1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Työpaikan vaihto sähköstä tietokoneisiin.

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi Jka 18.01.2023.

 1. Jka

  Jka Newbie

  Liittynyt:
  18.01.2023
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Moro

  Täältä luulisi löytyvän kokemuksia monenlaisista.
  Minä olen S2 ja H luvallinen huoltoasentaja, sähköhommista on kokemusta laidasta laitaan.
  Olen kohtuu varmassa työpaikassa ja palkka noin 4k€/kk, kuitenkin koko ajan on haku päällä kun tuntuu ettei nykyinen homma maistu.

  Olisiko neuvoja miten pääsisi helpoiten käsiksi IT alan töihin? Etätyöt kiinnostavat ja alkaa tuo pölyssä ja paskassa pyöriminen riittää. Ainoa mutka matkassa on ettei pysty lähtemään vuosikausiksi opiskelemaan ja en ole kovin paljon kokemusta tietokoneiden kanssa kerännyt, mutta silti kokeilen jos löytyisi oikotie onneen.
   
 2.  
 3. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  6,259
  Kiitokset:
  1,138
  Pisteet:
  223
  Ei oo oikotietä onneen. Ihan näin yleisesti kommentoin, ei pelkästään IT-alan töitä hakien. Sulla on ihan hyvä palkka ja jos on vakityö, niin näinä maailman aikoina ei sitä ihan heti kannata pois vaihtaa. Aloita vaikka joillain kursseilla töiden ohessa. Esimerkiksi työväenopistojen/kansalaisopistojen. Katso mitä tarjontaa niiltä löytyy ja jos on liian helppoja tai aloittelijoille tarkoitettuja, niin sitten varmasti löytyy syvällisempää ja kohdistetumpaa kun vain jaksat etisiä. Esimerkiksi tiedustella onko jotain avoimien yliopistojen tai aikuiskoulutuksen kautta suoritettavia opintoja.

  Mielestäni ei myöskään kannata maksaa, ainakaan alussa, mistään missä luvataan kuuta taivaalta kun vain opiskelet jotain vähän aikaa ja sen jälkeen saisi hyvän palkan ja hienon työpaikan. Ei kannata myöskään tuudittautua siihen, että voit tehdä töitä etänä, ainakaan ihan heti.
   
 4. Jka

  Jka Newbie

  Liittynyt:
  18.01.2023
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Tällä nyt vähän muiden kokemuksia kalastelen, seuraavassa yhteishaussa kokeilen minkälaiset mahdollisuudet on ammattikorkeaan. Ja maailmantilanne on todellakin niin epävarma etten lopputilin ole ottamassa, töiden ohella alan jotain opiskelemaan.

  Ihan uteliaisuuttani onkohan kukaan oikeasti saanut sitä kuuta taivaalta näillä 12viikon koulutuksilla? Kun eri kouluja googlailee niin joka tuutista tulee näitä mainoksia, liian hyvää ollakseen totta jos opiskelet 12viikkoa ja tienaat sen jälkeen 5000€/kuukaudessa. Toki jos olisin työtön niin voisin tuommoista kokeillakkin
   
 5. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  6,259
  Kiitokset:
  1,138
  Pisteet:
  223
  Tää on sen verran hiljainen foorumi, että ei ehkä kokemuksia kauheasti löydy. Huomasin, että olit tuolta toisaaltakin kysellyt, sieltä saattaa löytyä enemmän omakohtaista kokemusta vastaajilta.

  Puhun taas yleisellä tasolla. Jos olet hiton hyvä koodaaja, tai mitä alalla sitten ikinä tekisitkään, niin varmaan saatkin töitä 12 viikon opiskelun jälkeen, mutta en kyllä jaksa uskoa, että noille mainostetuille palkoille pääsisi. Varsinkin kun aloittelijan palkat ei noilla tasoilla liiku.

  Toi opiskelupaikan hakeminen on ihan hyvä tie. Näet silloin myös paremmin mitä töitä alalla on tarjota.

  Lisään sen verran, että esimerkiksi aikuiskoulutuksessa opinnot saattaa olla tiiviillä aikataululla monilla aloilla sen vähän vajaa 2 vuotta, niin voi suhteuttaa, että voiko tolla viikkomäärällä mitenkään saavuttaa sellaista ammattitaitoa, että voisi saada noin hyvää palkkaa.
   
 6. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,348
  Kiitokset:
  199
  Pisteet:
  93
  Käuttöjärjestelmien (Win, Ux, yms.)tuen työpaikoissa yleensä vaaditaan jotain sertifiointeja, eikä kai rautapuolellakaan niitä vierasteta.

  T: Vesku
   
 7. Zhark

  Zhark Active member

  Liittynyt:
  12.01.2008
  Viestejä:
  601
  Kiitokset:
  103
  Pisteet:
  53
  Nykyään arvostetaan työkokemusta enemmän kuin alan tutkintoa monessa paikassa, tietty on paikkoja jotka vaativat ne alan paperit.

  Jotkut paikat kouluttavat kyllä jos mielenkiintoa löytyy mutta voi olla vaikea löytää tällaista paikkaa ja usein vaativat edes jonkin tasoista osaamista jo etukäteen. Aina kannattaa toki hakea jos paikka edes vähänkään kiinnostaa, ei siinä mitään menetä.

  Aikuiskoulutus olisi varmaan sulle sopivin vaihtoehto mutta taitavat vaatia kokemusta alalta jo etukäteen.
   

Jaa tämä sivu