1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tv+digiboksi+tallentava DVD-soitin- ongelma

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi Oscarfin 12.01.2009.

 1. Oscarfin

  Oscarfin Member

  Liittynyt:
  31.05.2005
  Viestejä:
  64
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Hei! Toivottavasti viesti tulee oikealle alueelle. Sitten ongelmaan...
  Laitteet: tv kahdella scart-portilla, digiboksi Vision VDC 4700 PVR kovalevyllä ja tallentava DVD-soitin LG DR7400.
  Liitännät tehty niin, tv ja digiboksi yhdistetty scartilla ja sitten digiboksi ja tallentava DVD-soitin toisella scartila. En tiedä onko oikein, mutta kun DVD-soittimen käynnistää, niin AV-nappulalla voi valita lähteeksi SCART1:sen tai SCART2:sen. Ja sitten voi vaihtaa kanavia.
  ONGELMAna on se, että yritän tallentaa digiboksin kovalevylle tallennettua ohjelmaa DVD:lle, siis tuolla tallentavalla soittimella. Ohjekirjanen ohjeistaa valitsemaan sen ohjelman (AV-näppäimellä SCART2, ja sitten valitaan digiboksin kovalevyltä ohjelma joka käynnistetään, ja joka näkyy siis kuvaruudulla. Sitten pitäisi laittaa tyhjä DVD-levy tallentavaan soittimeen ja painaa REC-nappulaa ja tallennus tapahtuu. MUTta kun laitan asemaan uuden tyhjän DVD:n, tulee teksti LOADING, sitten ilmoitus CHECK DISK ja levypesäke aukeaa. Ok! Levyssä olisi voinut olla vikaa, mutta kun olen kokeillut jo kolmella eri levyllä (merkkilevyjä, 2x DVD -R ja 1x DVD +R). Levyt ihka uusia. Ei toimi!
  Olisiko nuo SCART-kytkennät tehty väärin? DVD-laite toimii muuten oikein, eli elokuvat sun muut toimii. Tuskin laite rikki on? Vai voisiko levyt olla sittenkin rikki? Ostettu tosin kahdesta eri kaupasta.
  Olkaa kilttejä ja laittakaa asiallisia vastauksia. Etsinyt tietoa ja lukenut ohjekirjaa mutta ei kun ei! Kiitos!
   
 2.  
 3. pentsu

  pentsu Active member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  1,357
  Kiitokset:
  20
  Pisteet:
  68
  Joo, ensinnäkin tuo soitin... Mulla oli (on autotallin hylyllä) ihan sama vehje eikä mulla oikein ole siitä mitään hyvää sanottavaa.

  Mutta itse ongelmaan. En ole käyttänyt vehjettä pitkään aikaan, mutta muistelisin, että sille käy vain -R levyt. Toiseksi, kun laitat tyhjän levyn sisään laitteeseen, formatoiko LG sen ? Näin nimittäin pitäisi käydä automaattisesti kun laitat tyhjän levyn koneeseen. Jos näin ei tapahdu, sen muistaakseni pystyi tekemään jonkun menunkin kautta käsin.

  Luulen kuitenkin, että valitettavasti tuo soitin on se suurin ongelma tuossa ketjussa. Olisiko kuitenkin parempi(jopa helpompi) siirtää noi talleneet tietokoneelle ja polttaa sieltä levylle. Saisit paremman kuvanlaadunkin.

   
 4. Oscarfin

  Oscarfin Member

  Liittynyt:
  31.05.2005
  Viestejä:
  64
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitos vastauksesta. Ei hajuakaan että formatoiko levyn. Mulla ohjeet ainoastaan saksaksi (laite saatu tuliaisena) enkä osaa kieltä sen vertaa, että löytäisin kohdan "automaattinen formatointi" :-( Arg!
  Ehkäpä joku neuvoisi? Ainoastaan yhden ohjelman haluaisin tallentaa levylle...
   
 5. pentsu

  pentsu Active member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  1,357
  Kiitokset:
  20
  Pisteet:
  68
  Eli kun laitat uuden levyn sisään, pitäisi ruutuun ilmestyä palkki josta näkyy alustuksen eteneminen. Korjaan vielä aikaisempaa viestiä! Levyn pitää olla tyyppiä +R tai +RW. Tarkistin manuaalista.
   
 6. Oscarfin

  Oscarfin Member

  Liittynyt:
  31.05.2005
  Viestejä:
  64
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Hei taas!!!!
  Osaisitko vielä kertoa että onko nuo ensimmäisessä viestissäni kirjoittamani liitokset oikein? Ja toimiiko nauhoitus selostukseni mukaan. Eli niin että valitsen AV-näppäimellä sen SCART1/2 ja se ohjelma mikä telkusta tulee, tallentuu DVD:lle kun painaa recciä LG laitteen kaukosäätimestä? Yritin vielä suomentaa, että toimiiko tuo levy normaalissa dvd-laitteessa? Mutta en löytänyt tuollaista kohtaa saksankielisestä manuaalista.

  Mutta kiitos kun jaksat neuvoa!!!!
   
 7. pentsu

  pentsu Active member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  1,357
  Kiitokset:
  20
  Pisteet:
  68
  Joo, SCART 2 on oikea paikka, ja AV näppäimenkin toiminnan ymmärsit oikein.

  Levyn saa viimeisteltyä (finalize) ja muutettua yhteensopivaksi muiden soittimien kanssa (make compatible taijotainsinnepäin) menussa SETUP->DISC OPER.

  Oletko kokeillut etsiä valmistajan sivuilta suomenkielistä manuaalia?
   
 8. Oscarfin

  Oscarfin Member

  Liittynyt:
  31.05.2005
  Viestejä:
  64
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Hei!
  Itseasiassa tuli vasta jälkeen päin mieleen googlata user manual ja nyt omistan kielellisesti paremmin sujuvan ohjekirjan. Kiitos taas!
   

Jaa tämä sivu