1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Tietokoneen päivitys vai uusi?

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Mikozi93 01.10.2019.

  1. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Pitääkö ensin poistaa vanhemmat ajurit esim tuolla UDD ohjelmalla?
     
  2.  
  3. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,206
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    123
    Asennuksessa voi valita puhtaan asennuksen jolloin vanhat poistuu.
     
  4. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Noo, eniwei, vedin tolla DDU:lla ajurit kokonaa veks, ja asensin 3 updatee vanhemmat ajurit. CSGO:ssa edeleeen max fps alta 100, ampuessa tippuu heti 60-70... kohta täytyy laittaa vanha näyttis takasin...

    Korjataas. Saattaa hetkittäin olla sekuntteja 180, sitten 140, 100, pyöriä hetken 80, ja taas ylös. eli suuuurta heittelevyyttä ilmassa.

    Kokeilin myös apexia. Ei pyöri edes kaikki off/low asetuksella. Kun pysyy tähtäin paikallaan, kaikki toimii smoothisti. Hieman kun liikuttaa, muuttuu fps johonkin alle 10 varmaan ja pelistä tulee täysin mahdoton pelata. Toimi pelin alussa n. 20 sekunttia ilman tätä, silloinkin kyllä fps oli sen verran matala ettei oikein tullut mitään. Otin screenshotin tuon lagin aikana GPU-Z ohjelman arvoista, jos niistä selviäisi jotain?
    Ainakin tuo GPU Load 100% on aika ihmeellinen vaikka kaikki on nollissa...

    http://gpuz.techpowerup.com/19/10/13/32f.png
     
    Viimeksi muokattu: 13.10.2019
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,576
    Kiitokset:
    3,706
    Pisteet:
    223
    Windowsin virransäästöt päällä?
     
  6. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    421
    Kiitokset:
    62
    Pisteet:
    38
    Nuo Radeonin asetukset joita toi Panjno opastaa ei niinkään ole väärin, mutta noita registryn modauksia ei kannata laittaa. Hänkin kyllä opastaa tekemään systemin restoren takasin jos tuntuu ettei pelit toimi. Teitkö siis nuo videon modit registryyn?

    Note: itsekin testasin nvidian settejä Panjnolta, paljon paremmin toimi omilla asetuksilla, ja tosiaan registryn editit muutti performancea vain huonommaksi. Nuo arvojen modaukset olisi hyvä resetoida jos sellaisia teit, mutta sielläpä ei taida olla sellaista nappulaa joten pitäisi joko muistaa aiemmat arvot, tai palauttaa järjestelmä aiempaan pisteeseen.
     
  7. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    421
    Kiitokset:
    62
    Pisteet:
    38
  8. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Poistin radeon asetukset ja kaikki, latasin vanhemmat ajurit, jnejne mutta silti pökii. Löysin jonkun windowssin virransäästö asetuksen ja laitoin sen täysi teho kohtaan muttei vaikuttanut mihinkään. Vituttaa, kun ostaa uudemman näyttiksen ja fps vaan tippuu puoleen..
     
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,695
    Kiitokset:
    749
    Pisteet:
    193
    Ei sotketa, eikä lainata toisten avauksia muilla asioilla. Nyt sivuston sääntöjä lukemaan allekirjoituksestani

    Ote säännöistä:
    2. Älä vastaa viestiketjuun uudella, asiaan liittymättömällä kysymyksellä, vaan aloita uusi viestiketju kysymyksellesi.
     
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,576
    Kiitokset:
    3,706
    Pisteet:
    223
    Lisävirta kunnolla kiinni? Gpu-z:n perusteella voisi veikata kortin virransyötössä olevan jotain vikaa. Tökkiihän ne pelit jos kortin virrankulutus ja käyttöaste laskee yhtenään nollaan.
     
  11. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Vanhassa kortissa oli 2kpl 6pin liittimiä, tässä uudessa oli yksi 8pin. Laitoin siihen 6pin liittimen, ja sen vieressä olleen 2pin liittimen. Eikö tämä ole se 6+2 liitin?
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,453
    Kiitokset:
    934
    Pisteet:
    123
    Aivan oikein, niin se pitääkin tehdä.
     
  13. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jeps, ja näin se siellä on...
     
  14. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kuten yllä niin laitoin tuon 6+2 liittimen kiinni, ja aikasemmin tässä topicissa sanottu että virtalähteen pitäisi riittää vaikka päivittäisi emon+prossun+muistit+näyttiksen? mikä tuommoista voi aiheuttaa?
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,576
    Kiitokset:
    3,706
    Pisteet:
    223
    Vähän vaikuttaisi että kortti rikki.
     
  16. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Milläs tällästä lähtis selvittämään..?`
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,576
    Kiitokset:
    3,706
    Pisteet:
    223
    Kai sitä pitää täytellä vikailmoitusta jimmsille. Liitä mukaan tuo kuva gpu-z:n tuloksista ja omat epäilyt virransaantiongelmista. Eiköhän tuo siitä lähde etenemään.
     
  18. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Vikailmoitus tehty ja kone kävi jimmsillä. Eivät löytäneet mitään vikaa näyttiksestä rasitustesteissä. Kokeilivat myös toisella käyttiksellä, eli heittivät ilmeisesti heidän SSD:llä koneessani ja pelasivat kuulemma 30min Apex Legendsiä eikä mitään fps droppeja tai mitään huomautettavaa näkynyt.

    Hain koneen kotiin ja tein täyden windowsin palautuksen, asensin uusimmat ajurit ja latasin CSGO:n ensimmäisenä uusiksi. Menin peliin, ja fps max ~80, ampuessa tippuu heti 20-40. Ongelma siis edelleen. Mikä helvetti voisi olla siis vikana?

    Hohhoijaa.
     
  19. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,206
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    123
    Katso esimerkiksi afterburnerilla paljon on cs:ssää pelatessa:

    A. gpu:n käyttö prosentteina

    B. gpu:n virrankulutus
     
  20. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    421
    Kiitokset:
    62
    Pisteet:
    38
    ^laita afterburnerin OSD-listalle myös prossun käyttöaste, jos prossu pyörii 100% niin ei ihme ettei pelit pyöri. Sen voi kyllä tarkistaa myös tehtävienhallinnasta suorityskyky-välilehdeltä, pitäis näkyä graafeissa kun antaa olla taustalla auki.
     
  21. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Morjes,

    pelailin tuossa CS:GOta hetken afterburner päällä. Tässä kuvankaappaukset datasta:

    https://imgur.com/ZzG91nO
    https://imgur.com/CtvILhu

    Itseä pistää heti silmään että GPU-usage on kokoajan lähes 100, Clockit matalia ja power on myöskin???

    CPU usage on ihan malttilinen.

    EDIT: Ajoin Furmarkin GPU strestestiä ja seuraavaa tuli:
    https://imgur.com/thyfj9i

    Heti pisti silmään että pelatessa otti ~600 hertziä, ja 30w. Stressitestissä otti poweria 170-180w ja clockit nousi.. eikö noi pelit sitten jotenkin "aktivoi" tota näyttistä vai mikä juttu..?
     
    Viimeksi muokattu: 12.11.2019

Jaa tämä sivu