1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Tietokoneen päivitys vai uusi?

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Mikozi93 01.10.2019.

  1. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    421
    Kiitokset:
    62
    Pisteet:
    38
    Jep, prossu karsittu listalta pois.
    Kyllä pelatessakin näköjään välillä kellot on käyneet tapissa, ilmeisesti käynnistäessä ja sammuttaessa. Tuo GPU käytön pomppiminen välillä 0-100 on kyllä himmeetä, se että usage on stabiilisti +90% on vain hyvä asia eikä aiheuta ongelmia. Stressitesti kuitenkin näyttää että pitäis näyttiksen toimia, mistähän sitä sitten ettis tätä ongelmaa o_O
     
  2.  
  3. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,206
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    123
    Jep. Tätä uumoilinkin tuolla aikaisemmalla viestilläni.

    Kokeile wattmanilla laittaa powerlimitti +50%, vaikuttaako mitenkään.
     
  4. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Morjes,

    https://imgur.com/6k7FQ7i

    Tuon kuvan mukaan laitoin wattmanin virrankulutusrajan kohdan "25%" mutta ei mitään vaikutusta...
     
  5. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kokeilin vaihtaa kortin slottiakin emossa mutta ei vaikutusta.

    Taidan koittaa seuraavaks ihan puhdasta winukan asennusta tikulta. Tämän jälkeen alkaa kyllä keinot loppumaa.
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,576
    Kiitokset:
    3,706
    Pisteet:
    223
    Saisitko mistään lainaan toista korttia millä testata? Joku vikahan tuossa on, ja takuuhuolto testaa usein unissaan. Tai väittää testanneensa.
     
  7. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,353
    Kiitokset:
    818
    Pisteet:
    123
    Älä suotta asenna tässä vaiheessa windowsia uudestaan, asensit edellisen kerran lokakuussa.
    Miltä tehtävienhallinta näyttää, kun et käytä konetta hetkeen.
     
  8. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  9. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    421
    Kiitokset:
    62
    Pisteet:
    38
    Toivottavasti tähän joku lääke löytyy, harmittaa varmasti kun uusi rauta temppuilee :mad:
     
  10. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jeps jeps.

    Asentelin nyt winukan uudestaan joka tapauksessa. Asensin uudet ajurit.
    Sama homma jatkuu, tosin nyt ottaa jo sinne 100-150 csgo:ssa, noin puolentuntia kunnes laski taas sinne 80-100 fps low graffoilla.

    Laitoin vielä windowsin virranhallinta asetuksista paras suorituskyky kaikkiin mahdollisiin.

    Otin wattmanista kuvia kun pelasin CSGO:ta. usage menee ylös alas, ja max watit pelaamisen aikana oli 81w kortilta.
    En tiiä enää mitä yrittää.

    https://imgur.com/sqp6SJV'

    EDITTIÄ:

    Latasin piruuttani Apexin uusiks täl winukalla, ja toimi helvetin smoothisti... otin myös wattmanista kuvan kun pelasin apexia versus kun vaihdoin CSGO jossa fps taas 100 ja droppaili 50.

    Suuri ero miten näyttis käyttäytyy?
    https://imgur.com/Gku8zud
     
    Viimeksi muokattu: 20.11.2019
  11. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,353
    Kiitokset:
    818
    Pisteet:
    123
    En osaa sanoa mistä noi tiputukset johtuu, tehtävienhallinassa ei näkynyt mitään erikoista. Mutta, älkää nyt hyvät ihmiset asentako windowsia aina uudestaan, tämä siis ihan noin yleisestikin. Eihän siinä opi mitään ja sitten jos ongelmat jatkuu, niin kaikki sama pitää tehdä uudestaan.

    Onhan windowsin kaikki päivitykset ladattu?

    Voisit kokeilla puhdasa käynnistystä, siitäkin huolimatta, että asensit juuri windowsin uudestaan.

    https://support.microsoft.com/fi-fi/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows
    Muista piilottaa microsftin palvelut ohjeen kohdan 4. mukaan.
     
  12. Xaw

    Xaw Member

    Liittynyt:
    27.12.2005
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Sarjassa tyhmiä kysymyksiä: Eihän CS:GO:n asetuksissa ole käytössä integroitu näytönohjain sen uuden sijaan?
     
  13. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    421
    Kiitokset:
    62
    Pisteet:
    38
    Lataa testinä myös CSGO uusiksi :confused:
     
  14. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,206
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    123
    ei ole fx:ssä integroitua näytönohjainta
     
  15. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei vieläkään ratkaisua. Apex ja uusin COD pyörii ~120fps stabiilisti ja hyvin..
    mutta csgo ei. Eikä samoinkaan League of Legends, siinäkin 50-60 fps ja välillä tippuilee
     
  16. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,032
    Kiitokset:
    148
    Pisteet:
    93
    Et saa mistään toista kokoonpanoa lainaan, joissa voisit testailla osiasi? Syynä voi olla vaikkapa vikaantunut ssd joka käyttää IOP:seja ja vie hetkellisesti CPU:lta resursseja.
     
  17. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Niiiiin. CSGO ja LoL olivat kyllä SSD:llä ja nuo Apex ja COD normi kovolla.

    Poiistin molemmat ssd:ltä, ja laitan nyt kovolle nuo ja kokeilen uusiks.

    Jossain välissä kyllä konettä käynnistäessä (n. 1-2vko) sitten valitti bios corruptia varmaan 30min kunnes käynnistyi. Voi selittää asioita jos tuo SSD:n vikaantuminen aiheuttaa tuollaista.
     
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,353
    Kiitokset:
    818
    Pisteet:
    123
  19. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Täytyy tarkastaa.

    Epäilen kyllä että SSD:ssä vikaa, siirsin CSGO:n ja steamin normi HDD kovolle, niin fps laski vaan entisestään, nyt noin 40-60. En enää tiedä mitä tehdä.

    Jossain luki että laittaisi grafiikka asetukset korkeammalle/korkeimmalle, niin rupeisi vasta sitten ottamaan "tehoja" gpu:lta?

    kun ei se nyt ota watteja eikä sitä kautta activityä.
     
  20. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    421
    Kiitokset:
    62
    Pisteet:
    38
    Onhan tuo totta, mutta pitäisi sen pyöriä base clockillakin. Itselläni ainakin CSGOta pelatessa kellot pysyy pohjalla, vaikkakin fps on 250+, eli jotain mätää tuossa on. Oletko vielä koittanut vanhalla/jollain toisella näyttiksellä kuten aiemmin on pyydetty?
     

Jaa tämä sivu