1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Tietokoneen epänormaali käynnistyminen

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Triplanäyttiz 18.07.2019.

  1. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    18
    Tietokoneen epänormaali käynnistyminen

    Kasailin tossa uuden koneeni ja ilmeisesti laitoin jonkun johdon hullunkurisesti. Kun painan virtanappia, niin kone käynnistyy, mutta sammuttaa itsensä kahden sekunin päästä. Tämän jälkeen kone on kaksi sekuntia pois päältä ja käynnistää itsensä uudelleen. Koppa on nzxt h500 joten etupaneelien johtoja on yhdistelty helpottaakseen kasaamista ja näitä onkin vain kolme johtoa.

    Uudelleenkäynnistysnappia ei ole.
     
  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,254
    Kiitokset:
    667
    Pisteet:
    123
    Mitä osia koneessa?

    Edit. Jaahas, mobiilissa ei näkynytkään allekirjoitus, jos ne osat kyseessä.

    Ota virtanapin piuhat irti emosta, oikosulje virtanapin pinnit jollain vaikka ruuvarilla. Omalla vastuulla toki :) poissuljet virtanapin vian.
    (jossain noissa msi:n x570 emoissa pitäs olla virtanappi emossakin, paha sanoa kun ei tiedä sinun emon mallia)


    Onko muistit kunnolla pohjassa ja lukot kiinni?
     
    Viimeksi muokattu: 18.07.2019
    Triplanäyttiz kiitti tästä.
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,191
    Kiitokset:
    869
    Pisteet:
    123
    Tarkista kaikki powerin johtoliitokset, että ovat oikein.
    Samaten etupaneelin johtoliitokset liitokset emolla, että ovat oikeilla paikoilla.

    Voisit laittaa kuvia, niistä hyvin usein on viat havaittu.
     
    Triplanäyttiz kiitti tästä.
  5. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    18
    Selvä, palaan asiaan pian. Mobo on Msi x570 pro-a
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,191
    Kiitokset:
    869
    Pisteet:
    123
    Ethän tehnyt sitä tavanomaista aloittelijan virhettä, että jätit emolevyn alta korokeruuvit laittamatta paikoilleen?
    Ei sellaista virtanapin lisäksi koneisssa ole, ellet Reset-nappia tarkoittanut, mutta se ei ole tarpeellinen koneen toiminnan kannalta.
     
  7. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    18
    En sentään. Ne korokeruuvit oli muutenkin valmiiksi
     
  8. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    18
    Nyt kone ei käynnisty täysin kun laitoin ramiem nopeuden biosista 3200mhz. Miten tämä on mahdollista? Ei siis tule singaalia vaikka tuulettimet hurisee
     
  9. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    18
    Emossa on virtaa kun lataa puhelintakin.. mikä on pielessä?
     
  10. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,254
    Kiitokset:
    667
    Pisteet:
    123
    Eli nyt se jo käynnistyy ja pääset biosiinkin vai?
     
  11. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    18
    Ei tule signaalia enkä pääse biosiin
     
  12. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,254
    Kiitokset:
    667
    Pisteet:
    123
    Mites tämä sitte?

    Jos se ennen muistien säätöä päästi biosiin, niin biosin nollaus vois olla nyt seuraava askel. Paristoa irti tai ohjekirjaa apuna käyttäen cmos-clear pinnien kautta.
     
  13. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    18
    Paristo on otettu pois ja takasin kiinni, bios flashia painettu mutta tämä ei auta mitään. Jumpperia en edes löydä eikä mulla ole kun korkeintaan vaan pinnit siis emossa...
     
  14. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,254
    Kiitokset:
    667
    Pisteet:
    123
    Bios flash nappi on varmaan joku päivitykseen tarvittava nappula. Jumpperia ei tule aina mukana, mut senkin voi korvata vaikka ruuvarilla. Olihan powerin kytkin nollilla kun teit noi pariston irrotukset. Itellä just työn alla vanha gigabyten emo, jossa saa myös tosi pitkään pitää noita cmos-pinnejä yhdistettynä, että nollaa biosin.
     
    Triplanäyttiz kiitti tästä.
  15. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    18
    Kiitos miljoonasti. En ollut laittanut nollaan poweria ja se auttoi.
     
  16. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,254
    Kiitokset:
    667
    Pisteet:
    123
    Nyt pitäs vaan saada muistit vielä rullaamaan oikeella nopeudella, ei vaan ole omakohtaista kokemusta Ryzenien säätämisestä lainkaan.
     
  17. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    18
    Joo ei toimi vieläkään kokonepeutta. Ja miksi näyttöni ei toimi enää tämän jälkeen fullHD 144hz ? Tekikö biosin nollaus tämän?
     
  18. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,254
    Kiitokset:
    667
    Pisteet:
    123
    Ei biosin nollaus vaikuta herzeihin. Muistit pitäs saada säädettyä oikeille asetuksille biosissa. Joko siellä on joku valmis profiili niille, tai sitten asetukset pitää käsipelillä laittaa kohdilleen.

    Oletko jo asennellut käyttiksen? Jos et, niin ehkä kannattaa tehdä se ensin ja testata koneen yleinen toiminta.
     
  19. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    18
    Käyttis on asennettu. Ramien paikat toimi ennen 144hz normaalisti jne vaan ei tämän bioshässäkän jälkeen.. ei pitäisi sillä olla vaikutusta. Miksiköhän en saa enää fullhdta edes valintoihin näyttöasetuksissa
     
  20. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,254
    Kiitokset:
    667
    Pisteet:
    123
    No ihan arvailuksi menee nyt jo, mutta oisko windows-asennus ottanu kipeää kun muistit ei toiminu vakaasti ja sekottanut jotain. Näyttiksen ajurit vois kokeilla poistaa ja asentaa uusiksi.
     
    Triplanäyttiz kiitti tästä.
  21. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    18
    Toimii sekin. Kiitoksia sulle
     

Jaa tämä sivu