1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietokoneen takavarikoinnista.

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi ryde10 19.03.2006.

Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.
 1. ajs

  ajs Regular member

  Liittynyt:
  01.03.2002
  Viestejä:
  882
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Niin..? Jos ko. tiedostot on kopioitu sinne ennen uutta TO-lakia, jolloin omaan käyttöön kopioiminen/lataaminen oli vielä täysin laillista. Vielä nykyäänkin musiikkia/elokuvia voi koneelleen kopioida niin paljon kuin sielu sietää jos se ei ole kopiosuojattua. Vaikkahan hakisi koko kirjaston levyvaraston lainaan ja kopioi.. Ei kuulu poliisille pätkän vertaa.
  Tekijänoikeusrikos/-rikkomus on asianomistaja rikos/rikkomus. Esimerkiksi tekijänoikeuden haltija tekee poliisille tutkintapyynnön, poliisi tutkii ja vasta sitten tulee syyteharkinta (tähänkin väliin levyfirmat ovat yleensä tarjonneet korvauksien maksua). Ei poliisi nosta syytteitä, eikä nimismieskään /vast. ilman asianomistajan yksilöityä tutkintapyyntöä,ja vielä vähemmän vain joidenkin koneelta muun tutkinnan yhteydessä löytyneiden mahdollisesti täysin laillisten mp3-tiedostojen perusteella.
   
 2.  
 3. venalaine

  venalaine Regular member

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  893
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Muutenkin, on jo aika huvittava ajatus että poliisi ojentaisi sulle vaikka lekan käteen ja sanoisi että "murjo tolla tuo levy nyt mäsäksi niin pääset lähtemään". Sitten voitaisiinkin hyvällä mielin paiskata kättä ja juoda vielä kaffeet päälle.

  Ei näin toimita, ainakaan täsä maassa.
   
 4. Ryukage

  Ryukage Regular member

  Liittynyt:
  08.01.2006
  Viestejä:
  211
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kukaan ei velvoite ketään kuuntelemaan, mutta suurinpiirtein näin oli käynyt
   
 5. DJhessu

  DJhessu Member

  Liittynyt:
  15.02.2004
  Viestejä:
  14
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joo tuota mun kaverin kaveri kaveri, ja sen kaveri kaveri serkku kertoi että pari kuukautta sitten tapahtui. Ovi oli räjäytetty paskaksi, ja sisälle tuli vahvasti aseistettu poliisin erikoisyksikkö, yhdellä oli jostakin syystä vielä yhdysvaltalainen M-72 LAW sinko mukana. Yksi huusi että ”älä poika sie Waretta” ja veivät tietokoneen ja tulostimen ja monitorin.
   
 6. hanzki_82

  hanzki_82 Member

  Liittynyt:
  12.10.2003
  Viestejä:
  48
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Näistähän sais kohta kirjan kursittua kokoon
   
 7. jammu619

  jammu619 Guest

  kaikessa suhteellisuuden taju ja järki mukana..must henk koht tuntuu et toi ryde10 kertoma juttu on totta.olettaisin et ku kerran kokoajan on puhuttu et poliisien määrä rajoja sun muista pudjetteja on laskettava niin ei jäis aikaa eikä varaa paljoo katella noitten p2p hommien perään. ja sit jossain vaihees oli isot jutut noist crypty hommista, olen sitä mieltä asiasta että jos poliisit tulee ovelle niin on siin vaihees ehkä pikkasen liian myöhästä alkaa cryptata asemia ja taas sitten et kaikki videot sun muut pelit ja imaget ois kokoajan cryptattuna koneel on ainakin mun kohalla aika vaikeeta pitää yllä(aikaa ja hermoja kuluttavaa).sitten uskon myös et jos pikku pudjetilla poliisit joutuu pelaa niin se crypti auttais, mutta jos jotkut ihmiset kertaa osaa tehäkkin sellassia ohjelmia niin osaa niitä samat ja monet muutkin purkaa(se vaan voi olla suht hidasta ja kallista)mutta kuten jo aikasemmin sanoin noita poliisien määrä rahoja kokoajan pienennetään(mut jos oot tehny koneen kautta jonkun tosi ison rikoksen tai käyttäny konetta siinä avussa niin sillon se varmasti tutkitaan paljon paljon tarkemmin ja käytetään tottakai enemmän rahaa siihen työhön.ja totta kai niitten on pakko ottaa nyt alku vuodes heti lain muututtua pari "isoa kalaa" ja pari "pientä kalaa" lammesta että siitä saatais pelote ja uhka kaikille p2p käyttäjille.ja kerta ennen lain muuttumista juttu sai paljon julkisuutta niin nytten kun pari käyttäjää on napattuu kiinni niin ne pitää laittaa isoilla kirjaimilla jonnekkin etlariin tai hesariin.sitten tuli viel täs viesti kirjottaessa et mitäs jos sellasen cryptatulle kovolle tekee pika formatoinnin ja pyytä Ibasia palauttaa datan, niin oonko siinä silloinkin se crypt tallella??ja oli tos jotain tosi hauskaakin juteltu kaikkein mieleen painuvin juttu oli et :kun tekee jonkun murhan vaikka niin sanoo et oli vitun moisessa kännissä ja täyttä ymmärrystä vailla...niin rangaistus pienenee -ja- :Älkää prkl menkö sanomaan, keksitään vielä ettei tietokonetta saa käyttää yli 0.5 promillen kännissä. Tulee vielä valmispakettikoneisiin alkometri minkä kautta voi käynnistää koneen ja jos menee rajan yli ei kone käynnisty..
   
 8. jammu619

  jammu619 Guest

  Ps. Intel Pentium 4 Prescott 3.4Ghz (Ht-Tecnology)
  2Kpl Micro Tech 512mb Ddr400 (@200-Pc3200)
  2Kpl M-Tech 512mb Ddr400 (@200-Pc3200)
  Ati Radeon Sapphire X600 Pro 256 (400/250)
  19"Tft Tiburon (15mm)
  3Kpl Seagate Barracuda 7200Rpm 8mb 250gb Serial Ata/150
   
 9. Pyhimys

  Pyhimys Regular member

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  891
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kaverin kissanhoitajan ikkunanpesiäjän täti oli kuullu, että hänen kummipoikansa naapurin naapuri oli jääny varettamisesta kiinni. Sitten oli vaan vannonut: "mörökölli minut viekööt, jos jatkan waretusta" ja sitten oli päässy vapaaksi =D
   
 10. ryde10

  ryde10 Regular member

  Liittynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  193
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ilmiantohan minusta oli tehty viimme vuoden puolella. Joten syyttäjän asiaksi jää todistaa mistä hän tulee syyttämään minua, eli mitkä ovat viimme vuodelta ja mitkä tältä vuodelta? Tekijänoikeuden rikkomuksesta ja lain muutoksen jälkeen rikoksesta. Niillähän on vissi ero?
  Kuulustelujen jälkeen annettin ymmärtää, että luultavasti syyte tulee laittomasta jakamisesta. Kotietsinnän aikana, "imutus" oli päällä joten ei siihen oikein voinut vastaankan väittää.
  Eli "käry" kävi "housut kintuissa"!
  En tiedä kuuluuko juttuun se, että n.3 viikkoa ennen kotietsintää, palomuuri hälytti useasti päivässä vakavasta tietokoneeseen tapahtuvasta murtoyrityksestä? Sitä kesti parin viikon ajan.
  Sitten ne loppuivat kuin seinään!
  Kuka näistä varmasti tietää? Se ratkeaa aikanaan käräjillä?
  Joten eipä tässä muuta kuin odotellaan.

   
 11. jammu619

  jammu619 Guest

  JOO! mäkin kuulin tos isän mummon kaverin veljen pojan siskon serkun rippikaverin isoisän naapurin tyttären kummin colleegan papan äidin tutun isoäidin kautta et koht puoliin pitäis ehkä voida mahdollisesti 50/50 syntyä Kello Fighters 4 The Movie!!
   
 12. mcke

  mcke Member

  Liittynyt:
  11.10.2005
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ryyde,

  Kerro nyt siitä ilmiannosta. Kuka sen oli tehnyt, ja mitä se poliisille oli näyttänyt? Eihän pelkän sanan perusteella voi ihmisiä ruveta kiusaamaan. Muutenhan voisin kenet tahansa ilmiantaa,jos nyt kusipäiselle tuulelle satun.
   
 13. jersi

  jersi Regular member

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  198
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
 14. ryde10

  ryde10 Regular member

  Liittynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  193
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Koska monia näyttää kiinnostavan kuka minut "narautti" niin se oli sukulaismies. Syynä luultavasti vanhat kaunat? Kuulustelut kestivät n. 2 tuntia.
  Ainoa hyvä puoli niissä oli se, että kuulustelijana oli naispoliisi, epäilemättä missään nimessä hänen ammattitaitoaan!
  Epäileväisille tuomaille voin todeta, minulle on aivan yhdentekevää kuka lataa ja jakaa tavaraa internetissä. Se on jokaisen oma asia.
  Olen vain kertonut miten minulle siinä on käynyt.
  Narahtaneita on ollut ennen minua ja tulee myös olemaan minun jälkeeni.
  Joten jokainen taplatkoon tyylillään!
   
 15. jarmokap

  jarmokap Member

  Liittynyt:
  07.12.2003
  Viestejä:
  27
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  jaskap kirjoitti:
  Tulostimen takavarikolle on ihan luonnollinen selitys: Poliisi epäilee piraattitallenteiden myyntiä ja haluaa verrata tulostimen keltaisia pistekoodeja kirppareilta ja muualta takavarikoitujen piraattitallenteiden kansilehtiin ja jos tulostin pystyy tulostamaan CD:n/DVD:n pintaan niin sitten niitä.

  http://www.itviikko.fi/uutiset/uutinen.asp?UutisID=70655
   
 16. trooper78

  trooper78 Regular member

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  521
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  no ei ihme jos hakivat koneen ja muut vehkeet =/

  ...latasit dataa netistä, poltit ne levyille ja möit kirpputorilla!

  Häpeä ryde10!!!
  ;)
   
 17. mcke

  mcke Member

  Liittynyt:
  11.10.2005
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mutta mä en vielkään ymmärtäny. Voiko uuden lajin nojalla "narauttaa" kaverin tai sukulaisen. Luulin että syytteen saa nostettua vain tekijänoikeuden omistaja. Kuten levy-yhtiöt yms. IFPI:n sivut selasin. Eikä siellä ainakaan siitä mainittu.
   
 18. Marakus

  Marakus Member

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  0
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  10
  ala-asteella luettiin aina noidan käsikirjaa, ni nyt vois tehdä vaikka
  Warettajan käsikirjan, siinä olis sit ohjeet foliohatun tekemisestä ja koneen ratsaamis tarinan kirjoitus vinkkejä yms.

  että jos ei parempaa tekemistä näille potaskan puhujille löydy, ni väsätkää vaikka tuota kirjaa...

  E: ei tahdo nykyään ekalla kerralla enää mennä muotoilut oikein =/
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2006
 19. Ryukage

  Ryukage Regular member

  Liittynyt:
  08.01.2006
  Viestejä:
  211
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jotenkin säälittäviä jotkut ihmiset täällä...
  Aivan kuin eläisisi jossakin pelimaailmassa missä mikään ei ole todellista tai koske mitenkään juuri minua ja vetää läppää asioista jotka voi hyvinkin pitää paikkansa.
  Tottakai pientäläppää aina saa ja pitää heittää välillä, mutta sekin kohtuudella.

  Anyway...
  Uutisia on tullut moneen erilaiseen lehteen eripuolelta maata ja moneen kertaan juuri siitä, että on saatu taas kiinni uusia isoja/pieniä Internet-piratismin levittäjiä/lataajia ympäri suomen maata. Ja varmasti on jo paljon kyseisiä tapauksia joita ei olla vaan tuotu julki.

  Poliisit ovat saaneet vaan uutta inspiraatiota tästä uudesta laista joka tekee valtaosan P2P käyttäjistä "rikollisia" ja jotka on helppo saada kiinni pelkällä IP:llä. Ja pitävät todistusaineistot saa pelkällä kotikäynnillä ja jonka saa uutisten mukaan kohtuullisen helposti ja todella kevyistä syistä.

  Ehkä niillä on tarkoitus pelotella ihmisiä nappaamalla muutama "rikollinen" ympäri Suomea ja paisuttelemalla juttuja kovaan ääneen tai ehkä he karsivat pienet ja pelokkaat tekijät, että isot tekijät saataisiin pintaan helpommin. Kuka tietää mitä NE aikovat... En minä ainakaan! Eikä vähempää jaksaisi enää edes viranomaiset kiinnosta jos ne nyt vielä nopeusrajoituksiakin meinaa laskea -10km/h!

  Mutta jokaisen tulisi tietää millä merellä seilaa...
   
 20. amtiainen

  amtiainen Regular member

  Liittynyt:
  06.03.2002
  Viestejä:
  151
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Uutisessa luki:
  " Sovittujen korvausten keskiarvo on ollut lähes 2200 euroa. Korvausten lisäksi vastaajien maksettavaksi on useissa tapauksissa kirjoitettu sakkolappu."

  Mielestäni keskiarvo noissa korvauksissa, 2200 euroa + joku sakko (100-500eur) päälle kuulostaa aika pieneltä summalta jos on kerta warettanut oikein kunnolla. Tietty jos ei tuollaiset korvaukset auta niin voihan niitä korvauksia aina nostaa isommiksi :)

  Jotku ei näköjään tykkää että näillä asioilla pelotellaan ihmisiä mutta pitää muistaa että mitä enemmän asia on esillä tiedotusvälineissä, sen varmemmin ihmiset saavat tietoa että warettaminen on laitonta. Eikö se sitten ole hyvä asia että warettajat saavat tietää tekevänsä toimia jotka saattavat johtaa korvauksiin ja sakkoihin?

  Jos minä ajaisin hurjia ylinopeuksia, tietäisin tasan tarkkaan että joku päivä voin jäädä siitä kiinni (ylinopeusratsiassa) jos käy huono mäihä (ja sitä kyllä tapahtuu ja paljon). Jos ei ole valmis vastaamaan seurauksista, niin sitten jättää koko homman väliin. Erotuksena piratismiin ylinopeudessa on se ettei siinä kukaan menetä mitään (paitsi sakon maksaja ja valtio kiittää).

  Eli lopettakaa waretus jos ei ole henkisesti varautunut maksamaan korvauksia. Toisaalta jos sen sakkosumman jakaa parin tosiystävän kanssa niin ei se silloin ole niin kova sakko ;-)
   
 21. hebe72

  hebe72 Regular member

  Liittynyt:
  10.06.2005
  Viestejä:
  213
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Vai ei ylinopeudessa kukaan menetä mitään?Entäpä tapaukset joissa ylinopeus on syypäänä kuolemaan johtaviin onnettomuuksiin?Kukaan ei menetä mitään?
   
Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu