1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tulostin tulostaa omia aikojaan

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi Thejappe 03.11.2016.

 1. Thejappe

  Thejappe Member

  Liittynyt:
  02.03.2012
  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Alkoi sellainen mielenkiintoinen ongelma että yksi verkkotulostimista sylkee kaikki paperit ulos ja jokaisen yläreunassa on muutama erikoismerkki. Ensimmäisellä sivulla lukee "this program cannot be run in dos mode"
  Sen verran testattu että ei tee tätä kun verkkokaapeli on irti, verkossa useampi tietokone joista yksi on serveri, tulostus tapahtuu vaikka kaikki koneet ovat olleet kiinni paitsi serveri. Serverillä on f-secure sekä malwarebytes on ajettu läpi eikä ne ainakaan löytänyt mitään. Vielä on kokeilematta että tulostaako kun serveri ei ole käynnissä. Ei ole sidoksissa mihinkään tietokoneiden käyttöön koska on tehnyt tämän myös illalla tai yöllä jolloin ei ole ketään paikalla käyttämässä koneita.
  Aiemmin meillä oli soneralta yksi ip joka jaettiin usealle koneelle palomuurin ollessa välissä tällöin ei vielä tätä ongelmaa ollut, vaihdoimme palvelupakettia jonka jälkeen ongelma alkoi mutta saattanee olla vain tuuria että osui samaan ajankohtaan. Nyt jokainen kone saa operaattorilta oman ip:n, palomuuria ei ole välissä eli periaatteessa tulostin lienee altis hyökkäyksille vaikka modeemi muuttaa ip osoitteet? Koneissa on softapalomuurit käytössä.
  Jostain luin että saattaisi olla virus joka luulee tätä tulostinta tietokoneeksi ja yrittää näin ollen "asentaa itseään" ko kohteeseen mut tämä oli vain mutu-juttua...Oisko ideoita?
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,752
  Kiitokset:
  1,149
  Pisteet:
  243
  Olisiko joku yrittänyt vahingossa tulostaa exe-tiedostoa, kun tulee tuo "this program cannot be run in dos mode" -viesti? En tiedä, voisiko tulostumatta jäänyt exe-tiedosto jäädä jonoon ja aktivoida tulostimen uudelleen. Teoriassa on kai mahdollista, että jostakin ulkopuolelta syötetään netin kautta tulostimen IP-osoitteeseen yhä uudelleen jotakin, joka tuon aiheuttaa, mutta tuntuu aika epätodennäköiseltä, arvelen. Ehkä todennäköisempää on, että halloweenin kunniaksi 10 vuotta vanha bugbear-mörkö on aktivoitu uudelleen.
  http://forums.majorgeeks.com/index.php?threads/network-printer-printing-garbage-please-help.209733/
   
 4. Thejappe

  Thejappe Member

  Liittynyt:
  02.03.2012
  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Noh, nyt kun viime viikonlopuksi sammutimme serverin niin sen jälkeen tulostin saanut olla rauhassa...outo juttu mut jos tolla tuli kuntoon niin hyvä sitten. Serverille on tehty uudelleenkäynnistyksiä mutta kertaakaan ei sammutusta (liekö sammuttamisella ja uudellenkäynnistyksellä jotain eroa). Joku yksinäinen kiusattu bitti jäänyt poikittain portin suulle ja etsiä reittiä uuteen maailmaan, heh :)
   
 5. Thejappe

  Thejappe Member

  Liittynyt:
  02.03.2012
  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tulipa kehuttua liian aikaisin. Nyt ongelma siirtynyt toiseen tulostimeen (joka valitettavasti vielä liiketunnistimen edessä ja tulipa sitten kolmen aikaan yöllä hälytys siitäkin). Tuloste muuttanut muotoaankin. Prkl täytynee tilata ammattimies kytkemään rautapalomuuri väliin josko se auttaisi.
   

  Liitetyt tiedostot:

 6. jons81

  jons81 Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2010
  Viestejä:
  229
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  28
  Jos teillä ei oikeasti ole minkäänlaista palomuuria sisäverkon ja ulkoverkon välissä niin ei ihme että tulostin tulostelee "itsekseen". Käytännössä tulostin on siis kytketty julkiseen verkkoon joten pahimmassa tapauksessa kuka tahansa joka pystyy arvaamaan tulostimen ip osoitteen pystyy "käyttämään" tulostinta. Paremmassa tapauksessa palveluntarjoaja antaa teille sisäverkon osoitteen tulostaminen onnistuu pelkästään operaattorin verkon sisäpuolelta.

  Tuo on vähän ehkä ristiriitaista "modeemi tekee osoitteenmuunnoksen" ja "jokainen kone saa operaattorilta ip osoitteen". Joo sekin on mahdollista, mutta todennäköisempää on "joko tai".. Tekisi mieli pyytää sinua kertomaan millaisia ip osoitteita teidän koneilla on, mutta se antaisi tiedon myös jollekin osaamattomalle hyökkääjälle. Tehdään niin päin, että kerro kuuluuko teille annetut ip osoitteet sisäverkon osoiteavaruuteen: https://fi.wikipedia.org/wiki/IP-osoite#Yksityisosoitteet

  Yksityisosoitteet ovat:
  • 10.0.0.0/255.0.0.0 (eli 10.0.0.1 – 10.255.255.255)
  • 172.16.0.0/255.240.0.0 (eli 172.16.0.1 – 172.31.255.255)
  • 192.168.0.0/255.255.0.0 (eli 192.168.0.1 – 192.168.255.255)
  Erityisesti jos osoitteet eivät kuulu mihinkään noista ryhmistä niin älä kerro osoitetta julkisesti.
   
 7. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,317
  Kiitokset:
  197
  Pisteet:
  93
  ^
  Jep, yhden pk-firman verkonvalvojanaEVP, olen aina ihmetellyt näitä kummallisia haluja saada monia julkisia osoitteita.
  Kun oikeasti tarve on vain yhdelle, samoin nämä isommat operaattorit riemusta kiljuen tunkevat niitä omia siltausroskiaan pk-yrityksille selviä asioita sotkemaan.
  Ikänä ei ollut tarvetta kuin sille yhdelle ip-osoitteelle, jonka takana oli sitten tiukkaan muurattu palomuuri ja verkossa oli pari tiedostopalvelinta ja viisi tulostinta palvelemassa pariakymmentä asiakaskonetta, eikä ikänä ollut ongelmia tulostuksen kanssa. Tulostus vaan toimi.

  T: Vesku
   
 8. Thejappe

  Thejappe Member

  Liittynyt:
  02.03.2012
  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Vanha viesti mut tuli mieleen et ratkaisu löytyi. Tilattiin alan liikkeen kautta huoltomies, näytin sille sopparipaperit ja se naurahti ja sanos et juu tää on ihan normaali soneran tapa toimia, teijän tulostin voi olla 3000 käyttäjän käytettävissä (tai jotenkin silleen se selitti, ite en ymmärrä näistä yhtään mitään). Soneralta sanottiin että juu ilman muuta teidän täytyy ostaa meillä palomuuripalvelu ja sitätätäjatota ja ette pysty mitenkään käyttämään kolmea tulostinta ja kahdeksaa tietokonetta ilman että jokaisella on oma ip osoite-kato ku tää on sellainen uus systeemi tää liittymä jota teil tarjotaan (ihmettelin ku ennenkin oli ollu yks ip-osoite ja nä samat laitteet sisäverkossa)emme uskoneet heitä koska ennenkään ei ollu, sit alkoikin nä ongelmat. Tää asentajaukkeli sanos et me ei tarvita edes ip osotteita noin paljoa mitä meille oli myyty vaan hän saa palomuurin ja reitittimen avulla kaikki kuntoon. Äijä otti modeemin kotiin, confas sen siellä tuli seuraavana päivänä asentamaan ja se oli siinä. Soneran akkaa kun olis uskonu ni kk-maksut olis ollu jotakuinkin 200, nyt ne jäi alle satkun.
  Eli jons ja vps, homma meni just noin.
   

Jaa tämä sivu