1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Tietokoneen päivitys vai uusi?

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Mikozi93 01.10.2019.

  1. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Uusi näyttis hommattu, mutta ilmennyt ongelmia! lue alta! Kiitos!:)


    Budjetti?:
    200-400€ max päivitys budjetti
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?:
    Ylikellotatko prosessoria?:
    /Ei/
    Kotelon koko:
    Onko kotelon värillä väliä?:
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?:
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?:
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?:
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?:
    Kyllä
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?:
    Haluatko koneeseen SSD:n?:
    K
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: noup
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?:
    -
    AMD FX-8320 8-CORE 3.5Ghz AM3+ 125W 8MB
    - Scythe Mugen 4 LGA775/115x/1366/2011
    - Gigabyte GA-970A-UD3P emo
    - Kingston HyperX Fury Black 16GB 1866MHz DDR3 (Kit of 2)
    - Seagate BARRACUDA 1TB Sata3
    - Kingston Hyperx SSD
    -XFX 550w PRO Core Edition ATX-virtalähde
    - Sapphire R9 380 4GB OC Dual-X NItro
    - Fractal Desing Define R5 Black ATX
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:

    Jees eli kyseinen kone kasattu 03/16, ja alkaa pikkuhiljaa harmittamaan pelailla uudempia pelejä (pubg, codit, r6, apex jnejne) aika low graffoilla, ja silti saavuttamatta mitään erikoisia fps lukemia. Kannattaako tota myllyä lähtee enään päivittämään? Esim. näytönohjainta vai kannattaako uuden koneen hankinta? Ole n atm opiskelijana AMK:ssa joten mielellään ottaisin päivityksen, kun ei tuota rahaa uuteenkaan koneeseen oikein löydy :D

    Kiitos
     
    Viimeksi muokattu: 13.10.2019
  2.  
  3. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    420
    Kiitokset:
    61
    Pisteet:
    38
    Voihan tuonkin setin päivittää, mutta vähän paukkuu budjetti tässä ehdotuksessa:
    Prossu+näyttis ois tarve vaihtaa, jonka myötä emo+ramit. Poweri varmaan kestää vielä, kuten myös kopan ja kovot vois uusiokäyttää.

    upload_2019-10-2_14-58-8.

    Halvempaakin rautaa saa, mutta satasen säästö on merkittävä leikkaus upgraden vaikutuksesta.
     
    Mikozi93 kiitti tästä.
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,571
    Kiitokset:
    3,706
    Pisteet:
    223
  5. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    420
    Kiitokset:
    61
    Pisteet:
    38
    Wallun linkkaaman kortin allekirjoitan, mutta 8 gigaan ramia en tyytyisi Apexin/Pubgin edessä.
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,824
    Kiitokset:
    1,213
    Pisteet:
    223
    Voit siis laittaa linkin mikä olisi ok vastaava tuote. Toki hinta nousee hieman.
     
  7. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Okei, toi näyttis nyt vaikuttaa helvetin hyvältä kammpikselta + pelit siihen, mutta mites noi muistit? 16Gb varmaan tarvis olla? Jos näyttis oli 154€ niin kyllähän siitä jää hyvin tilaa muisteille?

    Ps, kattelin tuon uuden koneen tuotteita tarkemmin, niin siinä ois näyttis 570 -> 580 ja 4gb -> 8gb 45e lisähinnalla? Eikö olis aika järkevä kauppa, jos siihen pääälle ne muistit ~300e?
    Eikös tuo 580 näyttis kumminkin mene nykyisen setupin kanssa?
    Meniskö nää muistit tohon emoon esimerkiksi? Pysyttäs viel budjetissa?
    https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...8gb-hyperx-fury-ddr4-3200mhz-cl16-1_35v-musta
     
    Viimeksi muokattu: 02.10.2019
  8. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    420
    Kiitokset:
    61
    Pisteet:
    38
    Nyt en ihan ymmärtänyt. Kenen siis pitäisi linkata lisää ja mitä o_O
     
  9. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    420
    Kiitokset:
    61
    Pisteet:
    38
    Tuo näennäinen +4gb ei auta peleissä niin paljoa kuin voisi kuvitella. Näin tiukalla budjetilla tuo Wallun linkkaama 570 on parempi vaihtoehto.

    DDR4 ramit ei ole yhteensopivia DDR3 emon (sinun emosi) kanssa, mikäli sitä tarkoitat. Siksi sanoin että emo+ramit menee myös uusiksi.
     
  10. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26

    https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...x8gb-hyperx-fury-ddr3-1600mhz-cl10-1_5v-musta

    Elikkä noilla menis vai? vai paraneeko muistit ollenkaan vaihtamatta emoa ja ddr3->ddr4

    Ps eikö tuo Wallun linkkaama muisti ole ddr4?
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,824
    Kiitokset:
    1,213
    Pisteet:
    223
    En sillä mitään tarkoittanut sen kummenpia. Kortit maksavat mitä maksavat. Kolmeen sataan saa jo ok lappuja. Jopa enemmänkin voi olla muistia näytönohjaimissa. En ole noista niin kartalla. Aikoinaan ollut joku 1060 6GB Palit- näytönohjain. 275€. Nykyään jos tähtäilee niin hmm 1660 olisi samaa sarjaa ja ohikin.

    Ei vissiin haittaa noissakaan jos on muistia enemmän.
     
  12. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    420
    Kiitokset:
    61
    Pisteet:
    38
    Nykyisiä ramejasi ei kannata vaihtaa uusiin DDR3-rameihin, siinä menee satasen satsaus hukkaan.

    Wallun linkkaama muisti on DDR4 siinä missä minunkin kuvakaappauksessani, ainoa ero on että hän ehdotti 8gb kun minä ehdotin 16gb.

    Jos vaihdat tuon kuvakaappaukseni näytönohjaimen Wallun linkkaamaksi rx 570:ksi ja tyydyt ensin ottamaan 8GB rameja, tuo setti maksaisi siis 430e, joka melkein mahtuu budjettiin ja on jo iso upgrade nykyiseen kokoonpanoosi. Myöhemmin voit ostaa toisen samanlaisen ramin vajaalla 50:llä jolloin saat kokonaismääräksi 16gb.
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,571
    Kiitokset:
    3,706
    Pisteet:
    223
    Ilmeisesti kysyjällä oli ajatuksena että jos vaihtaisi pelkän näyttiksen alkuun. Kyllähän sekin auttaisi. Varsinkin jos pistää prossulle gigahertsin verran lisää kelloja.
     
  14. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo nimenomaan tää oli ideana :) Ja ajattelin tän opiskeluaikaisen rahatilanteen takia lähtee vaikka sitten osa kerrallaan liikkeelle.

    Eli oisiko paljonkin hyötyä lähtee ensin päivittään tuo 570 tarjouksessa oleva näyttis?
    Prossua voi varmaan kellottaa, en ole vain itse sellaiseen ikinä millään tavalla sekaantunut, joten siitä vähän epävarmat fiilikset miten se onnistuu, ja kuinka paljon tuollaisella vanhalle prossulle uskaltaa sitten antaa.. täytyy varmaan etsiä googlesta jotain ohjeita siihen hommaan.. :)

    https://www.techradar.com/how-to/computing/how-to-overclock-your-cpu-1306573
    tuo ohje vaikuttaa pätevältä hommaan.
     
    Viimeksi muokattu: 03.10.2019
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,571
    Kiitokset:
    3,706
    Pisteet:
    223
    Suurin osa peleistä pitäisi nopeutua ihan merkittävästi pelkällä näyttispäivityksellä. Sittenhän se selviää kun kokeilet. Eihän siinä mitään menetäkään jos ei osta kaikkea kerralla.

    Whatta Heck on varsinainen guru fx:n kellottelussa. Eiköhän tuolta pian ohjetta tule. Noilla romppeilla voi sen 4,5 pistää.
     
  16. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jees, tarvii varmaan käydä hakemassa tuo näyttis pois alta. En oo koskaan näyttistä vaihtanut itse, vaikka koneen kasasinkin (kaveri laitto osat) :D niin onko vaan piuhat irti vanhasta, kortti irti ja uusi tilalle?
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,571
    Kiitokset:
    3,706
    Pisteet:
    223
    Ihan aluksi poistat ajurit.
     
  18. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Helou jälleen.

    Elikkäs ongelmaa ilmeni vaihdon jälkeen.
    Kävin hakemassa tuon 570 näyttiksen Jimmsiltä.

    Ennen vaihtoa asensin tikulta windows 10 pron freesinä koneelle, ja heti perään (ennenkuin latasin mitään ajureita tms)
    vaihdoin tuon näyttiksen. Edellisessä näyttiksessä oli 2kpl 6 pinnin liittimiä, ja uuteen laitoin tuon 6+2 liittimen ja näyttis lähti rokkaamaan.

    nettiä tutkittuani käytin UDD-ohjelmaa poistaakseni aivan kaiken ajureihin liittyvän, ja asensin uusimmat radeon ajurit, ja AMD radeon ohjelmasta kun kattoo niin näytttää että uusimmat ajurit asennettu.

    Sitten tein
    View: https://www.youtube.com/watch?v=Xz5kTs8rDfk
    tämän ohjeen mukaiset setit asetuksiin.

    Vanhalla näyttiksellä Apex Legends pyöri noin 60~fps tippuen hieman kun oli tapahtumaa, mutta oli semi pelattava. CS fps pyöri 130-200 kohdilla low&/medium grafiikoilla.

    Uudella näyttiksellä en saa csgo:ssa kuin 90fps, joka sekin droppailee. Apex on täysin pelaamaton. Jos ei liikuta tähtäintä, on fps menettelevä, mutta hiukan liikuttaessa fps tippuu hyvin radikaalisti johonkin 5-15 luokkaan.
    Eli näyttiksen vaihdolla mentiin huonompaan suuntaan..

    Mitähän tolle pitäisi tehdä tai missä oon mennyt vikaan?
     
  19. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,206
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    123
    Palautappa ne asetukset alkuperäisiin sieltä radeon settingseistä ja katso miten ne pelit oletusasetuksilla pyörii. Sen jälkeen ala miettimään vasta noita säätöjä.
     
  20. Mikozi93

    Mikozi93 Regular member

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    293
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei vaikutusta. Koitin myös tuota Heaven and Valley benchmark ohjelmaa, sillä koko setti Ultralla läpi, GPU temp kävi max 63. Fps pyöri siinä 60-80 Ultralla, 80-100 oli High. Näytti hertzit myös oikein ohjelmassa..
     
  21. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,206
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    123

Jaa tämä sivu