1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietokonestereot, pelituoli ehkä telakointiasemakin?

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi Tuometar 14.01.2015.

 1. Tuometar

  Tuometar Member

  Liittynyt:
  25.07.2012
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Minulla ei ole tietoa onko tällainen mahdollista ja miten. Olisiko täällä jollakin?

  Nyt on lenovo thinkpad w520 kannettavan korvakuuloke liitännässä langaton transmitter x-rocker pelituolille, joka on toiminut stereoina musiikille. Musiikin kuuntelu sen kautta on ihan ok!

  Ongelma!
  ääni tulee suoraan korviin istuessa tuolissa ja musiikit ovat netin suoratoisto elokuvissa kovalla ja puhe hiljaisella ja joutuu jatkuvasti veivaamaan volyymia. Joissakin elokuvissa äänet ovat paljon hiljaisempi kuin toisissa ja niitä haluaisin voimakkaammiksi saada, pelituolikaan ei ole siihen auttanut aina tarpeeksi.

  Ratkaisu?
  Pari pienehköä stereota, ei hajuakaan millaiset olisivat sopivat, millaisia liitäntöjä pitää olla ja olisiko olemassa esim. kaukosäädintä sellaisiin, voisivatko ne olla johdottomia ehkä? Oleellista olisi se, että volyymiä voisi helposti muuttaa tai josko stereot ovat sen verran hyvät, ettei tulisi ihan kauhean kovia äänenvaihteluita?

  Kysymyksiä!?
  Onko siis mahdollista jakaa tai saada useampi korvakuuloke liitäntä vai pitäisikö hankkia telakka kannettavaan (en ole oikein tietoinen siitä mitä kaikkea telakka on, mutta tarvitsisin ainakin lisää usb liitäntöjä myös), jotta saisi pelituolin sekä tulevat pienet stereot kaikki tietokoneeseen? Voisiko säätää erikseen jokaisen ääntä?
  Äänikortti ei todennäköisesti ole kovin kummoinen koneessa enkä asioista ymmärrä sen enempää.. Voisiko kenties telakassa olla parempaa äänikortti (voiko telakkaan edes laittaa sellaista? pihalla kuin lumiukko!) Hifistelijä en ole, mutta olisi kiva, jos ei tarvitsisi olla kokoajan volyymia säätämässä käsi vääränä pelituolin/sohvatuolin sivustasta.
  Jos ei pelituolia saa yhdistettyä niin ihan vain stereoistakin voisi se ääni tulla.

  Katselin täällä ja muualla keskusteluja ja nämä kolme systeemiä nousi niistä esille:

  http://www.activeaudio.fi/tuotteet.html?id=2/58 Mikä ero on aktiivistereoilla ja tietokonestereoilla sitten?
  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/13908/cctxc/Creative-GigaWorks-T20-Series-II-stereokaiuttimet
  http://tietokonekauppa.fi/product/174944/speaker/M-AUDIO+AV40+V2+[Pari]/

  Mulla ei ole ollut aiemmin stereoita (pelituolia lukuunottamatta), joten en ymmärrä näistä. Ei kai tietokone ylikuormitu, jos yrittää stereoita ja pelituolia yhdistää siihen? En edes oikein tajua mikä vahvistin on, kun ekassa linkissä sellainen kai on ja muissa ei :)
  Ja välttämättä kerralla en saa kaikkia hankittua, jos kovin kalliiksi tulee.. mutta voisi olla hyvä tietää mahdollisuuksista ja mitä summia pitää säästellä. Mahdollisimman hyvää hintalaatusuhdetta ja toimivaa systeemiä etsin, jotta elämä vähän helpottuisi. :)
   
 2.  
 3. Axu_

  Axu_ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.10.2008
  Viestejä:
  9,819
  Kiitokset:
  237
  Pisteet:
  123
  Oletko kuulokkeita harkinnut? 30-50€ saisi kuulokkeet, joiden äänenlaatua vastaavaan stereopakettiin saa pistää jo aika paljon rahaa.

  Koneen kuulokeliitäntään voi hankkia y-jakajan, jolloin saat kaksi äänilaitetta kiinni ja sitten valkkaat kumman laitat päälle - kummasta ääni siis kuuluu. Toinen vaihtoehto on hankkia erillinen usb-äänikortti ja käyttää esim. optista liitäntää, jolloin äänilaitteen voi vaihtaa koneen asetuksista. Telakoista ei ole kokemusta, niin en mene siitä sanomaan mitään.

  Eri voimakkuus elokuvissa voi johtua puhtaasti elokuvista, toisissa äänet on miksattu kovemmalla kuin toisissa tai sitten tuosta pelituolistasi, joka tuskin toistaa kaikkia taajuuksia tasaisesti, kuten äänentoiston pitäisi.

  Vahvistin on laite, joka vahvistaa koneelta tulevan äänisignaalin niin, että se saa kaiuttimet soimaan. Koneen äänikortin signaali riittää ajamaan kuulokkeita, mutta isompia kaittumia (kovempaa ääntä) varten tarvitaan vahvistin. Kaikissa noissa paketeissa sellainen on sisäänrakennettuna.
   

Jaa tämä sivu