1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Työkalu iPhone/iPod Touch videoille

Viestiketju MP3-soittimet -osiossa. Ketjun avasi Nexeon 20.06.2008.

 1. Nexeon

  Nexeon Member

  Liittynyt:
  20.06.2008
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Monelle tuntuu olevan ongelmana saada videot toimimaan kyseisillä laitteilla NORMAALISTI, tässä helppo ja näppärä työkalu joka mahdollistaa videoitten formaatin muuttamisen juuri siihen muotoon mitä nämä laitteet (iPhone ja iPod Touch) tukevat.

  MediaCoder iPhone-0.6.1.4077

  Kyseisellä ohjelmalla voidaan muuttaa mm. videon resoluutiota, cropata eli "leikata" video oikean kokoiseksi (tällöin osa kuvasta häviää), määrittää fps ja ym. kivaa :)

  Sitten vielä vähän ohjeita ohjelman käyttöön liityen:

  1.Ensiksi tieysti avataan video-tiedosto joka halutaan iPodiin, File välilehden alta löytyy tämä toiminto...tämän jälkeen voi jo määrittää mihin haluat ohjelman vievän valmiin videon, tämän voit valita oikeasta yläkulmasta kohdasta Output Folder, voit luoda esmerkiksi kaikille MediaCoderilla tehdyille videoille oman kansion, josta helposti löydät videot.

  2.Kun videotiedosto on kokonaan auki, oikealla puolella on pieni ikkuna jossa lukee "Properities", josta näkyy melko tarkat tiedot videostasi, täältä tärkeimmät tiedot oikeastaan ovat videon resoluutio, fps ja bitrate.

  3.Alta löytyy iPhonen kuva jonka vieressä on muutama vipstaakkeli josta voidaan määrittää kohde tiedoston formaattia. Suosittelen Formaatiksi useimmille videoille H.264 -formaattia. Resluutioksi kannattaa määrittää yleensä Leveys480xKorkeus320 (koska tämä on esimerkiksi iPod Touchin näytön resoluutio), mutta koska eri videot ovat usein eri resoluutiolla täytyy tämän kanssa usein vähän kikkailla, joskus riittää että valitsee resoluutioksi lähimmän mahdollisen resoluution. Joissain tapauksissa saatetaan joutua croppaamaan videota.

  4. Bitrate kohdasta kannatta valita usein se lähin vaihtoehto joka vastaa videon alkuperäistä bitratea (iPod Touchissa maximi 1500)

  5. Audio Bitrate eli äänen laatuna voidaan usein pitää Normal Quality

  Sitten vain painetaan Start siitä iPodn kuvan vieressä olevien nappuloiden joukosta ja odotellaan että video valmistuu. Lopuksi avaat iTunesin ja siirrät videon soittimeen :)

  Jos jokin jäi epäselväksi/unohdin jotain tai puhuin mielestäsi ihan puutaheinää, lähetä viestiä/palautetta!
   
 2.  
 3. kodesan

  kodesan Member

  Liittynyt:
  11.11.2008
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  terve, ohjelma on varmaan hyvä ja tulee tarpeeseen ainakin minulle, mutta heti ohjelmaa avatessa se pyrkii yli innokkaasti nettiin. jos estän niin ohjelma ei käynnisty mikä siis tämän netti innokkuuden tarkoitus on
   
 4. EiQ

  EiQ Guest

 5. sampu

  sampu Member

  Liittynyt:
  29.12.2007
  Viestejä:
  35
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Hyvin onnistuu osa leffoista muuttamaan itunesiin sopivaksi, mutta osa leffoista epäonnistuu muuttaessa sitä sopivaksi ! Mikähän siihen on syynä ?

  Nerommat voivat tässä asiassa auttaa, koska en ole ennen tätä ohjelmaa käyttänyt.
   
 6. sampu

  sampu Member

  Liittynyt:
  29.12.2007
  Viestejä:
  35
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Joo sain ohjelman toimimaan kun vähän aikaa sitä sääteli !
   
 7. Nexeon

  Nexeon Member

  Liittynyt:
  20.06.2008
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hyvä, se voi aluksi vaikuttaa hiukan hankalalta ja sekavalta, mutta kokeilemalla sitä oppii parhaiten.

  Se on vaan harmi kun monet leffat ja musiikkivideot on erilaisilla resoluutioilla kun niitä tuolta netistä latailee. Jokaisen kanssa saa aina taistella...
   

Jaa tämä sivu