1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Topfield CRC-1410

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi Puikko 17.02.2018.

  1. Puikko

    Puikko Newbie

    Liittynyt:
    17.02.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei!
    Osaisiko joku auttaa kun boxini ei aukea ?
    Sammutin virran boxin etupaneelista. Boxiin oli jäänyt
    valo etupaneelin käynnistyspainikkeeseen.
    Nyt boxi toimii vain
    käynnistyspainikeella,
    sammuttaakseen kellon ja näyttääkseen sen. Kokonaan virta
    sammuu takana olevasta kytkimestä. Kaukosäädin on kunnossa oleva. Tv:n kanava sanoo -ei signaalia. Johdot on tarkastettu. Boxi on n 2,5 vuotta vanha.
     
  2.  
  3. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Active member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    53
    Ensin kaikki hölmöt kysymykset, onhan kanava oikea, voitko kokeilla toisella hdmi-piuhalla, televisiossa toiseen porttiin, scart-liittimellä jne? Eloa kuitenkin on kerran lähtee päälle.
     
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,306
    Kiitokset:
    758
    Pisteet:
    123
    Onko jotain johtoja muuteltu? Tuleeko antennipistokkeelta varmasti johto ensin digiboksille ja siitä edelleen TV:lle jos joskus katsot TV:stä suoraan, pitää antenni tulla myös TV:lle, muuten ei.
    Boksissa pitää palaa valmiusvalo, jotta kaukosäädin toimii. Jos valo ei pala, ilmeisesti kauko ei toimi.

    Jos mitään ei ole tarkoituksellisesti muutettu, tarkista antennijohto ja sen pistokkeet, että ovat kunnolla paikoillaan.
     
  5. Puikko

    Puikko Newbie

    Liittynyt:
    17.02.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos vastauksista, hölmöjä kysymyksiä ei ole :) Sehän tässä ihmeellistä on kun mitään ei ole muutettu.
    Kun boxiin laittaa virran niin näytössä on ympyrä jonka päällä pystyviiva, siis se merkki joka kaukosäätimissä on on/off. Kaukosäädin toimii ? viereinen radio käynnistyy exit näppäimestä.
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,306
    Kiitokset:
    758
    Pisteet:
    123
    Mistään ei nyt oikein saa kiinni, niin arvaillaan lisää. Varmaa on kuitenkin, kun yllä mainittu teksti tulee, kun ongelma on joko sisään tulevassa antennisignaalissa tai -johdossa, mahdollisesti sen pistokkeissa.
    Miten signaali siirtyy TV:lle Digiboksilta?
    Onko kyseessä vanha analoginen- tai digiTV, mahdollisesti FullHD?
    Tätä en oikein ymmärrä, exit napista? Kaukosäätimestä, mistä?
     
  7. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Active member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    53
    Mahdollisuuksiahan on kaksi, joko tv kertoo ettei digiboksilta tule signaalia, tai sitten digiboksi kertoo ettei antennilta tule signaalia. Jos se on ensin mainittu, niin vika on digiboksin ja tv:n välillä eikä signaalissa antennin kanssa.
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,306
    Kiitokset:
    758
    Pisteet:
    123
    Näinhän se on, mutta jos digiboksi ei saa signaalia, ei saa telkkukaan, ilmoituksessa ei kai ole eroa.
    Siksi kyselinkin telkusta, jos se toimii nykytekniikalla, niin voi kokeilla suoraan sillä, ilman digiboksia.
     
  9. Puikko

    Puikko Newbie

    Liittynyt:
    17.02.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tv on sony hd digi. Olen katsonut televisiota suoraan ja boxin kautta. Otin nyt pois antenni jakorasian ja antenni tulee suoraan boxiin ja boxista lähtee televisioon. Johtoja vaihdettu. Tv: n katselu onnistuu suoraan muttei digiboxin kautta.

    Kaukosäätimessä on exit näppäin jolla stereo käynnistyy, sitä tarkoitin.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,306
    Kiitokset:
    758
    Pisteet:
    123
    Tarviitko digiboksia nauhoittamisen takia vai onko joku muu syy sen käytölle?
    Ei tuossa kai mitään antenni jakorasioita tarvita. Seinästä suoraa digiboksiin ja siitä telkkuun antennijohto, kuten kirjoitit.

    Mikä antennin jakorasia sinulla on ollut ja miksi?
    Onhan sinulla kumpaankin oma kaukosäädin?
    Oletko kokeillut virittää Digiboksin kanavat uudelleen?
     
  11. Puikko

    Puikko Newbie

    Liittynyt:
    17.02.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Digibox on tallennusta varten. Jakorasia on aina ollut seinässä ja en tiedä miksi, johdot on siitä lähteneet ja hyvin pelanneet tähän saakka.
    Ennen tätä ongelmaa kun digiboxista on sammuttanut virran, keskellä oleva käynnistys nappulan valo himmenee, nyt loistaa kirkkaana sinisenä, sammuu vain kun virta otetaan kokonaan pois.
    Molempiin on oma kaukosäädin.
    Kanavien haku onnistuu kun saan tuon boxin ensin auki...
     
  12. Puikko

    Puikko Newbie

    Liittynyt:
    17.02.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jakorasia on siksi jotta tv näkyy myös viereisessä huoneessa
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,306
    Kiitokset:
    758
    Pisteet:
    123
    En nyt oikein ymmärrä tuota digiboksin sammutus ongelmaa.
    Digiboksihan pitäsi sammuttaa kaukosäätimestä, jolloin sen voi laittaan päälle taas kaukosäätimellä.
    Tämä selittää antennin jakorasian käytön, hyvä kuitenkin muistaa, että joskus se saattaa heikentää signaalin voimakkuutta, ellei se sisällä samalla vahvistinta.

    Toimiiko digiboksi sinisestä valosta huolimatta jos kanavat virittää?
    Tuli mieleen, että tuon digiboksin voisi palauttaa tehdasasetuksiin ja tehdä uuden kanavahaun.
    Saako sen auki vai ei, tuliko ongelma tuon valon myötä?
     
  14. Puikko

    Puikko Newbie

    Liittynyt:
    17.02.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Vika tuli kun sammutin boxin suoraan laitteesta, en ajatellut sitä että valo jäi käynnistysnappulaan.

    Nyt kun sammutan suoraan laitteesta - laite sanoo wait ja kello tulee esille. Ja kun laittaa päälle niin etupaneeliin tulee näkyviin se ympyrä jossa viiva ylhäällä, mikä lie sen merkin oikea nimi, olkoon se nyt on/off merkki. Nappula loistaa sinisenä koko ajan, ei mene lepotilaan.
    Kaukosäädin..punainen valo näkyy kun painaa TV ja PVR nappulaa. Patterit vaihdettu. Laite ei
    Laite taitaa olla jumissa...
    Anteeksi jos tulee toistoa selitykseen
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,306
    Kiitokset:
    758
    Pisteet:
    123
    Tuota laitetta kun itsellä ei ole, niin vaikeaa sanoa mitään.
    Kannattaisi olla yhteydessä Topfieldin tukeen sähköpostitse tekninentuki@topfield.fi jos sieltä saisi neovoa tilanteeseen.
     
  16. Puikko

    Puikko Newbie

    Liittynyt:
    17.02.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos avusta :)
     

Jaa tämä sivu