1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietokoneen kasaus

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Larzii 11.05.2016.

 1. Larzii

  Larzii Member

  Liittynyt:
  06.05.2016
  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moi,
  Ostin uuden kopan, näyttiksen ja virtalähteen. Nyt pitäisi vanhasta koneesta siirtää osat tuohon uuteen koppaan.
  En ole kuitenkaan ikinä ennen konetta kasannut. Onko vaikea homma? Voisitteko antaa vinkkejä tai jos joku jaksaa niin kirjoittaisi vaikka ihan ohjeet askel askeleelta niin olisi todella hienoa.
   
 2.  
 3. Axu_

  Axu_ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.10.2008
  Viestejä:
  9,819
  Kiitokset:
  237
  Pisteet:
  123

  View: https://www.youtube.com/watch?v=0bUghCx9iso
  Vastaavia videoita löytyy vaikka ja kuinka.
  Prossuun ja muisteihin ei tarvitse nyt koskea lainkaan, joskin prossujäähy voi olla parempi irrottaa, jos se on iso, niin emoa on helpompi käsitellä. Yleisin moka on jättää emon alta korotustapit pois, joten huolehdi ne paikoilleen.
   
  Larzii kiitti tästä.
 4. Kuunmies

  Kuunmies Senior member

  Liittynyt:
  05.03.2010
  Viestejä:
  3,973
  Kiitokset:
  625
  Pisteet:
  123
  Katsot piuhoja irrottaessa missä ne on kiinni tai otat vaikka kuvia. Samanlaiset liittimet pitäs löytyä uudestakin powerista.

  Emolevyn alle täytyy muistaa laittaa ne korokepalat, useimmiten mustia tai messinginvärisiä "kuusikulmioita". Katot tarkkaan että mätsää emon reikiin. Ilman noita voi tulla oikosulkuja ja ongelmia eikä se emo periaatteessa pitäisi varmaan edes osua sinne kotelon takapään io-reikään oikein. Noikin on jossain kotelossa valmiina asennettuna paikalleen.

  Näyttis vaan painetaan pci-e-paikkaan emolevyssä(todennäköisesti se siihen menee jos ne edes etäisesti on moderneja osia :) ). Siellä pci-e slotissa on myös luultavasti jonkunlainen lukitus etupäässä, tutki sen toiminta ennenkuin kortti on paikallaan. Kotelosta otetaan takapellistä sopivilta kohdilta pölysuojapellit pois ja näytönohjain laitetaan ruuvilla tai kahdella kiinni koteloon tukevoittamaan sitä. Lopuksi vaan tarvittavat lisävirtajohdot kiinni näyttikseen, jos sellaisia on.

  edit. lisätääs vielä kun oli aluksi vähän hoppu kirjoittaa. Laita ekaksi uuteen koppaan poweri paikalleen, ja ujuta johdot läpivientireiästä tonne emokelkan takapuolelle eli sinne otat sen toisenkin kylkipellin irti. Tämä tietysti vain jos siellä on tilaa, kotelosta riippuen on tai ei. Saat siistimmän lopputuloksen kun suurin osa johtohässäkästä on siellä takana piilossa, eikä myöskään estä ilmanvirtausta komponenteille.
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2016
  Larzii kiitti tästä.

Jaa tämä sivu