1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietokone/koneet peli- ja opiskelukäyttöön, max 1500e

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi DiMarzio 25.08.2014.

 1. DiMarzio

  DiMarzio Newbie

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Moi!

  Tämä viesti ei koske pelkästään pöytäkoneita vaan myös kannettavia ja tableteita. Päätin laittaa tänne saadakseni suurimman yleisön. Siirtäkää jos tarve. Nyt seuraa pitkä selitys, laiskemmille lukijoille tiivistelmä lopussa.

  Taas sama juttu, eli läppäri hajosi ja pitäisi ostaa uusi kone/koneet. Olen aika paljon koneilla pelannut ja näprännyt, mutta en ole oikeastaan ikinä tiennyt laitepuolesta mitään tai eri osien merkityksistä, tai ylipäätään laitevaatimuksista. Kotona oli joku perus HP pöytäkone ja kyllä sillä taisi kaikki pelit pyöriä, mitä ikinä kokeilin, ja kun muutin yksin asumaan, ostin HP:n läppärin, mikä oli susi (ylikuumeni yms), mutta kyllä silläkin taisi kaikki <2011 vuoden pelit skulata. Eli kädestä suuhun mentaliteetilla olen mennyt ja jokseenkin pärjännyt. Eli oleta minun olevan nyyppä ja korjaa jos huomaat käsityksissäni virheitä.

  Näppituntumalta olisi pari vaihtoehtoa:
  • Kunnon tehomylly kaikilla herkuilla pelaamiseen ja kodin viihdekeskukseksi JA peruskannettava/tabletti näppiksellä opiskeluun ja kodin ulkopuolelle
  TAI
  • Yksi kunnollinen pelikannettava tietokone molempiin tarkoituksiin.

  Kaksi konetta olisi siksi parempi, ettei kannettavat kuitenkaan ikinä päihitä kunnon pöytäkonetta, kun peleistä puhutaan ja haaveena olisi muutenkin ostaa joskus kunnon pelikone, joten miksei nyt. Ja se toinen kone voisi olla puhtaasti opiskelukone, ettei tarvi sitä sotkea peleillä sun muulla turhakkeella. Mutta tämä ratkaisuhan maksaisi reilusti enemmän.


  Eli tarpeita on: pelit ja opiskelu (ja tietty leffat, internet, musiikki,...). Olen aika harrastunut tietokonepelaaja ja uudempia pelejä olisi pelilistalla, tällä koneella tai joskus hamassa tulevaisuudessa, ainakin seuraavia:
  Bioshock Infinite, Borderlandsit, Civilization V, Dark Soulsit, Deus Ex: Human Revolution, Doom 3 BFG Edition, Dishonored, Dragon Aget, Skyrim, Sims 3 monella lisäosalla, Tomb Raider, XCOM.
  Eiköhän tossa ole se keihään terävin kärki järjestelmävaatimusten suhteen. En ole ikinä ollut niin kriittinen grafiikoiden suhteen, kunhan ihan ok silmänkestävällä tasolla pyörii.

  Aloitin nyt tietotekniikan opiskelun Metropoliassa, ja siellä oma kannettava olisi lähes välttämätön. Jotain softia senkin sopisi pyörittää. En vielä tiedä, mitä kaikkea tullaan käyttämään, mutta ainakin Visual Studiota ja Pythonia. Tuskin mitään graafista suunnittelua. Eli ei mitään tehosyöppöjä. Vai onko olemassa edes softaa, joka ei pyörisi perus- ja tai vähän paremmalla koneella? (Jotkut hoosee editointisoftat? En varmaan sieltä osastolta tarvi Photoshoppia tai FL Studiota kummosempia, jos niitäkään jaksaa ikinä tarvita.)

  Käyttöjärjestelmästä: Metropolia tarjoaa opiskelijoilleen ilmaiseksi Windowsin lisenssin (ainakin 7 tai 8), eli siinä voisi säästää rahaa. Peliharrastus sinne ikkunoiden puolelle vähän muutenkin pakottaisi ja se onkin ainoa käyttis mitä osaisin oikeasti käyttää. Olen useammasta kuulopuheesta vaikuttunut, ettei Windows 8 ole ainakaan 7 parempi, joten 7 se varmaan olisi.

  Hinnalla ei sinänsä väliä, kunhan saa rahalle vastinetta, eli ei mitään halpisroskaa, eikä hienoja omenan kuvia takakansiin. En ole ikinä rakentanut itse konetta, mutten sitäkään vaihtoehtoa vierasta.

  TIIVISTELMÄ:
  Tarvitsen:
  Pöytäkone ja kannettava/tabletti TAI hyvä pelikannettava
  Koneen käyttötarkoitus: perustarpeet, kannettavuus, ohjelmointi, uudet(kin) pelit
  Budjetti: max 1500€ max pienellä joustolla. Jos jostain voi säästää, aina parempi
  Käyttöjärjestelmä: ei tarvita, kunhan kone vain tukee Windowsia. Windows saatavilla omasta takaa.
  Prosessori: softille 2+ GHz, peleille 2 tai 4 ytiminen
  RAM: softille 2+ GB, peleille 4+ GB
  Näytönohjain: En tiedä näistä mitään. Katso pelilista (Ctrl+F).
  Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: En osaa itse kasata, mutta jos pakollista, enköhän saa jonkun avuksi.
  Ylikellotatko prosessoria?: En osaa, enkä tiedä onko niin tarpeellista.
  Kotelon koko: Kunhan mahtuu ovesta sisälle/läppärilaukkuun.
  Onko kotelon värillä väliä?: Ei
  Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
  Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Kunhan naapurit saavat nukuttua.
  Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Pöytäkone ei/Kannettava kyllä
  Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Miksipäs ei.
  Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD
  Haluatko koneeseen SSD:n?: Minkä?
  Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Näyttö kuuluu, muut ei.
  Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei.

  Mikä olisi paras ratkaisu? Onko niistä tableteista yhtään mihinkään oikeaan käyttöön? Onko yhteensopivuusongelmia? Tarvitsenko välttämättä minun tarpeillani pöytäkonetta, vai riittäisikö hyvä läppäri? Kuinka paljon tähän ylipäätään kannattaisi laittaa rahaa, miten voisi säästää? Onko jotain malleja jo heittää?
   
 2.  
 3. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
 4. R4ndom1

  R4ndom1 Regular member

  Liittynyt:
  06.06.2013
  Viestejä:
  588
  Kiitokset:
  52
  Pisteet:
  38
  Kannattaa jättää "peliläppärit" kaupan hyllylle, samalla rahalla saa viisi kertaa tehokkaamman pöytäkoneen. Suosittelen inteliä pöytäkoneeseen (4670k), koska kyllä se lähes kaikissa peleissä vie tuon BPVestin ehdottaman AMD setin.
   
 5. Gereti

  Gereti Senior member

  Liittynyt:
  08.10.2011
  Viestejä:
  8,346
  Kiitokset:
  422
  Pisteet:
  143
  Saa muistaa että se ei kaikissa peleissä se ero näy, puhumattakaan että prossujen välissä on karkeasti satasen hintaero...
  itte en suosittele pätkääkään i5:sia vaan suoraan jos ottaa niin xeon 1231V3...
   
 6. Legitti

  Legitti Active member

  Liittynyt:
  12.10.2008
  Viestejä:
  1,177
  Kiitokset:
  58
  Pisteet:
  58
  Kai sitä 1500€ vähän paremmankin koneen saa
   
 7. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
  Loppurahoilla se läppäri.
   
 8. DiMarzio

  DiMarzio Newbie

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitos jo vastanneille. Eli hylätään pelikannettavat ja tabletit. Ja voisi sanoa, että riittää että varaa semmoisen 1000€ siihen pöytäkoneeseen? Mutta ehdin sitä katsella vielä myöhemminkin, tärkeämpänä olisi nyt toi läppäri, kun opiskelut on jo täydessä vauhdissa.

  Sanotaan nyt näin referenssinä, että se edellinen läppäri oli HP pavilion g6-1004eo. Kyllä sillä ainakin kaikki vähän vanhemmat pelit pyöri ihan hyvin, mutta kyllähän se siis ihan paska kone oli. Tuppasi ylikuumenemaan. Toi olisi kuitenkin se taso, joka riittäisi (tai en ole vielä varma kaikkien tulevien ohjelmien laitevaatimuksista). Uusi läppäri ei tietty tulisi pelikäyttöön vaan pääasiassa opiskelukäyttöön, mutta olisihan silläkin kiva kattella leffoja tai sarjoja, kun ei ole oman kotikoneen lämmössä, ja miksei vaikka jotain kevyttä pelatakin.

  Ekana tuli vastaan ASUS X551CA, saisi Verkkokaupasta alennettuun 299,99€ hintaan. Tehoiltaan kutakuinkin samaa tasoa, mutta grafiikkakorttihan on susi. Mitä sanotte, riittäisikö tuo mulle? Saisiko about samalla hinnalla parempaa, vai onko järkeä edes ostaa noin halpaa?
   
 9. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
 10. Legitti

  Legitti Active member

  Liittynyt:
  12.10.2008
  Viestejä:
  1,177
  Kiitokset:
  58
  Pisteet:
  58

Jaa tämä sivu