1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietokoneen näyttö vilkkuu käynnistyksen jälkeen

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Jjjjuhoooo 16.08.2019.

  1. Jjjjuhoooo

    Jjjjuhoooo Newbie

    Liittynyt:
    16.08.2019
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei! Pahoittelen heti alkuun jos aihe on väärällä alueella, mutta kaipaisin kipeästi vinkkejä seuraavanlaiseen ongelmaan.

    Hp -pöytäkoneeni kärsi alkuviikosta ukkosen aiheuttamista vaurioista. Aluksi oletin näytön vain hajonneen sillä kone käynnistyi normaalisti, mutta näyttöön ei tullut lainkaan virtaa. -> ostin uuden näytön, mutta selvisi ettei netti toimi, modeemi ja yhteys testattu toisella laitteella ja toimivat.

    Vein koneen liikkeeseen huoltoon (tässävaiheessa kone toimi nettiä lukuunottamatta muutoin normaalisti) Tänään huollosta soitettiin ja kerrottiin verkkokortin olevan rikki ja että ulkoisella verkkokortilla koneen ja netin oli kokeiltu toimivan normaalisti.

    Hain koneen kotiin ja ostin mukaan tuon ulkoisen verkkokortin jota olivat testanneet. Nyt kun kotona käynnistin koneen, niin näyttö vilkkuu (hp:n logo) eikä etene tästä tilasta enää mihkään, myös näppäimistön valot vilkkuvat samaan tahtiin. Olisiko kenelläkään ideoita mistä moinen voisi johtua ja olisiko ongelmalle jotain tehtävissä, vai onko edessä suosiolla uuden koneen osto?

    - Juho
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,330
    Kiitokset:
    866
    Pisteet:
    193
    Siis heti BIOS-näytössä alkaa vilkkua? Jotenkin tuli mieleen ongelma virran saannissa. Onko kaikki liittimet kunnolla kiinni? Irroitithan ulkoisen verkkokortin kokeilun ajaksi ongelmien ilmettyä? Jos kaikki vastaukset ovat "kyllä", arvaukseni on vika virtalähteessä. Olen täysin amatööri pöytäkoneiden suhteen, joten odota myös muita mielipiteitä.
     
  4. Jjjjuhoooo

    Jjjjuhoooo Newbie

    Liittynyt:
    16.08.2019
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Heti käynnistyksen jälkeen BIOS näytössä tosiaan alkaa vilkkuminen. Kaikki liittimet on testattu ja myös näytön ja koneen välinen kaapeli testattu toisella laitteella toimivaksi. Ulkoisen verkkokortin irroituksellakaan ei ollut vaikutusta.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,260
    Kiitokset:
    898
    Pisteet:
    123
    Mikä/mitä siinä nyt on erilaista, mitä huollossa oli, jossa toimi. Tämä olisi varmaan hyvä suunta lähteä paikallistamaan vikaa.
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,330
    Kiitokset:
    866
    Pisteet:
    193
    Voitko kokeilla toista videolähtöä? Jospa huolto kytki näyttönsä eri porttiin erilaisella kaapelilla.

    Muokkaus. Olin jo ehtinyt unohtaa, että myös näppäimistön valot vilkkuivat samassa tahdissa, joten on ilmeistä, että videolähdön vaihto ei vaikuta.
     
    Viimeksi muokattu: 17.08.2019
  7. Jjjjuhoooo

    Jjjjuhoooo Newbie

    Liittynyt:
    16.08.2019
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Huollosta hakiessa kerrottiin tosiaan että koneeseen ei oltu tehty varsinaisesti mitään kun pelkkää verkkokorttia joka oli rikkoutunut ei pysty vaihtamaan. Siksi myivät mukaan ulkoisen verkkokortin, jolla olivat kuulemma saaneet netinkin toimimaan normaalisti. Ainoastaan pölyt oli kadonneet koneen sisältä.
     
  8. Jjjjuhoooo

    Jjjjuhoooo Newbie

    Liittynyt:
    16.08.2019
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Toiseen videolähtöön sopivaa kaapelia ei valitettavasti löydy, toisin tuo kaapeli jolla itsekkin olen konetta käyttänyt oli koneen mukana myös huollossa että luultavimmin sitä ovat sielläkin käyttäneet
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,260
    Kiitokset:
    898
    Pisteet:
    123
    Monissa huolloissa on näyttö ja johdot valmiina, johon koneen kytkevät. Vaikka johdot olisivat mukana, niitä ei siellä välttämättä käytetä.
    Olisi varmaan parempi olla nyt vielä huoltoon yhteydessä ja selvittää, miten sen tarkistiuvat.
     
  10. Jjjjuhoooo

    Jjjjuhoooo Newbie

    Liittynyt:
    16.08.2019
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1

    Täytyy tosiaan vielä maanantaina kun tuo huoltoliike avautuu yrittää selvittää millaisilla laitteilla testaus on tehty.
     

Jaa tämä sivu