Sen lisenssisi kannalta on oleellista, että lainaat tasan xp media centerin. Siihen sulla lisenssi on, ei Home tai Pro. Media Centerin Product Key tuskin kelpaa Home, Pro tai Corpration asennus cd:ssä. Jos lainattu cd on samaa "sarjaa" millä se asennettiin, hyväksyy cd sun Key:n. Muuten joudut ohjelmalla vaihtamaan kaverisi Key:n kovolla sun omaasi ennen aktivointia. Puhelin aktivoinnissa voi vastaus olla, jos omaa Keytäsi tarjoat ihmiselle, 'Ota yhteys HP:n tukeen.' (= Product Key:n vaihto aktivointiin). Puhelimitse on myös automaattti, jossa syötetään 9x6 pitkä numerosarja, joka asennuksessa laitekoodoksi arvotaan. Käynnistä valikosta pitäisi löytyä 'Tee järjestelmän palautuslevy', koska sulla on toi D: osio, jota se palautus cd asennukseen käyttää. XP:n ostossa voi olla se ongelma, että merkkikoneen toimivat ajurit löytyy vain heidän myymistä cd levyistä. Tarkista ajurien saanti HP:n sivuilta tai testaa kaverin cd:llä asennus. Jääkö ajureita uupumaan. Sitten ostat ja asennat sen, jos toimii.
Joo! Tuli tehtyä noiden harryy:n ohjeiden mukaan, paitsi että XP:llä homma ei menny ihan saman kaavan mukaan, mut onnistuin kuitenkin! Sitä vaan jäin miettimään, et onko winukan uudelleen asennus sama asia kuin kovon formatointi??? Ku koneella oli paljon viruksia ja muutenki ihan sekasin, ni kai ne virukset on nyt häipyny?!?!?!
Mullakin toi ongelma ton windowsin asennuksen kanssa että ei voi asentaa, koska uudempi versio asennettuna. No, vaihoin sieltä biosista silleen että käynnistää sieltä levyltä. Kaikki ok siihen asti kun pitää valita se "asenna windows painamalla enter". Sitten kun painaa sitä enteriä nii tulee virheilmoitus että tietokone ei löydä yhtään tietokoneessa kytkettynä olevaa kovalevyä ja siihen loppuu asennus. Kone kuitenkin toimii normaalisti, jos sen käynnistää ihan tavallisesti. :O Elikkäs, missä vika?
Koodi: ei voi asentaa, koska uudempi versio asennettuna. Vaatisi SP2:n integroinnin asennuslevyyn tai XP SP2 -asennuslevyn hankkimisen. Koodi: tietokone ei löydä yhtään tietokoneessa kytkettynä olevaa kovalevyä Vaatii SATA-ajurit.
Täällä olis kanssa yks koneensa formatoinut nyyppä, jolla on ongelma. Eli siis asensin windowsin (xp) kokonaan uudestaan kun kone oli niin solmussa ja (koneessa on c, d ja e asemat..) asennusvaiheessa laitoin asentamaan vain c:lle, eli poistin d:n siitä luettelosta jossa luki minne windowsin voisi asentaa. Nyt on sitten koko D-asema hukassa, C kyllä löytyy ja E, mutta D:stä ei ole merkkiäkään. Yhdessä C ja D ei voi olla, koska C:n koko on kuitenkin se vanha tuttu tietokoneen mukaan. Saako sitä takasin ilman että joudun taas kerran asentamaan windowsin uudelleen? Ja olenko mie tehny nyt tehnyt suuren luokan mokan jossain kohdassa ja voinko itte tehä asialle enää mitkään?
Klikkaa "Oma tietokone" hiiren oikealla ja valitse "Hallitse". Sitten vasemmalta "Levynhallinta". Jos löytyy varaamaton alue, niin klikkaa hiiren oikealla ja valitse "Uusi tavallinen asema" ja valitse NTFS alustus sekä asemakirjain. Jos löytyy alustamaton, niin alusta se vastaavanlaisesti.
Koneelle pääsi laneilla viruksia ja nyt pitäis forkata. mitä pitäis tehdä ku asennan sitä windowsia SP 2 asennuslevyltä joka tuli joskus vanhan pakettikoneen mukana, niin siinä näkyy C, D ja E asemat, ja vaihtoehdot on luo uusi asema, poista asema tai asenna windows tänne. jos alan asentamaan sitä windowsia sinne C niin pitäiskö se jotenkin aluks tyhjentää vai tyhjentyykö se samalla kun sen asentaa. tarkotuksena ois formatoida C ja E
Kun valitset C-aseman ja sitten asennuksen (ENTER), niin asennus voi varoittaa että asemalla on jo Windows. ~"Olet valinnut Windows XP:n asennukseen osion, joka sisältää jo käyttöjärjestelmän" Paina sitä nappia joka hyväksyy asennuksen. (Eli paina J=jatka tai C=continue). Sitten asennus kysyy jätetäänkö entiselleen vai alustetaanko (formatoidaanko). Nyt valitse alustetaan NTFS:ksi. Asennuksen jälkeen voit alustaa loput haluamasi asemat levynhallinnassa. (klikataan Oma tietokone hiiren oikealla -> Hallitse -> Levynhallinta) Edit: Koska haluat alustaa (formatoida) kaikki, niin yksinkertaisin tapa voisi olla poistaa kaikki asemat siinä valikossa ja tehdä ne uudestaan. Valise taas Windowsia asentaessasi NTFS. Tämä alustaa Windowsin osion. Sitten Windosissa ollessasi alusta (=formatoida) loput osiot levynhallinnassa.
Sain nyt formatoitua ja asennettua windowsin uudelleen mutta en saa nettiä millään toimimaan. Ohjauspaneelin verkkoyhteyksissä ei ole mitään verkkoyhteyksiä ja kun yritän määrittää kotiverkkoa niin vastauksena tulee vain: "Verkon määrittämistä tms. ei voitu suorittaa. Lopeta ohjattu toiminto painamalla peruuta. Elisan laajakaista talossa käytössä ja perheen muilla jäsenillä netti toimii 100%
Asenna verkkokortin ajurit. Löytyy tietokoneen valmistajan sivuilta tai sitten emolevyn tai verkkortin valmistajan sivuilta. Laitehallinnasta näet puuttuuko paljonkin ajureita. Laitehallintaan pääsee esimerkiksi klikkaamalla Oma tietokone hiiren oikealla ja valitsemalla hallitse -> Laitehallinta Lisäys: Myös koneen mukana on voinut tulla ajurilevy. (Tietokoneen) valmistajan sivuilta löytyy tietysti uusimmat.
Hienoa huomata etten ole ainut joka ei aina välttämättä ole niin perillä tietokoneista Asiana kumminkin se että jos asennan windowsin uudelleen ja sitä ennen poistan kaiken muun mitä koneella on ollut, niin miten menettelen viruksen torjunta ohjelman kanssa? Käytän netistä ladattua ilmaisohjelmaa. Riittääkö windowsin palomuuri pitämään mökiäiset loitolla sen aikaa kun lataan virustorjunnan?
Ei luultavasti riitä. Suosittelen, että poltat tärkeimmät ja miksei vaikka vähemmänkin tärkeät ohjelmat levylle ja pidät nettipiuhan irti koneesta, kunnes olet asentanu virustorjunnan, omasta mielestäni helpoin tapa.
Virustorjunta ja palomuuri asennukset imuroit. Usb tikkuun, cd:lle tai toiseen osioon. xp:n "palomuuri" kun ei valvo ulospäin lähtevää liikennettä. Vistasta en tiedä. LiveLinux cd on myös turvallisempi tapa mennä osioinnin ja asennuksen alun jälkeen nettiin latailemaan asennustiedostoja. USB tikkuun mieluummin kuin ntfs osioon kovolle.
Tuota kaikesta muusta oon samaa mieltä, mutta jäi kovasti kummastuttamaan tuo erillinen huomautus. Tarkoitatko, ettei niitä kannata imuttaa järjestelmäosioon vaiko mihinkään ntfs-osioihin, eli kyse olisit toinen , jos lataisi fat32 osioon? Ehkä en ole ainut joka pohtii asiaa?
Syy tuohon oli juuri se, että kirjoitus ntfs järjestelmään ei ole vieläkään 100-varma Linuxissa. (Riski ei ole suuri) Siksi suositellaan FAT32 osio winukka linux yhteiseksi, "siirto-osioksi". usb tikut kun yleensä on tehtaalta fat, niin ongelmaa ei tule. LiveLinuxista kyse ja oletuksena, ettei haluta fat32 osiota tehdä, kun kyse on winukkaan tulevien ohjelmien palikoita. Sen jälkeen se LiveLinux ehkä lepää, kunnes tarve selvittää winukka vai rauta vika. Tai muutella osioiden kokoja dataa hukkaamatta. Hukkis kyseli mikä riittää asennuksen jälkeen. Jos jotain unohtui, LiveLinux yksi tapa. Kaverin kone toinen. Riskaabelina sen kaapelin voi lyödä kiinni ja toivoa ettei se saastu tai sitä kaapata.
Viddu. Ku tos eilen formatoin ton toisen koneen, niin jostain syystä toi mun laajakaista ei toimi ollenkaan ;S. Yrittäny kattoo jotn asennusohjeita ja se ei jostain syystä toimi/käy. Mikä neuvoksi ?