1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietokoneen äänet TV:stä

Viestiketju TV-out -ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Asbel 06.09.2012.

 1. Asbel

  Asbel Member

  Liittynyt:
  16.01.2010
  Viestejä:
  65
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tuli hommattua uusi TV, mutta nyt ongelmana on että en saa tietokoneen ääniä kuulumaan tuosta TV:stä millään. Vaikka valitsisin tietokoneelta toistolaitteeksi HDMI, niin ei siltikään (TV siis kiinni koneessa HDMI johdolla). Kun valitsee tuon HDMI:n ja yrittää kuunnella jotakin, niin tuon HDMI:n vieressä kyllä näkyy noita vihreitä palkkeja, että ääntä pitäisi kyllä kuulua, mutta kun ei kuulu. TV:stä on valittu HDMI 1 tietokoneeksi. XBoxin olen kytkenyt tuohon myös HDMI:llä ja äänet toimivat aivan normaalisti. TV on LG 42CS460.
   
 2.  
 3. pateboe

  pateboe Regular member

  Liittynyt:
  14.06.2008
  Viestejä:
  413
  Kiitokset:
  20
  Pisteet:
  28
  Mikä näytönohjain?
   
 4. Asbel

  Asbel Member

  Liittynyt:
  16.01.2010
  Viestejä:
  65
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tosiaan, näytönohjain on Ati Radeon HD 5770 ja näyttö on HDMI portissa. Tuntuu että olen kaikkea kokeillut, mutta ei. Vaikka laittaisin koneelta äänet täysille (toistolaitteeksi valittu HDMI) ja TV:stä äänet niin kovalle että varmasti kuuluisi, mutta ei mitään...

  Edit: Ja tosiaan lisäyksenä, kun normaali näyttöni, ei siis tv, oli kytketty HDMI:n kautta, niin sain tuon näytön kaiuttimet toimimaan ilman mitään ongelmia, mutta nyt TV:stä ei vain tahtoisi kuulua koneelta tulevia ääniä.

  Edit 2: Nyt toimii! Vaikka tuon HDMI portin ääniajurit olivat asennettu ja ajantasalla, niiden uudelleenasennus korjasi ongelman ja nyt äänet kuuluvat myös TV:stä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2012
 5. Asbel

  Asbel Member

  Liittynyt:
  16.01.2010
  Viestejä:
  65
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Eipäs välttämättä toimikkaan vielä aivan kokonaan. Tänään kun taas käynnistin koneeni ja yritin laittaa äänet tulemaan TV:stä, luki toistolaitteissa TV:n kohdalla "ei yhteyttä" ja asentamalla HDMI portin ääniajurit taas uudelleen yhteys löytyikin heti ja äänet toimivat. Mitenkäs nuo ajurit saisi sitten pysymään nyt saisi sitten pysymään? Asennusohjelmassa kyllä luki että nuo ajurit on asennettu, mutta silti uudelleenasennus korjasi ongelman...
   

Jaa tämä sivu