1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietokoneen takavarikoinnista.

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi ryde10 19.03.2006.

Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.
 1. ryde10

  ryde10 Regular member

  Liittynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  193
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Alempana on ollut asiasta viestiä paljonkin. Minä taidan tietää asiasta tällä hetkellä eniten?
  Ollessani viimme maanantaina töissä, tehtiin kotioni kotietsintä.
  Mukanaan poliisit veivät tietokoneeni, näytön, tulostimen ja myös muistikortin! Ja tietysti kaikki kopioidut elokuvat. Eli olin käynyt kotimaisilla torrent-saiteilla "kyläilemässä". Poliisi on ilmoittanut minulle soittavansa ajankohdasta jolloin voin tulla kuulusteluihin.
  Tämä on tapahtunut Kouvolan seudulla. Muitakin on luultavasti ratsattu?
  Ja tämä on tosi juttu eikä mitään paskan jauhamista!
   
 2.  
 3. hannu80

  hannu80 Guest

  Menivätkö poliisit lukkosepän avulla asuntoon sisään vai avasiko joku oven kun ovikello soi?
  Penkoivatko kaikki laatikot ja kaapit, vai ottivatko mukaan vain mitä oli näkyvillä?
   
 4. ryde10

  ryde10 Regular member

  Liittynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  193
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joo, ne menivät huoltomiehen avulla. Poliisi soitti n. klo 13:00 ja ilmoitti tapahtuneesta matkapuhelimeeni. Etten ihmettele mitä on tapahtunut mennessäni kotiin. Oli yrittänyt kuulemma soittaa jo aikaisemminkin, kysyäkseen onko minulla mahdollista olla paikalla kotietsinnän aikana. Tätä kirjoittelen kaverin koneelta jossa käyn katsomassa toistaiseksi sähköpostini.
  Enköhän ole tulevalla viikolla viisaampi kun kutsu kuulusteluun tulee?
   
 5. TeleHell

  TeleHell Regular member

  Liittynyt:
  10.12.2005
  Viestejä:
  827
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jaa-a.. melkoisen tempauksen kyllä tehneet jos totta on juttu.. Eikös kotietsinnässä kuitenkin pidä asunnon (tai tavaroiden) omistajan olla paikalla? en kyllä ole ihan varma asiasta
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2006
 6. Pstopper

  Pstopper Regular member

  Liittynyt:
  14.11.2005
  Viestejä:
  212
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eikä vielä ole edes aprillipäivä........
   
 7. FobiAtiC

  FobiAtiC Member

  Liittynyt:
  01.08.2005
  Viestejä:
  55
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tuollasen löysin...

  Kotietsinnän suorittaminen edellyttää yleensä vähintään komisario-tasoisen poliisivirkamiehen päätöstä. Puhutaan kotietsintäluvasta. Jos kotietsinnän suorittaminen ei siedä viivytystä, päätöstä ei välttämättä edellytetä. Kotietsintälupa on esitettävä kotietsinnän kohteen haltijalle. Jos kirjallista kotietsintälupaa ei ole, pitää kotietsinnän tarkoitus ilmoittaa suullisesti.

  Ilman kotietsintälupaa saa poliisimies toimittaa kotietsinnän, jonka tarkoituksena on kiinni otettavan, pidätettävän tai vangittavan taikka tuomioistuimeen tuotavan tai henkilönkatsastukseen toimitettavan tavoittaminen. Ilman kotietsintälupaa on sallittu myös sellainen kotietsintä, jonka tarkoituksena on sellaisen esineen takavarikoiminen, jota on voitu seurata tai jäljittää rikoksen teosta verekseltään.
   
 8. timo82

  timo82 Regular member

  Liittynyt:
  04.12.2001
  Viestejä:
  236
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Veikö ne modeeminki? Entäs oliko pelikonsoleita?
   
 9. eduard0

  eduard0 Active member

  Liittynyt:
  27.06.2005
  Viestejä:
  1,396
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Olisi myös ihan mukava tietää mikä oli kotietsinnän tarkka syy. Tekijänoikeusrikkomus, rikos vai joku muu? Ja miltä taholta poliisitutkintaan johtanut tutkintapyyntö oli tullut?
   
 10. trooper78

  trooper78 Regular member

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  521
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mitä ne sillä näytöllä ja tulostimella tekee? ...kerääkö ne jo kotietsinnässä kaiken "arvokkaan" jotka voi sitten vaatia korvaukseksi?
  Entäpä jos ryde18 olisi asunut omakotitalossa. Olisiko poliisilla ollut lupa mennä omin neuvoin (murtautumalla?) sisään kun asukasta ei oltu tavoitettu puhelimitse?

  Tarkistitko ettei muuta hävinnyt tuon kotietsinnän aikana kuin tietotekniikka ;)
   
 11. hogis

  hogis Member

  Liittynyt:
  15.10.2005
  Viestejä:
  23
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Aika pelottavaa, jos mulle joskus kävis noin niin olisinpa ilmoituksen aikana kotona, vois ottaa kovon äkkiä koneesta irti ja pistää piiloon.
   
 12. M00ses

  M00ses Regular member

  Liittynyt:
  12.07.2005
  Viestejä:
  413
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Pitäsköhän vaihtaa asuntoon lukko niin eivät pääse ainakaan yleisavaimilla sisään. Vai saakohan ne siinä tapauksessa murtautua.

  Minkähän takia ne sen tulostimen vei? Onkohan ne lukenut tätä palstaa kun suunnittelin yhessä topikissa asentavani kovon tulostimen sisään ;D

  Millä trakkereilla olit pyörinyt? Finbytesillä huhun mukaan on peerguardian blokkaillu Tampereen poliisin ip:tä.
   
 13. KOPIOIJA

  KOPIOIJA Member

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  MIELENKIINTOISTA! Olisi kiva tietää mitä nykyinen laki sanoo .torrent tiedostojen lataamisesta. Tiirailin uutislehdestä tekijänoikeuslain uudistumisen aikoihin mutta siellä puhuttiin vain piraatti musiikkilevyistä. Piankohan tässä häkki heilahtaa itsellenikin kun dataa liikkuu useempi giga päivässä???
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2006
 14. eduard0

  eduard0 Active member

  Liittynyt:
  27.06.2005
  Viestejä:
  1,396
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Ei .torrent tiedostoissa ole mitään laitonta. Ne sisältävät vain tiedon siitä missä ko. tiedostot sijaitsevat. Sama kuin kertoisin sinulle paikallisen koruliikkeen tai pankin osoitteen. Laittomaksi puuha menee vasta siinä vaiheessa kun hyödynnät sitä paikkatietoa hakiessasi tekijänoikeudella suojattua materiaalia sieltä, tai verrannollisesti käyt ryöstämässä sen kertomani pankin tai koruliikkeen. Ja siinäkään tapauksessa minua tuskin voidaan syyttää siitä, että olen sen osoitteen sinulle kertonut...
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2006
 15. acido

  acido Regular member

  Liittynyt:
  06.05.2005
  Viestejä:
  771
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  ryde10 on porovosoinut taas yhden paniikkitopicin pystyyn. Eli kaikki panikoijat, koettakaapa keksiä kaikenlaisia selityksiä mielenrauhanne tueksi, että eihän tää ole totta. Ei se ole, koska normaali ihminen ei riennä ensimmäiseksi AD-blogille kertomaan elämäänsä järkyttäneestä kotietsinnästä. Tännekin pääsee loggautumaan kuka tahansa. Case closed.
   
 16. colazo

  colazo Regular member

  Liittynyt:
  25.01.2004
  Viestejä:
  272
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  siis toi kyl kuulostaa pikkasen oudolta et kytät paukkii vaan sisään mitään kyselemättä.
  itse voin kekemuksella kertoa et kun asuin muden luona niin kytät paukki himaan ja vei minut mukanaan mutta eivät olisi kyllä tulleet jos ei mude olisi ovea avannut ,eli ei ne olisi mitään avaimia lähteny talonmiehiltä etsimään vaikka ne olikin erittäin varmoja että minä olin syyllinen. ja kyllähän niitä sitten ahisti kun heille selvisi että mä en ollutkaan syyllistyny mihinkään. eli siis heille oli kaksi eri lähdettä kertonut minun olevan syyllistynyt ja he pitivät sitä aivan varmana keissinä joten he sit tulivat hakemaan mut ja tekivät kotietsinnän.
  et mietin vaan jos ryde 10 on käyny piipahtamassa jollain sivulla ja jotain pientä imutellut jolloin kytät sit olisi tehny ratsian niin ei kyl ehkä ihan kuulosta kauheen todelta. itselläni asia liittyi pikkasen vakavenpaan kuin netti imutteluun mut jos he tosiaan noin tekivät niin miks ei ryde 10 enään ole vastaillut mihinkään. olisi kiva tietää millä sivuilla olit käynyt ja mitä olit imutellut? ja pikkasen lisä selvitystä tohon sun tarinaan.

  ps jos toi on joku sun oma stoori niin mene vaikka pihalle ja hakkaa päätäsi seinään jos kerta noin tylsää on .
   
 17. Takajammu

  Takajammu Regular member

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  508
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jostain (ehkä) muistan lukeneeni, että kyseisen asianomistajan pitää itse olla myös paikalla, nimittäin olisihan se helppoa poliisin viedä "oma" kone toisen kotiin jä väittää, että tällainen löytys. Eli itse pitää olla todistamassa että kukaan ei sinne mitään ylimääräistä vie. Voi olla, että muistan väärin, mutta muistan kuitenkin. Tosin miksei sitä sittenkin voisi kiistää, vaikka itse sitä olisikin ollut todistamassa.
   
 18. KOPIOIJA

  KOPIOIJA Member

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  >>Laittomaksi puuha menee vasta siinä vaiheessa kun hyödynnät sitä >>paikkatietoa hakiessasi tekijänoikeudella suojattua materiaalia sieltä

  Tätähän mä justiinsa tarkotin. Täytyy varmaan toteuttaa mun vainoharha projektini, eli sähkömagneetti kovon alle joka napista sitten kytkeytyy pyyhkien kaiken todistusaineiston kun/jos supo rynnii sisään.
   
 19. ryde10

  ryde10 Regular member

  Liittynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  193
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kone on edelleekin poliisin hallussa. Enempää tietoa sieltä päin ei vielä ole tullut. Muitakin tietokoneita on kuullemma takavarikoitu tällä seudulla?
  Eiköhän se aikanaan tule julkisuuteen lehtien palstoilla?
  En pääse aina vastailemaan koska minulla ei tällä hetkellä ole omaa konetta käytössä.
  Eikä tämä ole mitään paniikkin nostamista vaan kylmä totuus miten voi käydä. Sen tiedän, että tutkimuspyyntö on tehty kuulemma viimme vuoden puolella!?
   
 20. acido

  acido Regular member

  Liittynyt:
  06.05.2005
  Viestejä:
  771
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Vaikka Takajammulle voisin todeta, että asianomistajan ei tarvitse olla paikalla, kun kotietsintä tehdään. Eipä niitä paljon tehtäisikään. Se vaatii vain jonkun esimiesasemassa olevan poliisin luvan.

  No ehkä nää uutiset tai paremminkin ankat ala hiipumaan, kun aika kuluu. Nyt haetaan varottavia esimerkkejä. Se kyllä tarkottaa, ettei kamalasti kannata nyt leikkiä. Jatkossa tekijänoikeusjärjestöjen into hiipuu, kun ne huomaavat saaneensa vallan. Lainsäätäjä on Suomessa ostettu. Miksei poliisi ja tuomioistuimetkin samantien.
   
 21. Dvd-mies

  Dvd-mies Member

  Liittynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  85
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kun näköjään jokainen keksii jo omasta päästä faktaa kotietsinnöistä, ni tässä olis se lain kirjaimellinen teksti:

   
Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu