1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

TWOO deittisovellus riesana

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi eboda 10.04.2018.

 1. eboda

  eboda Member

  Liittynyt:
  28.01.2009
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tervehdys kaikille!

  Toivottavasti tuli oikealle palstalle tai edes sinnepäin...

  Iäkkäämpi sukulaiseni oli saanut jonkun "kutsun" TWOO-palvelusta ja yrittänyt klikata sitä auki. Hänellä ei ole Facebookia yms. some-palveluja käytössä. Kutsu ei auennut, mutta sen jälkeen hänelle on alkanut tulla chättäyspyyntöjä ko. palvelusta sähköpostiin lähes päivittäin. Lisäksi piakkoin sen jälkeen palvelusta oli lähtenyt hänen nimissään "kutsu" myös samalla koneella olevaan toiseen sähköpostiosoitteeseen.

  Tulevien sähköpostien lopussa lukee, että hän olisi omalla nimellään ja sähköpostiosoitteellaan (sp osoite tosin väärin kirjoitettu) rekisteröitynyt palveluun, vaikka ei varmasti -ainakaan tarkoituksella- ole sitä tehnyt. Ts. hänellä olisi palvelussa oma profiili??? Kun tulevia postituksia yrittää estää viestin lopussa olevasta linkistä, se johtaa vain alkuperäiseen "kutsuun", joka edelleenkään ei aukea.

  Kyseessä on iäkäs henkilö, joka tarvitsee mm. pankkipalveluita ja joitain tärkeitä sähköpostiyhteyksiä, eikä todellakaan ole mikään virtuoosi näiden kanssa, joten kaikki ylimääräinen riesa esim. tarjouspostitusten kanssa on aina ylimääräinen hankaluus.

  Onko jollain vinkkiä, miten tästä pääsee eroon?

  Etukäteen kiitollisena avusta
  Hannu
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,920
  Kiitokset:
  1,174
  Pisteet:
  243
  Pikaisen googlauksen perusteella näyttää siltä, että kyseisellä taholla on aika pirullinen tekniikka markkinoida palveluaan. https://techcrunch.com/2013/08/03/a-year-of-spam-twoo/
  Asiaa tuon enempää tuntematta näyttää siltä, että sähköpostipyyntö toiminnan lopettamiseksi saattaa olla ainoa tapa edetä, mutta senkään tuloksista ei ole takuuta. Edellisessä linkissä on englannin kielinen osoite. Suomalaisille vastaava osoite taitaa olla info-fi(at)twoo.com. Ks. seuraavan linkin kohtaa Ota meihin yhteyttä.
  https://www.twoo.com/faq?category=SETTINGS&id=DELETE#DELETE

  Tuntematta tapaa, jolla he keräävät yhteystietoja, ajattelen, että saattaisi olla paikallaan ladata ja ajaa AdwCleaner-niminen sovellus alla olevasta linkistä. Sillä tehdään ensin etsintä Scan -painikkeella ja jos jotain haittaohjelmia löytyy, poisto tapahtuu Clean-painikkeella. Puhdistuksen yhteydessä kone sammuu ja käynnistyy uudelleen.
  https://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2018
  eboda kiitti tästä.
 4. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  6,391
  Kiitokset:
  1,159
  Pisteet:
  223
  Ei noita viestien lopuissa olevia perumisvaihtoehtoja kannata käyttää kuin kunnollisilla ns normaaleilla sivustoilla.
  Outlook/hotmailissa (varmaan myös gmailissa) on mahdollisuus ilmiantaa tietojenkalasteluviestit ja sen lisäksi estää kokonaan halutusta osoitteesta tulevat viestit. Varmaan kyllä noilla on useampi osoite josta lykkää viestiä, mutta tuskinpa niitä loputtoomiin on. Ja joka tapauksessa on hyvä estää ja ilmoittaa. Sen lisäksi kannattaa ajaa tuo AdwCleaner.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2018
  eboda kiitti tästä.
 5. eboda

  eboda Member

  Liittynyt:
  28.01.2009
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitokset vastauksista!

  Ajetaan tuo putsausohjelma ja koetetaan blokata/ilmoittaa viestit GMailin kautta. Murehditaan mahdollisen haamuprofiilin poistoa, jos ongelmat jatkuvat.

  Suurkiitokset vielä kerran ja keväänjatkoja!
  Hannu
   

Jaa tämä sivu