1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

TV-out opas

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi Agent_007 20.06.2004.

  1. harlikka

    harlikka Member

    Liittynyt:
    02.01.2007
    Viestejä:
    78
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    kiitti vinkistä sehän se oli unohtunu ottaa pois nyt VLC:n kuva näkyy tv:ssä.tarkotitko tolla komposiitin ulos ottamisella sitä että, laitan SCART adapterin S-video johtoon vai jotain muuta. mulla on se verran vanha masiina että, tässä ei ole kuin tuo S-video ulostulo. Kyllähän tuo kuva vois olla parempi jos vain konsteja siihen on niin otan kyllä mielelläni ohjeita vastaan,
     
  2.  
  3. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    harlikka: tuolle toiselle kysyjälle vastasin. Mutta jos DVI-ulostulo löytyy näytönohjaimesta (ja HDMI-sisääntulo televisiosta) niin sitten tuo DVI->HDMI-adapteri, jolloin saa isompia resoluutioita käyttöön.
     
    Viimeksi muokattu: 20.11.2009
  4. Pein83

    Pein83 Member

    Liittynyt:
    28.11.2009
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tervehdys.
    Nyt löytyi oikea ketju kysymyksilleni.
    Olen hankkimassa kannettavaa ja tarkoituksena olisi liittää se hdmi:llä televisioon ja saada sitä kautta full hd resoa näkyviin.
    Elikkäs kysymykseni on että pitääkö kannettavan oman näytön olla natiivi 1920*1080p saadakseen kannettavasta siirretyä samaista resoa televisioon? Vai pystyykö esim. sellaisella kannettavalla missä resoluutio on 1600*900 saada siirrettyä kuvaa full hd:nä televisioon?
     
  5. Marigah

    Marigah Member

    Liittynyt:
    30.11.2009
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei vaan!
    Jospa viimeinkin olisin eksynyt oikealle palstalle ja saisin mahdollisesti vastauksen tai ainakin vinkkejä tämän ongelman korjaamiseen. Myönnän, että olen aika käsi näiden tietokoneiden suhteen ja kaikki se vähäinenkin tieto on itseopiskelua juuri näistä keskusteluista ;)

    Mutta asiaan.. ongelmana on: yllätys yllätys, ettei kuva siirry televisioon. Kuulostaa varmasti helposti ratkaistavalta (ja voi ollakin sitä), mutta tässä on nyt pian puolisen vuotta yritetty tätä probleemaa selvittää ja tuloksetta, huoh. Ongelma ilmeni aivan yhtäkkiä, eli kuva lakkasi yksinkertaisesti vain näkymästä ja kone rupesi muutoinkin temppuilemaan. Näytönohjaimen asetuksia muuttelemalla saatiin kone pian juntturaan, pönttö lähti huoltoon ja koneeseen asennettiin uusi näytönohjain, koska entinen oli hajonnut.

    - Näytönohjain on: NVIDIA GeForce 8600GT, entinen oli myös nvidian (eri malli).

    Samoihin aikoihin asennettiin koneeseen IEEE 1394 lisäkortti videokameraa varten, jotta saadaan nauhat tallennettua koneelle (toimii moitteettomasti). Voisikohan tällä olla vaikutusta asiaan?

    Pöytäkoneeni on pari vuotta vanha, lcd näytöllinen ja televisio taas 90-luvun kuvaputki philips. Tämä yhtälö kuitenkin toimi ongelmitta 1½ vuotta, siis vanhalla näytönohjaimella. Kuva siirretty aina S-videolla, piuhoissa ei vikaa sillä kokeilin useampia eikä auttanut. Koneessa 7 pinninen liitin ja s-video johto 4 pinninen. ja mitä siis tapahtuu kun kuvaa yrittää siirtää?

    Noh, nvidian ohjauspaneeliin > useiden näyttöjen asetuksiin ja sieltä esimerkiksi klooni niin töllössä ei tapahdu mitään, ainoastaan tietokoneen näytöllä muuttuu kuva isommaksi ja suttuiseksi. Jos taas laitan > käytä vain yhtä näyttöä, niin kummassakaan ei näy sen jälkeen mitään (telkussa sinistä ja näyttö musta), tästä seuraa koneen sammuttaminen virtanapista. Dualview ei toimi sen paremmin.
    Yritin viimeksi tänään korjata TAAS vaihteeksi tätä ongelmaa ja päätin kokeilla vaihtaa asetuksista B-pal Suomen niin kone jumahti samantien ja näyttö meni mustaksi, napista sammuksiin ja vikasietotilan kautta pönttö taas tulille :/.

    Tälle ei yksinkertaisesti uskalla tehdä enää mitään, koska koko ajan saa pelätä sekoamista (siis koneen, ei minun ;)). Enempää en osaa tähän näin äkkiseltään kertoa, eli kysyä saa ja otan kyllä vastaan kaikki vinkit ja ideat, että saisin tämän ongelman ratkaistua.
     
  6. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Ei tarvitse olla näytössä samaa resoluutiota kuin televisiossa. Eli HDMI:n kautta saa Full HD -kuvaa ulos.

    Oletko tuon ensimmäisen hajoamisen jälkeen tarkistanut, että TV:n S-video-sisääntulo yleensä toimii? Noilla lisäkorteilla ei pitäisi olla vaikutusta näytönohjaimen toimintaan.
     
    Viimeksi muokattu: 01.12.2009
  7. esot

    esot Member

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Pitäisi ostaa uusi telkkari, oon ajatellut jotain edullisimpia 40-42 tuumaisia vempaimia (esim lg42LH300). Telkkaria pyöritettäisiin myös kahdella kannettavalla ibm t43 ja t61:sellä.
    T43:sessa on s-video liitin ja vga, t61ssä pelkkä vga. Onko väliä kumman liittimen kautta pyöritän telkkaria? T61 resoluutio on 1440x900 T43 taas 1024x768. Tarkoittaako tämä sitä, että myös kuva telkkarissa on sitten tuolla resolla? Ja kun T43:ssa on 4:3 kuvasuhde, onko se sitä myös telkkarin ruudulla vai skaalaileeko se sitä laajakuvaksi?
     
  8. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    VGA:lla saa tarkemman kuvan, ja säätämistä on yleensä vähemmän.
    VGA-ulostuloon liitettävän näytön resoluution saa valita itse. Resoluution rajat riippuvat koneen näytönohjaimesta, mutta yleensä ainakin 1600x1200 toimii ongelmitta. Tosin kaikki näyttölaitteet eivät tue kaikkia mahdollisia resoluutioita, ja erityisesti VGA:n kanssa saa usein käyttää Powerstrip-ohjelmaa, jotta sopivan resoluution saa käyttöön.

    S-videon kanssa tuota resoluutiota voi kanssa hienosäätää, mutta monissa tapauksissa toimivat kuvasuhteet ovat 4:3-mallisia.

    Ja TV:n kaukosäätimestä saa yleensä säädettyä skaalauksen pois päältä.
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2009
  9. TOMI23

    TOMI23 Member

    Liittynyt:
    26.01.2004
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Iltaa,

    Itsellä on kanssa ongelma kuvan saamisessa Televisioon, Nvidian 8800 GTX käytössä ja löytää kyllä TV:n nimeää (Sony TV XV) kun on kiinni, jopa resoja ym. voi muuttaa.
    Mutta kuva ei vaan näy koko televisiossa.
    Osaisikohan joku sanoa missä vika?

    Käyttiksenä Win 7 ja johtona on HDMI- kaapeli jossa toisessa päässä HDMI->DVI - muunnin.

    - Tomi
     
  10. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    TOMI23: näkyykö kuvaa missään vaiheessa televisiossa (esim. konetta käynnistäessä)?
     
  11. TOMI23

    TOMI23 Member

    Liittynyt:
    26.01.2004
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Eipä näy.
     
  12. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    -
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2010
  13. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    -
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2010
  14. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Näkyykö TV:n valikosta, että mitä resoluutiota ja virkitystaajuutta se näytönohjain yrittää syöttää?
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2010
  15. vectraTBO

    vectraTBO Member

    Liittynyt:
    11.11.2008
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Jahas, nyt vaikuttaa oikealta topicilta mulle. Eli:

    Ongelmana on saada pöytäkoneen kuva telkkuun niin että kuva olisi tarkempi, tosin en tiedä onko se mahdollista tällä näytönohjaimella?

    Speksit:

    Näytönohjain: Nvidia G-Force4 MX 440 with AGP8X(s-video lähtö)
    TV: Sony KDL-40W5740

    Tällä hetkellä mulla on koneen takana näytönohjaimen s-video lähdössä muuntokappale jolla se muuttuu RCA:ksi ja menee sellaisenaan Sonyn AV3 porttiin. Kuva näkyy kyllä ja leffojakin voi katsella niin että teksteistä saa selvää. Mutta esim tietokoneen työpöytä TV:ssä on todella epäselvä. Haluaisin käyttää TV:tä tietokoneen näyttönä silloin tällöin mutta käyttö on vaikeaa tekstien ym epäselvyyden vuoksi?

    Millä resoluutiolla kuvaa tulisi lähettää töllöön? Vaikuttaako se asiaan? Tietsikan näyttönä mulla on vuodelta kivi ja miekka joku Nokia 500XA, se ei anna nostaa resoluutiota 1024x768 isommaksi. Vaikuttaisiko se silti TV:n kuvaan? Voinko muuttaa kloonina olevan Sonyn resoa isommaksi?

    Kävin tänään kyselemässä Digimaniassa josko tietokoneen sais HDMI kaapelilla töllöön koska siinä on sellaisia liitäntöjä mutta ei onnistu koska näytönohjaimelta on vain s-video lähtö ja sitä ei voi HDMI:ksi muuttaa kuulemma.

    Ääni menee omalla kaapelilla suoraan vahvistimeen joten sitä ei tarvi miettiä kuvapiuhan kanssa.

    Huomasin tuossa kun laittaa tv:n pap(vai pip) tilaan niin kuva puolittuu ja toisella puolella on tietokoneen näyttö ja toisella puolella tvkuva. Näin tietokoneesta tuleva kuva oli hieman tarkempi.

    Voisko mulle olla apua jostain ajureista tms?

    Alla pari kuvaa töllön liitännöistä:

    [​IMG]
    [​IMG]

    Jos joku ei vielä huomannut niin en ole tietotekniikan ammattilainen joten naamailut voi jättää muualle. Asiallisia vastauksia kaivataan!
     
  16. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    On jos näytönohjaimesta löytyy DVI-liitäntä. Sen saa muutettu adapterilla HDMI:ksi, jonka saa sitten kiinni tuohon telkkariin. Näytönohjaimen vaihtaminen on kanssa yksi vaihtoehto, jos DVI-liitäntää ei löydy.
    Kloonin sijasta kannattaa käyttää tuota työpöydän laajentamista, jos videokäyttöön tarkoitetun näytön resoluutio on isompi kuin varsinaisen näytön.
     
  17. JreM2

    JreM2 Member

    Liittynyt:
    06.11.2009
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Terve! Ensinnäkin kiitoksia noista ensimmäisen sivun ohjeista.. sitten asiaan:

    Elikkäs tilanne olisi seuraavanlainen: pöytäkoneestani on nyt vedetty näyttikseltä HDMI-HDMI johto TVseen. TVn Audio OUT portista on vedetty RCA-johdot kotiteatterille. Kaikki tuntu toimivan ihan ok kunnes huomasin että koneen omat kaiuttimet on mykkänä.

    Asetuksista sain kyllä koneen kaiuttimet takasin oletuskaiuttimiksi, mutta tämän jälkeen ääni ei enään kulje TVlle. Eli miten saisin äänen kulkemaan sekä tuohon "ATI HDMI Output"tiin, sekä "Speakers"eihin (eli koneen omiin kaiuttimiin)? TV on siis toisessa huoneessa, joten en voi käyttää kotiteatteria koneen kaiuttimina, enkä päinvastoin.

    Lisäksi kiinnostaisi tietää, kun tuossa Catalystissa on tuo Multi Desktop ominaisuus, niin olisiko mahdollista saada sitä "1 Työpöytää" toimimaan koneen työpöytänä, ja "2 työpöytää" TVn työpöytänä? Eli niin että voisin koneelta klikata tuohon kakkos työpöytään (TV) ja pistää jonkun videon sinne pyörimään, ja palata tähän ykkös työpöytään, jossa voisin surffata netissä samalla kun TVssä pyörii video. Jos tuo ei ole mahdollista niin onko mitään vastaavaa menetelmää? Nythän TV on koneen monitorin "laajennuksena", eli voin raahata videon tuon monitorin sivun yli jonka jälkeen se pyörii TVssä, mutta en ole tohon systeemiin niin tyytyväinen.

    Ja mites tuolla uudemmalla Catalystillä saisi kloonattua näytöt?

    Niin ja laitteet ovat seuraavan laiset:
    TV: Samsung perus plasma
    Näyttis: Radeon HD 5770

    Siinä nyt ensiongelmat ja erittäin paljon kiitoksia jo etukäteen!
     
  18. thejammy

    thejammy Regular member

    Liittynyt:
    05.04.2006
    Viestejä:
    1,823
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    tuo ei ilmeisestikkään ole mahdollista. Itsekkin mielellännä kuulisin miten onnistuu äänen tulo monesta eri lähdöstä yhtaikaa....

    ja sitäpaitsi jotta tuo viritelmäsi toimisi pitäisi tv:ssä olla äänen läpivienti.
     
  19. NUIJJA

    NUIJJA Active member

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    4,408
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66


    Äänet olikin jo tuossa ylllä d.)
    Mutta 1. Olisko tuo Hydravision mitään? saa ladattua tuolta mistä ajuritkin.

    2. ja lainaten atin ohjeesta suoraan.
     
  20. JreM2

    JreM2 Member

    Liittynyt:
    06.11.2009
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    TVssä on äänen läpivienti ja tuo systeemi toimii.. kyse oli siis vain siitä, että olisin halunnut koneen lähettävän ääntä sekä näyttikselle, että äänikortille samanaikaisesti. Mutta kaippa se tarvii sitten tuolta asetuksista käydä aina tilanteen mukaan muuttaan.

    Ja sitä lähinnä mietin jos ois saanu TVn ikäänkuin toiseksi tietokoneeksi, joka kuitenkin pyörii samassa koneessa ja samalla käyttiksellä, mutta vain eri työpöydällä. ATI:lla kun on toi Multi Desktop jolla saa useampia työpöytiä, niin jos 1. työpöydän saisi näkymään aina PCn monitorissa ja 2. työpöydän aina TVssä, niin TVn "työpöydällä" voisi rauhassa katsoa elokuvia, samalla kun 1. työpöydällä, eli koneen monitorilla ollaan vaikka netissä. Eli lyhyesti niin, että 1. työpöytä näkyy aina PCn monitorissa ja 2. työpöytä näkyy aina TVssä. TV on siis toisessa huoneessa joten sen ollessa monitorin laajennuksena en näe mitä sielä tapahtuu. Ja ei tuo kloonaus tunnu onnistuvan tuolla tavalla tuossa uudessa Catalystissa (ellen pahasti missannu jotain sieltä), eikä se kyllä ihan ajaisi tarpeita. Mutta jollei tuo ylempi sepitykseni ole mahdollista niin sitten teen tuon kloonauksen.
     
  21. JacKal_

    JacKal_ Member

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Heti ensi alkuun pahoittelen, jos kyseinen ongelma kuuluu FAQ-osioon. En ole jaksanut käydä joka sivua keskustelusta läpi, mutta ainakin etusivun ohjeet kyllä melko huolellisesti. Eli itsekään en saa läppärin kuvaa telkkariin. Läppäri on Fujitsu-Siemensin, joka s-videokaapelilla kiinni telkkarissa (scart-adapteri). Telkkari on Philipsin 28'' kuvaputkitelkkari, tietääkseni malli on 28pw5417 (tjs, äkkiseltään googlettamalla ei löytynyt, kutakuinkin ton näkönen: http://www.huuto.net/kohteet/28-tuumainen-philips-kuvaputkitelevisio/122734426 ).Näyttiksenä ATI RADEON XPRESS 200M. ATI:N control panelissa välilehdellä "näytöt" lukee kuitenkin tv:n kohdalla sitkeästi, että "ei kytketty". Eikä paneelissa ole enää etusivussa kuvattua "pakotekäskyä" tjs. Kertaalleen olen jotenkin onnistunut saamaan näytön kuvan jotenkin oudosti "puolittain" telkkariin mustavalkosena. Läppärin käyttöjärjestelmänä on urbaanien legendojen kohde XP Home Edition. Pitäisikö näillä peleillä ja pessaareilla saada kuva kunnolla näkyviin, kun on kerta edes jotain kuvaa täysin rookietaidoilla onnistunut telkkuun kertaalleen saamaan? Vai onko kaikki isommas käres? Toivottavasti ei jäänyt mitään oleellista mainitsematta. No, tuossa alkuun pähkäiltävää.
     
    Viimeksi muokattu: 28.01.2010

Jaa tämä sivu