1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietokoneen suorituskyvyn parantaminen!

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi suptra 13.02.2009.

 1. suptra

  suptra Member

  Liittynyt:
  12.02.2009
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Oletko rasittunut ja ärsyyntynyt hitaasti tietokoneen toiminnasta? Ongelmaan löytyy monta ratkaisua, ja tässä oppaassa kerron, mitä voit tehdä suorituskyvyn parantamikseksi!

  Yleistä

  Yleensäkin, tietokone on hyvä pitää "puhtaana" niin fyysisesti kuin sisäisesti. Fyysinen ylläpito tarkoittaa sitä, että säännöllisesti puhdistat tietokoneen kotelon sisällön (tuulettimet, emolevyn pinta jne.)

  Keinoja

  Näennäismuisti

  Näennäismuistin määrä, vaikuttaa moneen asiaan, joten sitä on hyvä olla niin paljoin kuin mahdollista (suosituksen mukaan):

  [​IMG]


  Suorituskyky

  Tämä, jos mikä, vaikuttaa tietokoneen niin sanottuun toimimisnopeuteen. Windows XP:ssä on oma keino, kasvattaa suorituskykyä n. 10%:n verran, ja se on tässä:

  [​IMG]  Kellotus

  Tämä on ainoa, tietokonetta oikeasti nopeuttava keino. Yli 500MHz:n tehonlisäyksellä on jo suuri ero, verrattuna normaaliin kellotaajuuteen, joten jos mahdollista, ja on kokemusta, suosittelen ottamaan kaiken irti!

  Muuta

  Näillä keinoilla ei vielä pitkälle pötkitä, jos tietokoneen kovalevy käy hitaalla, johtuen viruksista, sun muusta roskasta, jota yleensä kerääntyy.

  Hyviä ohjelmia tietokoneen puhdistukseen:
  - Ccleaner
  - Advanced WindowsCare V2 Personal
  - A-squared free
  - Defraggler

  Näitä käyttäen säännöllisesti, huomaa kyllä eron.

  Tekijä: suptra
  Versio: Alkuperäinen, v0.41
  Julkaistu: 13. helmikuuta 2009

  Lisää tulossa myöhemmin!

   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2009
 2.  
 3. DimaWee

  DimaWee Regular member

  Liittynyt:
  17.11.2003
  Viestejä:
  724
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Näennäismuistin lisääminen on aika hyödytön teko nykyään kuin 4Gigaa muistia maksaa sen 30€. Varsinkin jos kyseessä on vähän vanhempi kiintolevy tai jos käytössä on vain yksi kiintolevy jolloin näennäismuistin käyttö voi jopa hidastaa järjestelmää.

  Yksi tehokas tapa koneen nopeuttamiseen on turhien ohjelmien poisto ja turhien prosessien automaattisen käynnistymisen esto.

  Kannaattaa varmaan myös käsitellä että kuinka käyttäjän tulisi testata ylikellotuksen jälkeen koneensa vakautta ja myös että kuinka komponenttien lämpeneminen voi vaikuttaa suorituskykyyn.
   
 4. Sanzu

  Sanzu Regular member

  Liittynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  814
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  A-squaredin ottaisin pois listalta, koska ei hirveän hyvin toimiva softa ole kyseessä. Löytää viiruksia ties mistä filuista ja täysin puhtaalla koneelta löytyykin maagisesti monta kymmentä troijalaista ja virusta. Kyseinen softa ei tule enään ikinä omaan koneeseen. Tilalle mielummin Malwarebytes Anti-Malware, joka on todettu monessa paikassa erittäin toimivaksi.

  Tuohon listaan voisi kasata ison listan kaikista softista millä konetta saa nopeutettua. TuneUp Utilitiesin voisi siihen laittaa, Registry mechanicin myös. Softia millä voi seurata esim. koneella olevia startup prosesseja voisi myös suositella. Esmes vaikka WinPatrol.
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2009
 5. pssu

  pssu Guest

  Tohon kellottamiseen vois lisätä jotain kellottamisen vaaroista, kuten ylikuumeneminen. Tai linkki johonkin kellotusoppaaseen.
   

Jaa tämä sivu