1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Topfieldin .rec tallenteiden konvertointi ja tekstitys

Viestiketju Digiboksit -osiossa. Ketjun avasi MazaH 21.09.2019.

 1. MazaH

  MazaH Member

  Liittynyt:
  12.02.2006
  Viestejä:
  89
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Olen yrittänyt konvertoida Topfieldin digiboksin kovalevyltä PC:lle kopioitujen .rec tiedostojen konvertointia johonkin käyttökelpoismepaan muotoon. VLC Media Player tekee mm. mp4 tiedostoja, muta jostain syystä ne eivät toimi ollenkaan. Kun tallenteen käynnistää, niin se jumittuu samantien. Vid Coder tekee mp4:n, mutta hukkaa .rec tiedostossa olevat tekstitykset.

  Eli, miten saan konvertoinnin tuottamaan tiedoston, joka toimii ja tekstit pysyvät mukana?
   
 2.  
 3. NoBS

  NoBS Regular member

  Liittynyt:
  01.05.2003
  Viestejä:
  120
  Kiitokset:
  6
  Pisteet:
  28
 4. OlliJulle

  OlliJulle Regular member

  Liittynyt:
  14.09.2011
  Viestejä:
  246
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  28

  Kysymyksesi asettelusta päättelin, että toiveenasi olisi saada dvb-tekstitykset poltettua kiinni mp4:iin.
  Itselläni on antenniboxi, jonka tallennukset voin siirtää PC:lle muokattavaksi. Käytän hommaan pitkää kaavaa neljällä muokkausohjelmalla: ProjectX, Muxman, Subtitle Edit sekä XMedia Recode.
  ProjectX:stä käytän vanhempaa versiota demuxauksessa. Sen presettings -asetuksissa valitsen Subtitlen Null-ruutuun teletext-sivun numeron esim 451 joka on YLE 1:n tai 452 YLE 2:n tai 453 Teeman ja Fem:n numero. Valitsen tekstimuodoksi srt. Demuxauksen tuloksessa onusein mukana konelukija-audiotiedosto, joka on useinmiten tiedostokooltaan se pienempi audiotiedosto. Sen heitän roskiin varmistettuani ensin kuuntelemalla esim VLC:llä.
  Sitten käyttöön Muxman : Sillä yhdistän äsken saadut video- ja audio- tiedostot, mutta en liitä niihin srt- tekstitiedostoa. Ohjelma pätkäisee videon gigatavun pituisiksi VOB- tiedostoiksi, jotka sitten yhdistän ProjectX:llä yhdeksi TS- tiedostoksi.
  Sitten suoritan välikatselun esim GOMplayerillä johon avaan myös srt- tekstitiedoston. Tämä siksi, ettätekstitys ei läheskään aina ole synkronissa puheen kanssa. Se on joskus jopa yli kaksikin sekuntia jäljessä.
  Synkronoimiseen käytän Subtitle Edit- ohjelmaa.
  Seuraavana onkin Ts-tiedoston ja srt- tiedoston yhdistäminen ja muuntaminen mp4:ksi. Siihen hommaan käytän Xmedia Recodia. Ohjelmaan löytyy jopa tekijän ohjekin. Tekstin kiinnipolttamisen kannalta on tärkeää valita tekstimuodon Mode:si Convertin sijasta Render.
  XmediaRecode tarvitsee kyllä mielestäni Intelin i7:n. Hennommilla prosessoreilla työ on tuskastuttavan hidasta.
  Saamani Mp4:set ovat mielestäni varsin laadukkaita, ja niitä pystyy toistamaan monilla laitteilla.
   
 5. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  838
  Kiitokset:
  132
  Pisteet:
  53
  http://www.cypheros.de/tsdoctor2_e.html

  Tällä onnistuu varsin helposti myös Elisa Viihteestä ladattujen .ts muotoisten videotiedostojen muokkaus ja muuntaminen vaikkapa mkv muotoon. Tosin 15-päivää ilmainen jonka jälkeen maksaa 40 euroa.
   

Jaa tämä sivu