1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Turvallinen VPN palvelu/tai DDoS suoja hakusessa?

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Poim1n 25.08.2014.

 1. Poim1n

  Poim1n Member

  Liittynyt:
  01.10.2007
  Viestejä:
  38
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Xbox Livessä tuli pelattua todella monta vuotta ja ainainen ongelma oli nuo huonot häviäjät jotka tykkäsivät aina pelin päätteksi laittaa pienet DDoS:sit tulemaan kotia päin. Vaihdoin PC pelaamiseen tuossa vuosi sitten ja nyt on alkanut sitten tulemaan myös varsinkin FPS pelejä pelatessa noita samaisia huonoja häviäjiä vastaan jotka tykkäävät uhkailla/toteuttaa nuo DDoS hyökkäykset.

  Suojaako VPN ohjelmat verkkoa noilta hyökkäyksiltä? Itselläni on Avast! virusturva koneella ja he tarjoavat SecureLine VPN palvelua hintaan 59.99€/vuosi, joka ei sinäänsä kallis ole mutta opiskelijan kukkarolle tuo lohkaisee yhdeltä kuukaudelta jonkin verran. Tosin jos tuo hoitaa asian niin varmaan tilaukseen menee ellei ole halvempaa tai parempaa palvelua tarjolla muualta.

  Onko noissa VPN palveluissa yleensä rajoitettu kaista kun se on päällä? Joskus kokeilin Hotspot Shield nimistä VPN palvelua mutta se päällä yhteys oli aivan jäätävän hidas, perus juutube videon lataaminenkin kesti valovuoden, käytössä 100/10 Elisa Viihde.

  Huomasin myös että HideMyAss tarjoaa omaa palveluaan hintaan 6.55$/kuukausi mutta onko kokemuksia kyseisestä palvelusta ja suojaako DDoS hyökkäyksiltä?

  Tuo Avast! tuntuu ainakin itsestäni sinäänsä luotettavammalta palvelulta koska käyttänyt heidän viirusturvaa jo monta vuotta. Uskaltaisi varmaan maksaa jopa verkkopankissa maksuja tuo VPN päällä ettei mitään tietoja urkittaisi.

  Jos joku viisaampi ja näistä asioista tietävä voisi valaista minua että mitä kannattaisi tehdä jotta verkkoa ei häiriköitäisi ja saisi pelailla poikien kanssa ihan rauhassa.

  Edit: Avast! FNATIC tarjous näemmä onkin 29.99$/vuosi johon sisältyy EasyPass, BackUp, SecureLine VPN sekä mobile premium.
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2014
 2.  
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Pelaaminen VPN:n kautta on reaaliaikapeleissä usein hankalaa/mahdotonta, kun ulkomailla olevat VPN-palvelut kasvattavat pingiä selvästi. Ja jotkin pelipalvelimet suhtautuvat vähän nuivasti VPN-yhteyksien kautta pelaaviin pelaajiin.

  Kannattaa kuitenkin kokeilla VPN-palveluita lyhyillä testijaksoilla, kun tuossa on niin monta muuttujaa (pelipalvelinten sijainti, VPN-palvelinten sijainti, pelin käyttämä verkkokoodi jne.), jotka vaikuttavat pelin sujuvuuteen niin näkee sitten onnistuuko pelaaminen kyseisen pelin ja VPN-yhteyden kanssa.

  Jos joku pääsee pankin ja asiakkaan väliseen liikenteeseen käsiksi (OP:lla esim. SSL3 128 bit) niin kyllä se sama taho voi sitten sen VPN-yhteyden murtaa. Ja tällaisen tahon käydessä päälle tilin saldo on pienin murheista.
   
  Legitti kiitti tästä.
 4. khandaras

  khandaras Regular member

  Liittynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  460
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  28
  Osa VPN palveluista päästää kaiken liikenteen läpi ja ohjaa sen VPN-palvelimelta sinun IP-osoitteeseesi. Osa suodattaa juurikin nuo ddos:it ynnämuut pois. Laita ihmeessä viestiä VPN-tarjoajan asiakaspalveluun ja kysy asiaa sitä kautta, saat varmimman vastauksen.

  Suurimmassa osassa VPN:iä on rajoittamaton kaista, osassa rajoitettu. Nopeus kärsii joka tapauksessa kun lisätään yksi tai useampi solmu verkkoliikenteeseen, myös pingi nousee (enemmän laitteita&kaapelia joiden läpi datan pitää kulkea).

  Kannattaa lisäksi katsoa missäpäin maailmaa palveluntarjoajan serverit on, ja voiko itse valita mihin maahan ottaa yhteyden. Mitä lähempänä Suomea, sitä pienemmällä pingillä periaatteessa mennään. Esim ruotsalaiset serverit on aika pop. Ymmärrettävästi jos yhteyden kierrättää esim ameriikan kautta pingiä tulee selvästi lisää.

  https://www.bestvpn.com/top-10-vpn-providers/ täältä löytyy kattavasti arvosteluita eri VPN-palveluista. Itse käytän tällä hetkellä Private Internet Accessia ja tyytyväinen olen ollut. Aiemmin oli käytössä vpntunnel.com, mutta heillä alkoi olla serverit alhaalla niin usein että vaihdoin palvelua.

  Pelaamisen hoidan kuitenkin ilman VPN:ää viiveen takia. Omissa peleissä ei kuitenkaan näytetä pelaajien IP:tä muille pelaajille.
   
 5. Legitti

  Legitti Active member

  Liittynyt:
  12.10.2008
  Viestejä:
  1,177
  Kiitokset:
  58
  Pisteet:
  58
  Ei taida mikään peli noita näyttää mutta ei ole vaikea saada selville esim cain&able avulla
   
 6. Dedbet

  Dedbet Member

  Liittynyt:
  01.02.2011
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nykyäänhän osa VPN-palveluista tarjoaa jo dedikoituja peliservereitä ja varsinkin läheltä valitessa pingi ei kasva ihan älyttömäksi. Varsinkin isoimmat VPN-palveluntarjoajat kuten ExpressVPN ja PureVPN ovat kunnostautuneet myös peli-VPN:ien tarjoamisessa, jolloin oman IP-osoitteen saa peitettyä helposti. Tekniikka on VPN:issäkin kehittynyt huimasti 2014-vuodesta ja nykyään VPN:n käyttöä käytännössä suositellaan kaikkeen. Itse en sitä pelatessa käytä mutta muuten aina netissä liikkuessa on kyllä VPN päällä.

  Kannattaa tsekata parhaat VPN-palvelut vuodelta 2016 täältä, jos oma VPN-palvelun tilaus on juuri loppumassa. Saat hyvät diilit kaupan päälle niin ei tarvitse maksaa täyttä summaa.
   
 7. Mr.Darkhorse

  Mr.Darkhorse Newbie

  Liittynyt:
  28.01.2017
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
   
 8. Mr.Darkhorse

  Mr.Darkhorse Newbie

  Liittynyt:
  28.01.2017
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kysymys khandarasille? Käytätkö vielä "Private Internet Accessia"? Onks tietoo, miten se pelittää torrent clientien kanssa?
   

Jaa tämä sivu