1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Torpark, Tor & Privoxy & Vidalia ja TorDNS - anonyymi IP

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi PatrickL 30.03.2007.

 1. PatrickL

  PatrickL Guest

  Tor, Privoxy & Vidalia bundle ja TorDNS sekä Torpark

  Elikkä löytyykö jostain ohjeita suomeksi miten saan Tor & Privoxy & Vidalia -anonyymitunnelointipaketin toimimaan muillakin kuin selaimella? Eli IRC, sähköposti, news-uutisryhmät, p2p Tor-verkon kautta jolloin IP saadaan piiloon?
  http://www.theonionrouter.com/overview.html.fi

  SocksCap ja FreeCap -ohjelmilla pitäisi toimia socks4:ää ja socks5:ä tukevien ohjelmien käyttö Tor-verkon kautta. Niillä saa ilmeisesti minkä tahansa ohjelman nettiliikenteen menemään Tor-verkon läpi. Mutta onko aiheesta suomeksi ohjeita?


  Entäpä TorDNS ohjelman käyttö?

  TorDNS käyttöön vaan niin DNS-vuodot lähtee vittuun. DNS-vuoto ei ole hyvä (ilmeisesti ispn dns serveri tietää minkä nimen ip-osoitetta olet kysellyt). Asenna TorDNS ja heitä Privoxy vittuun. TorDNS estää DNS vuodot tekemällä osoite/nimi -muunnokset Tor:n kautta.

  Olisiko TorDNS:n asennukseen suomenkieliset ohjeet ja voiko Privoxyä käyttää sen kanssa rinnan kun tulee Tor-paketin mukana?

  Javascript/java? paskat voivat edelleen onkia ip osoitteen. Mut ne voi pistää pois päältä.
  Mene osoitteeseen http://env.parazite.org/ ja jos sivusto ei kerro IP-osoitettasi missään kohdassa, niin (Tor) proxy toimii.

  Laittaako myös Torpark noi automaattisesti pois päältä, ja tarvitaanko sen kanssa TorDNS:ää kun mukana ei ole Privoxyäkään? Onko Torpark tarpeeksi turvallinen, vai tarvitaanko Tor&Privoxy+TorDNS?


  Lainaus Tor-verkosta:

  Tor salaa identiteettisi verkossa

  Jos haluat säilyttää anonyymiutesi keskusteluissasi tai surffatessasi, kannattaa ladata Tor-ohjelma. Tämä ohjelma on vapaan lähdekoodin ohjelmisto siis täysin ilmainen ja helppo asentaa. Löysin blogin, josta löydät kaikki tarvitsevasi tiedot.
  http://teknoetlogia.blogspot.com/2007/02/tor-salaa-identiteettisi-verkossa.html

  Ensin lataat Tor-ohjelmiston ylläolevan linkin kautta. Tämän jälkeen sinun pitää ladata selaimeesi Firefox laajennus, mikäli käytät kyseistä selainta. Jos selaimesi on joku muu lataa vaihtoehtoisesti sitä vastaava laajennus.

  Asenna nyt Tor. Klikkailet vain next ja OK. Sen jälkeen asennat lataamasi Firefox liitännäisen. Sulje selaimesi ja sen jälkeen käynnistät selaimesi uudelleen.

  Nyt selaimesi oikeassa alakulmassa pitäisi lukea punaisella "Tor Disabled". Klikkaa kyseistä tekstiä kerran, jonka jälkeen Teksti muuttuu vihreäksi ja siinä lukee "Tor Enabled". Nyt olet anonyymi, koska asennettuasi Tor:n, kaikki liikenteesi kiertää Tor palvelimien läpi.

  Ohjelman toiminta perustuu siihen, että Tor verkon kautta välitetty tieto ohjautuu aina verkoston läpi ja tietopaketin osoitetiedot, muuttuvat joka solmukohdassa. Lisäksi Tor vaihtaa reittiä, muutaman minuutin välein ja kaikki siinä kulkeva tieto on salattua. Uuden identiteetin voi vaihtaa myös käsin lennosta, jolloin tiedon reitti vaihtuu välittömästi.

  Fyysisesti Tor sijaitsee ympäri maailmaa vapaaehtoisten palvelimilla, joten yksi palvelimen käyttäjä ei pysty selvittämään tietojasi. Jotta sinut saataisiin paikannettua, tarvitsisi paikantajan saada koko Tor verkko hallintaansa. Hänen siis pitäisi saada kaikki palvelimet ympäri maailmaa itselleen, joka on käytännössä täysin mahdotonta.

  Varmuuden anonyymiteetistäsi saat vielä kokeilemalla jotakin sivua, joka kertoo IP-osoitteesi. Googlaa, vaikka "your ip" tai sitten kokeile seuraava linkkiä, joka kertoo IP:si ja sijaintisi Maailman kartalla.
  http://www.ip-adress.com/
  Kun "Tor Disabled", näet edellisestä linkistä IP-osoitteesi ja sijaintisi. Kun "Tor Enabled", sain itse satunnaisen IP-osoitteen ja sijainnikseni jonkun Ranskan pikkukaupungin. Muutaman minuutin päästä löysin itseni USA:sta. Tor:n ainoa huono ominaisuus on ajoittainen hitaus, koska liikenteesi kulkee Tor-verkon läpi ja palvelimia on rajallinen määrä.

  Vidalia "Näytä verkosto" näyttää Tor-yhteytesi vieläpä graafisesti maailmankartalta.

  Kirjoitin itse tämän viestini Tor-verkon yli, joten kukaan ei nyt pysty selvittämään mistä tai keneltä tämä viesti on tullut. Jos haluat anonyymiteetin sen kuin lataat ja asennat ohjelman.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 30.03.2007
 2.  

Jaa tämä sivu