. Palautusta toki yritin.

    Toisessa liitännässä signaali kadonnut nyt kaksi kertaa areenaa katsellessa. Sinänsä sama vaikka sen reuhkan kanssa pätkisikin, käyttöä kun löytyy seuraavan kerran neljän vuoden päästä.
     
  10. PerttiGG

    PerttiGG Regular member

    Liittynyt:
    22.04.2017
    Viestejä:
    328
    Kiitokset:
    79
    Pisteet:
    38
    Saako tällä foorumilla kukaan 205:n viesteistä selvää?
     
    Samde kiitti tästä.
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,050
    Kiitokset:
    715
    Pisteet:
    123
    Matkaillaan koko ajan vähän eri planeetoilla, eikä saa oikein yhteyttä...
     
  12. Pekka29

    Pekka29 Regular member

    Liittynyt:
    16.12.2017
    Viestejä:
    315
    Kiitokset:
    42
    Pisteet:
    28
    Tottakai! Miksi edes kysyt?
     
  13. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    296
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    28
    Tere kehveli insinöörin kytki on Pääkytkin eli kun muutokset olet muokannut laitteessi /määritelly . Eli käynnistä koneesi uudelleen. Tul mieleen oothan asemoinnut koti eikä !!myymälä.Mikäs se tuo on?" Insinöörin sielunelämä niin kaukana meikäläisestä että enpä tiedä."
    Tämä merkiellä ilmiastu on lainattu Wallullta Kehveli kun näytä ko. siteerausta.
     
    Viimeksi muokattu: 02.03.2018
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,289
    Kiitokset:
    3,422
    Pisteet:
    223
    Koneen olen käynnistänyt uudelleen vain silloin kun on hukannut signaalin. Ei kai sitä muuten tarvi? Nyt tuosta romusta hajosi reset-nappikin, joten entistä hankalampaa.

    Koti on. Loistokuva kun vaan pysyisi.
     
  15. Fredor

    Fredor Member

    Liittynyt:
    08.02.2017
    Viestejä:
    85
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    18
    Tullut muutamaan otteeseen mieleen, että @205 vaan trollailee. Ei kai nyt kukaan oikeasti kirjoita noin epäselvää tekstiä, ellei sitten puhu jotain toista kieltä äidinkielenään.

    Ja voit 205 ihan hyvin painaa sitä Vastaa painiketta viestin vierestä, niin saat lainaukset kuntoon.
    Mitä tarkoitat koti, eikä myymälä asemoinnilla?
     
    Viimeksi muokattu: 09.03.2018
  16. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    153
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
    :D:D:D:D hassun hauskaa luettavaa. piste.
     
  17. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,997
    Kiitokset:
    138
    Pisteet:
    73
    Tuo tarkoittaa sitä, että kun töllö otetaan käyttöön ekaa kertaa, se kysyy missä sitä käytetään, kotona vai myymälässä.
    Myymälätilaa voi nimittää myös silmänpohjanpolttomoodiksi, se kun korostaa kuvasäätöjä, vaikka sen tarkoitus on resetoida mahdollisen ostajan tekemät säädöt x ajan kuluttua.

    T: Vesku
     
  18. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,289
    Kiitokset:
    3,422
    Pisteet:
    223
    Samanlaisia kaikki liitännät, ei vaikutusta.

    Tässä viime ajat ajureita säätänyt, ja nyt tuntuisi olevan sellaisessa vaiheessa että vanhoilla ajureilla pelaa jos nvidian ohjauspaneeli toimii. Jos ohjauspaneeli on hukassa niin vetää kuvan ihan liian tummaksi ja hukkaa signaalin. Joten seuraava kysymys onkin miten hitossa nvidian ohjauspaneelin saa pysymään käytössä koko ajan?
     
  19. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,512
    Kiitokset:
    373
    Pisteet:
    93
    Päivitä Win 10, niin toimii. Win 7 on jo niin antiikkinen.
     
  20. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,289
    Kiitokset:
    3,422
    Pisteet:
    223
    Oletko ihan varma? Nvidia väittää tukevansa seiskaa.
     
  21. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,512
    Kiitokset:
    373
    Pisteet:
    93
    Kokeile (W10) virtuaalikoneessa (Win7: sta on jo olemassa niin monta eri päivitys/ service pack versioita).
    Itsellä ole ole koskaan Nvidian ohjauspaneeli lakannut toimimasta.
     

Jaa tämä sivu