1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

TV-out opas

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi Agent_007 20.06.2004.

  1. Tcb69

    Tcb69 Member

    Liittynyt:
    08.12.2006
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Novoi hyvää päivää!!

    Eipä tullut mieleenkään koittaa toista DVI-paikkaa!

    Taidatkin olla melkoinen agentti.. :)

    KIITOS!
     
  2.  
  3. Tipsuli_

    Tipsuli_ Member

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tälläinen ongelma olisi.
    Tv:n kuva vähän aikaa väpättää ja kuva välähtää ruudussa, mutta menee sen jälkeen täysin mustaksi. Tv on ikivanha Samsung ja näytönohjain mulla on NVIDIA GeForce 8600 GT. Tietokoneessa win xp home ja liitäntänä Rca.
    Aiemmin joskus toisella tietokoneella ja näyttiksellä sain kuvan telkkariin ihan hyvin, mutta nyt ei jostain syystä onnistu. Tuntuu siltä, että olen kaikki mahdolliset asetukset käynyt läpi ja mikään ei auta. Aina sama homma. Kuva välähtää ja väpähtää ja menee mustaksi.
     
  4. Tipsuli_

    Tipsuli_ Member

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ongelmana se, etten saa telkkariin kuvaa ollenkaan. Kuva välähtää ja väpättää hetken ja menee sitten mustaksi, eikä mikään tunnu auttavan. Jotain asetuksia säädin ja sain loppujen lopuksi vain telkkariin sellaisen väpättävän viivan joka kulki näytössä, mutta en kuitenkaan minkäänlaista kuvaa.
    Käytössä on Win Xp Home, NVIDIA GeForce 8600 GT, piuhana RCA S-video adapterin kautta ja varmaan 10 vuotta vanha Samsungin kuvaputki. Toisella koneella olen joskus pari vuotta sitten saanut kuvan kyseiseen telkkariin, mutta nyt ei oonistu. Näytönohjaimen ajurit on kanssa juuri päivitetty.
    Mikä kumma on kun en saa toimimaan? Tuntuu, että melkein kaikkea on kokeiltu, mutta mitän edistystä en saa aikaiseksi..
     
  5. Tipsuli_

    Tipsuli_ Member

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mistä johtuu, etten saa telkkariin kuvaa? Kuva vain välähtää ja väpättää hetken ja palaa sitten mustaksi ruuduksi?
    Käytössä on Win Xp Home, NVIDIA GeForce 8600 GT, varmaan 10 vuotta vanha Samsungin kuvaputki ja piuhana RCA-kaapeli + S-video adapteri. Ajurit on päivitetty.
     
  6. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Tipsuli_: onko tuo käyttämäsi S-video -> RCA adapteri millainen? esim. ATI:n vastaavat adapterit eivät käy NVIDIA:n kortteihin. Eli kannattaa se RCA ottaa ulos siitä komponenttikaapelin sinisestä osasta noilla uudehkoilla NVIDIA:n ohjaimilla.
     
    Viimeksi muokattu: 18.03.2010
  7. Tipsuli_

    Tipsuli_ Member

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
  8. irde

    irde Guest

    Sain kuvan näkymään vanhan läppärin s-video liitännästä tv:n s-videoon mutta kaikki teksti ja työpöydän kuvakkeet vilkkuvat tai siinä päällä menee niinku poikittaisia raitoja jotka vilkkuu... Mustavalkoisena kuva on ihan normaali ja esim työpöydän taustakuva on ihan normaali. Missähän vois olla vika?
     
  9. Tanttales

    Tanttales Member

    Liittynyt:
    23.03.2010
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kuinka saan kuvan näkymään tv:stä käyttämällä hdmi piuhaa. Koneesta löytyy nvidia 8600 gt ja tv:nä uusi lg lh 2000 sarjalainen. Olen yrittänyt nvidian control paneelin kautta mutta tuloksetta. Apuja.
     
  10. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    irde: auttaako jos TV:n antennin irroittaa?

    Tanttales: tunnistaako se NVIDIA:n paneeli television kun kaapelit ovat kiinni?
     
  11. KimbleK

    KimbleK Member

    Liittynyt:
    04.04.2010
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Seuraava ongelma, VGA-kaapelilla yhdistetty ACER 5630EZ ja Sonyn 40 tuumainen Full HD. Käyttiksenä Windows 7 ja integroitu näyttis.
    Saan kuvan pelaamaan ongelmitta, mutta TV:n alalaidassa on harmaalla palkilla teksti "Tuntematon signaali. Säädä PC-lähde."
    Mitäköhän mahtaa tarkoittaa ja miten tuon saisi tuosta pois? Kiitokset jo etukäteen, ja pahoittelut hyvin todennäköisesti todella ääliömäisestä kysymyksestä.
     
  12. tiippi

    tiippi Member

    Liittynyt:
    07.10.2007
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Omat ongelmat ratkesivat kun näyttiksen ajurit päivitti vielä yhden kerran. Nvidia jopa muistaa asetukset koneen sammuttamisen jälkeen, ihme!:)
     
  13. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    KimbleK: TV:n ohjekirjasta löytynee varmaan maininta tuosta.
     
  14. Pitsa

    Pitsa Member

    Liittynyt:
    30.03.2010
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Voiko rgb/scart kaapelilla liittää pc:n tavalliseen kuvaputki telkkariin. Siinä telkkarissa on kyllä rgb tila.
     
  15. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Pitsa: kyllä voi, mutta pari poikkeusta lukuun ottamatta näytönohjaimista ei saa suoraan ulos RGB-SCART-signaalia, joten jotain muunnoslaatikoita tarvitaan väliin.
     
  16. Waenoo

    Waenoo Member

    Liittynyt:
    17.05.2010
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Itelläni on sellanen ongelma kun laitan tietokoneen kiinni VGA:lla telkkaan niin käynnistyy ihan hyvin kunnes kuva muuttuu samanlaiseksi etteikö se löytäisi signaalia.. Kokeilin vikasietotilassa ja toimi oikein hyvin mutta normaalissatilassa ei sitten millään. Ite en löytäny vastausta, joten pistin sit viestin tänne jos joku osais auttaa..
    Käyttis Windows 7 Prof. ja näyttis Ati Radeon HD5870.
    Mietin et pitäiskö käydä ostaa ja kokeilla HDMI-kaapelilla jos suostuis toimimaan, mutta mitäs mieltä muut on? *Resoluutiot on säädetty kohilleen ja näyttiksessä on uusimmat ajurit*
     
  17. ottaajopaahan

    ottaajopaahan Member

    Liittynyt:
    24.05.2010
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Käytin noin 5 tuntia elämästäni yrittäessäni saada epätoivoisesti kuvaa näytöltä TV:lle tuloksetta.
    Luin oppaan (ja muutenkin foorumia, ja koko internettiä ristiin rastiin) ja latasin ajurit, ei toimi, ei tunnista TV:tä.

    Win Vista 32bit
    GeForce 8400 GS, jossa S-Video
    Näyttö olisi HYUNDAI W240D, jossa on VGA, HDMI, DVI, sekä Y,Pb,Pr
    Telkkari on vanha kuvaputki, jossa SCART, sekä sivussa näköjään RCA

    Piuhoja olis tossa S-Video, RCA puna-valko-keltanen, sekä S-video/RCA -> SCART-adapteri

    Itse en tajua näistä asioista hevon ***, ja hiuksia ja kynsiä kului.
    Kokeilin sekä vanhoilla, että uusilla ajureilla kaikennäköisiä kombinaatioita noilla piuhoilla ilman tulosta. Yritin mm. näytöstä suoraan RCA:lla (keltainen video siniseen Pb? kuten jossain oli ehdotettu) adapterin kautta SCARTille, sekä suoraan TV:n omaan RCA:han

    Kokeilin myös NVidian ohjauspaneelilta pakottaa tunnistamaan TV:n, mutta siinä on kait joku bugi sen Vistan kanssa, että ohjauspaneelin k.o lokerosta häviää ruksi bootatessa, eikä TV:tä sitten kuitenkaan tunnisteta.

    Viimeinen oma oljenkorteni on hankkia vielä RCA-VGA adapteri tuohon väliin, jos se ei toimi, lentää varmaan koko p*** parvekkeelta tonttiin.

    Olisin iloinen, jos joku viitsisi opastaa amatööriä.
     
    Viimeksi muokattu: 24.05.2010
  18. Ghalthar

    Ghalthar Member

    Liittynyt:
    08.02.2010
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Entäs kuin näytön ohjaimen virkaa toimittaa X800 sarjalainen ja pitäisi lcd näytön lisäksi saada klooni näyttö 2 näyttö on panasonicin 37 plasma..?

    Eli ongelma on siis näytön kloonamisessa eli en löydä resoluutiota joka olisi plasmassa levittäytynyt koko ruudulle siispä tahtoisin tietää miten saisin säädettyä kloonatulle näytölle itsenäiset resot & virkistystaajuudet..

    Toinen vaihto ehto ja ehkä myös parempi olisi että kuvan saisi levitettyä myöskin kakkos näytölle sillä tavoin että koko kuva näkyisi.
     
  19. FoamRegu

    FoamRegu Member

    Liittynyt:
    05.10.2009
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei!

    Läppäristäni löytyy VGA-liitin, DVI-liitin ja ViVo- tai HDTV-out-liitin, kumpi nyt sitten onkaan. TV:stä löytyy kuvan mukaiset liittimet, eli s-video 4-pinniä, komposiitti RCA/keltainen ja RCA audiot oikea/punainen ja vasen/valkoinen.

    Mitä kaapeleita siis tarvitsen, jotta saan läppärin ruudun näkymään TV:ssä? Ja tarviiko myös jonkunlaisia adaptereita hommata?
     
  20. Komikus

    Komikus Member

    Liittynyt:
    22.06.2004
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Usean päivän olen nyt miettinyt tällaista: Koneen ainoa näyttö on 32" 1366x768 Samsung televisio, jossa kone on vga-kaapelilla kiinni. Näytönohjain on ikivanha MSI NX6600. Olen asentanut uusimman ajurin ja nVidia Control Panelin, joka tosiaan on täysin erinäköinen kuin ketjun ensimmäisessä viestissä (viimevuosien kokemukset on vain Radeoneista, joten en tiedä milloin se on vaihtunut).

    Ongelma on siis se, että joka kerran kun koneen palaa lepotilasta, kuva on siirtynyt pari senttiä oikealle niin, että vasemmalla on pystysuora musta palkki ja oikealta leikkautuu pois. Etusivun ohje johti tällaisen ongelman perässä toiselle foorumille, jossa käskettiin muuttaa "videoborder" avaimen arvoa rekisterissä. Tuollaista en kuitenkaan etsi-toiminnolla löydä.

    Älyttömintä on, että kun kuva on vinossa ja avaa Control Panelin, niin se hyppää taas paikalleen. Sitten kun katsoo vaikka VLC:llä full screenillä jotain, niin saattaa nytkähtää taas sivulle.

    Edit: jos jotakin kiinnostaa, miten lopulta ratkesi niin MSI:n sivulta löytyi ajuri samalta aikakaudelta kuin kortti (NVIDIA Display Driver for Windows 2000/XP, version 76.45, 04/22/2005). Tuo pitää ajurin system trayssä ja asetukset pysyvät talletettuina.
     
    Viimeksi muokattu: 08.07.2010
  21. kakewalk

    kakewalk Member

    Liittynyt:
    02.03.2005
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mikähän mun videontoistoa vaivaa?
    Klooni tila toimii hyvin, mutta kun pyörittää videota vetää kuva tv:ssä mössöksi ja kun sen jälkeen kokeilee uudestaan,niin theater mode ei enää pelitä vaan video näkyy toistimen ikkunassa pienenä tv:ssä. asetukset kumminkin pysyy samoina.

    Kortti: Radeon x1960 pro
    kuvaputki tv
    s-videolla kiinni
    Catalyst: 2010.0210.2339.42455
    Win xp pro
     

Jaa tämä sivu