1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tukiaseman konffaus

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi Ovara 15.11.2007.

 1. Ovara

  Ovara Member

  Liittynyt:
  04.09.2004
  Viestejä:
  68
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Viikonloppuna pitäisi mennä laittamaan seuraavanlainen kokoonpano toimintakuntoon: Soneran laajakaista + A-LINK RoadRunner 84AP + läppäri (Vista).

  Itse en ole koskaan aikaisemmin langattoman verkon kanssa touhunnut, joten haluaisin tietää miten helposti tuo mahtaa onnistua ja miten tulisi etukäteen varautua?

  Osaisiko joku suositella jotain kelpoa ilmaista virus- ja palomuuriohjelmaa Vistalle?
   
 2.  
 3. ande

  ande Regular member

  Liittynyt:
  17.02.2003
  Viestejä:
  143
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ensin laitetaan verkkokaapeli modeemin ja koneen välille. Sitten tarkistetaan, että lähiverkoyhteys yhdistyy. Jos modeemi hakee asetukset oikein niin yhteyden pitäisi periaatteessa jo toimia langalla.

  Jos näin ei ole niin joutuu modeemista tarkistamaan asetukset. Kannattaa ensimmäisenä tarkistaa operaattoriarvot: VPI on soneralla 0 ja VCI: 33.

  Sen jälkeen yhdistetään internetselaimella modeemiin (ohjeista löytää osoitteet). Sitten seuraavia ohjeita mukaille asennellaan wlan-salaukset ja yhteydet. Käytännössä sinne määritellään SSID eli verkon nimi ja turvallisuus kohdasta salaukseksi kannattaa valita WPA-PSK. Sitten vaan salausavain jonka avulla yhdistäminen verkkoon tapahtuu. Lopuksi tallennellaan asetukset laitteen muistiin ja käynnistetään laite uusiksi.

  Seuraava vaihe on ottaa verkkokaapeli irti ja laittaa läppäristä wlan-kytkimestä langaton verkkoyhteys toimintaan (katso läppärin manuaali). Vistassa voi yhdistää monella eri tavalla verkkoon. Yksi tapa on mennä verkkojen jakamiskeskukseen ja valita sieltä "hallitse langattomia verkkoja". Sinne pystyy lisäämään verkon ja asetuksiin pitää myöskin määritellä käytetty salaus sekä salausavain.

  Tämän jälkeen yhteys pitäis olla kunnossa mikäli kaikki meni putkeen.
   

Jaa tämä sivu