1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Topfield crc-1400 ongelmat

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi Aasiakas 15.08.2013.

 1. Aasiakas

  Aasiakas Newbie

  Liittynyt:
  15.08.2013
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Digiboksi TF crc-1400, telkkari LG 37LD450N.

  Olen yrittänyt vääntää tuota boksia hdmi-piuhan kautta näkymään kaikilla minun järkeni sanomilla keinoilla. Boksi toimii moitteettomasti scartin kautta, mutta aina hdmi-piuhalla kokeillessa sanoo ensin "muodostetaan yhteyttä" ja sen jälkeen "ei signaalia".

  Olen yrittänyt ronklata asetuksistakin kaikki mahdolliset hd-hommat päälle ja vaihdellut resoluutioita ja kokeillut antennijohdolla ja ilman ja käynyt läpi kaikki tv:n hdmi-portit ja oikeastaan kaikki mitä olen vain netistä ohjeentynkää löytänyt. Mikään ei saa kuvaa näkymään. Input-valikossa tvssä hdmi-portti tulee aktiiviseksi johon laitteen liitän, mutta yhteydenmuodostus ei onnistu ja lopulta tyly tulos on tuo "ei signaalia".

  Pitäisikö noiden laitteiden yhdistämisen olla näin vaikeaa, vai kuuluisiko homman hoitua sillä että hdmi-piuhan laittaa kiinni boksin hdmi-aukkoon ja johonkin tvn porteista? Vai enkö nyt tajua jotain oleellista asetusta tvstä tai digiboksista mikä täytyisi ilman ohjekirjoja tms vain "tietää"?

  Alkaa mennä jo hermo! Onkohan tuo koko halvatun boksin portti rikki? Testasin vanhaa puolihajalla olevaa boksiani vielä tuon hdmi-piuhankin kanssa ja sen tv tunnisti ilman mitään ongelmia ja kuva alkoi näkyä (ilman ääntä kylläkin, mutta sen voinen laittaa risan boksin piikkiin). Eli piuhassakaan ei ongelmaa taida olla. Jääkö tässä jäljelle vain boksin ongelma?

  Lisäksi boksi temppuilee välillä nauhoitusten kanssa jos se on ollut "pitkään" päällä. Koko päivän (n. 5h) päälläolon päätteeksi on turhaa yrittää nauhoittaa mitään ilman väliboottausta, muuten tulee vain pikselimössöä mitä ei voi katsella. Myöskään jotkut tallenteet eivät lähde enää iltasella pyörimään, jos boksi on ollut koko päivän päällä yhtäkyytiä. Onko tämä tämän merkin vehkeille ihan luonnollista, eli vaadinko vain liikoja kun haluaisin että boksi toimisi moitteettomasti vaikka sitä pitäisi viikon yhtäkyytiä päällä? Miten mikään laite voi vaatia uudelleenkäynnistyksiä n. 5 h välein jotta jaksaa tallentaa tai toistaa tallenteita?

  Oonko saanut vain jonkun susipaskan yksilön, vai onko tämä kaikki vain normaalia?

  (Gigantin aspaan soittaessani sanoivat, etteivät vaihda rikkinäistä tuotetta uuteen, vaan boksi lähtee n. 3vk ajaksi huoltoon. Merkkasi tämän vielä asiakastietoihini, eli en voi vain palauttaa 30vrk:n tyytyväisyystakuun nimissä tuotetta takaisin ja ostaa toisesta kaupasta uutta vastaavaa tilalle, koska palautustilanteessa näkevät koneelta että boksi on ilmoitettu rikkinäiseksi, joten sitä ei vaihdeta vaan laitetaan huoltoon. Olen siksi tässä yrittänyt kokeilla kaikki mahdolliset keinot jotta boksi ihmeparanisi, eli huomaisin oman tyhmyyteni ja välttyisin 3vk:n erosta tallennuksiini. Persiistä kyllä minusta tuokin, ettei jo ostamisvaiheessa olevaa tuotetta vaihdeta kunnolliseen, vaan uusi tuote pitää heti lähettää moneksi viikoksi huoltoon.)
   
 2.  
 3. Rubertti

  Rubertti Regular member

  Liittynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  581
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  28
  Oletko kokeillut toisella hdmi-kaapelilla? Ihan vain varmistaaksesi että kaapelisi on todella kunnossa.
   
 4. Aasiakas

  Aasiakas Newbie

  Liittynyt:
  15.08.2013
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Mulla ei ole kuin tuo yksi hdmi-kaapeli, mutta luulisin sen olevan kunnossa kun sain testattua sitä kuitenkin toisessa laitteessa ja siinä toimi. Olisi tietenkin ihan varteenotettava vaihtoehto hankkia toinen kaapeli millä kokeilla, mutta en kyllä tajua tuotakaan että miten tuo täysin uusi myyntipakkauksessa tullut kaapeli ei toimisi laitteessa jonka mukana se tuli, mutta toimisi silti toisessa laitteessa.
   
 5. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  Kaapelin toimivuus tietyn laitteen kanssa ei ole 100% taattua koskaan, tuli kyseinen kaapeli laitteen mukana jahka ei. Kaapeli myydään laitteen kylkiäisenä, jos sitä ei ostajalla jo valmiiksi ole ja tietenkin sillä oletuksella että kaapeli toimii laitteessa. Jos kaapeli ei toimi, kannattaa ilman muuta kokeilla ostaa toinen.
   
 6. noowez

  noowez Newbie

  Liittynyt:
  20.08.2013
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Eilen tuli postilla topfield trc-1400 eli samasta laitteesta kyse, mutta vaan antenni verkkoon. Kokeilin ensin boxia tykin kanssa, enkä meinannut millään saada hdmi:n kautta kuvaa näkyviin. Käytin paketin mukana tullutta HDMI-kaapelia. Ajattelin, että tykin hdmi oli rikki ja kokeilin komposiittikaapelilla (onkohan nimi oikein. Se missä on keltainen reunus). Kun tyrkkäsin komposiittikaapelin kiinni alkoi kuva näkymään HDMI:n kautta (?) Tarkistin vielä moneen kertaan, että tykistä on valittuna source HDMI eikä video. Heti kun irroitin komposiittikaapelin kuva katosi tykiltä. Tuntui ettei koko hommassa ollut mitään järkeä. Kokeilin samaista boxia tämän jälkeen telkkarin kanssa. Muutaman television ja boxin uudelleen käynnistyksen jälkeen sain HDMI:n toimimaan boxin ja television välillä. Tosin sitä iloa ei kestänyt kauaa. Kun boxin uudelleen käynnisti tuli television ruudulle 'Loading applications' tmv. ja sen jälkeen ruutu pimeni ja tuli näkyviin ei signaalia. Vaihdoin HDMI kaapelin toiseen ja tällä homma näytti toimivan. Tosin ei ne ongelmat vielä siihenkaan loppuneet. Kun kytkin antennin boxin kautta televisioon niin televisio väitti, että signaali on heikko tai ei signaalia. Saisihan sen varmaan toimimaan, kun kävis kaupasta hakemassa jakajan ja vetäisi antennipiuhan rasialta suoraan televisioon. Tosin jos alle vuorokaudessa yhdestä laatikosta löytyy noin paljon säädettävää niin, mitä siitä ajanmittaan käy vielä ilmi?

  Tais mennä TopFAIL palautukseen. Aika kakan maku jäänyt suuhun kyseisestä TopFailista. Toivottavasti saan vielä kovalevynkin palautettua jonka siihen erikseen ostin eri kaupasta tai tulee satanen takkiin tästä kokeilusta.
   
 7. Aasiakas

  Aasiakas Newbie

  Liittynyt:
  15.08.2013
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Osaisiko joku kertoa tuosta telkkarista puolestaan, että täytyykö siitä jostain valita sourceksi joku hdmi-asetus (kuten ylläoleva tuosta tykistä kertoi valinneensa), kun en ole mitään sellaista löytänyt. Ainut hdmi-liittämiseen liittyvä "asetus" on ollut input-valikko josta olen valinnut sen hdmi-portin jonka kautta olen kaapelilla yrittänyt boksia liittää.
   

Jaa tämä sivu