1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

TweakPower ohjelma

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi AlexisW 30.05.2020.

  1. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Latasin ja kokeilin tätä. TweakPoweria. Vaan työpöydän pikakuvakkeitten nimet muuttui niin pieniksi, että ei voi lukeekaan. Sinänsä ei tää huono ohjelma ole. Vaan tää on vähän heikkoo kun ei näe mitäs se pikakuvake edustaakaan. Aattelin että auttaa jos poistaa ohjelman. Ei auttanut. Sama vanha vaiva.Pitääkö ladata takaisin ja koittaa löytää ohjeita. Tään ohjelman tyrkytti muuan tietokonelehti.
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,992
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Kokeile tätä: Klikkaa tyhjää kohtaa työpöydällä oikealla ja valitsi Näytä. Pääset valitsemaan kuvakkeiden koon. Normaali lienee Keskikokoiset kuvakkeet.
     
  4. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Ei se niinkään kuvakkeiden koko vaan kuvakkeiden nimet. Niitä ei näe En siis tiedä mitä tämä tai tuo esim. Firefox-logolla varustettu kuvake pitää sisällään. Sen lisäksi vaikka TweakPower on poistettu edelleen sen laittama tavallista isompi nuoli toimii edelleen. Antaa toimia. Vaan kuvakkeiden nimet pitäisi saada luettavaan muotoon.
     
  5. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Myös esim. tiedostojen pikakuvakkeet ovat minimaalisen pieniä eikä selviä mitä ne ovat. Kuvakkeet tiedostolistassa -ei työpöydällä.
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,992
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Sinähän kerrot uusista ongelmista ennen kuin entisetkään on ratkaistu. :)
    Olisikohan tuossa tekstin pienenemisessä kyse muutetuista fonttiasetuksista? Helpointa kai olisi kokeilla:
    Ohjauspaneeli -> Ulkoasu ja mukauttaminen -> Muuta fonttiasetuksia -> Palauta fonttien oletusasetukset

    Tiedostolistalla pääset muuttamaan kuvakkeiden kokoa hiiren rullaa pyörittämällä.

    Edit. Taisi olla niin, että Ctrl pitää painaa samalla kun rullaa pyörittää.
     
    Viimeksi muokattu: 30.05.2020
  7. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Ei tapahdu mitään sielläkään ohjauspaneelin kautta. Kuvakkeet ja niiden koko ei ole ongelma. Ne on ok. Kuvakkaiden alta vaan puuttuu teksti tai on niin pientä että ei näy silmällä. Onhan noita vanhoja ongelmia,mutta se on nyt tauolla.Olisi kai saatava masiina tilaan ennen sitä TweakPoweria. Katon vielä ohjauspaneelia.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,992
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Vaikeaa on neuvoa, kun ei tiedä, mitä ohjelma teki tai muutti. Toivottavasti sinulla on palautuspiste ajalta ennen tuon TweakPowerin asennusta. Järjestelmän palautus kyseiseen pisteeseen korjaisi ongelman.
     
  9. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Palautus auttoi. No sinänsä tuo ohjelma Tweak...en tiedä-osin hyväkin. Oon lukenut kritiikkiä verkossa. En uskalla ottaa käyttöön enää vaikka sen osion joka koskee pikakuvakkeita voi jättää käyttämättä.
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,992
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Oma ehdotukseni on, että jätät lataamatta ja kokeilematta kaikki ohjelmat, jotka lupaavat nopeuttaa ja virittää Windowsia tai muuten optimoida ja parantaa tietokoneesi toimintaa. Säästyt mm. edellisen kaltaisilta ja joskus vielä pahemmiltakin ongelmilta.
     
  11. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Mikähän siinä on ku oikein alan lehti sitä kehuskelee ja tyrkyttää.
     
  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,970
    Kiitokset:
    920
    Pisteet:
    123
    Mikäs se on alan lehden nimi?
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,992
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    En osaa sanoa muuta kuin omalta mutu-pohjalta, että lehdet kokeilevat ohjelmia joillakin testikoneilla ja pakostakin pintapuolisesti. Tuollaisilla ohjelmilla, jotka muokkaavat Windowsin rekisteriä, on joskus sellaisiakin vaikutuksia, jotka ilmenevät vasta jonkin ajan kuluttua ja yllättävässäkin yhteydessä. Silloin niitä ei enää edes osaa yhdistää kyseiseen ohjelmaan.
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Alan lehdiltä löytyy usein hyvä motivaatio julkaista erilaista roskaa, jonka pontimena on raha (eli maksetut mainokset). Kyllä täällä on korjailtu ja paikkailtu virittelyn ja optimoinnin aiheuttamia jälkiä.
    Lisäksi niiden ohjelmien käyttö tulisi hallita hyvin, jottei aiheuta niillä ongelmia.

    Oletko katsonut löytyisikö tuoretta palautuspistettä, ennen tuon ohjelman asennusta. Sen asennuksessa on saatettu tehdä se.
     
  15. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Kotimikro 16/2019
     
  16. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Tutkin asiaa. Mutta sellaisen löytäminen oli mahdotonta Tweakin aikana. Koska kaikki oli tiedostoissa minikokoisina kirjaimina.
     
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,992
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Olenko nyt ymmärtänyt väärin, kun sain käsityksen, että palautit Windowsin onnistuneesti entiselleen palautuspisteen avulla?
     
  18. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Palautin entiselleen palautuspisteellä.
     

Jaa tämä sivu