1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietokone ei löydä näytönohjainta tai ajureita tms?

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Ivym8 25.03.2012.

 1. Ivym8

  Ivym8 Member

  Liittynyt:
  25.03.2012
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hyvät tietokonenerot,

  Koitin googlettaa mutta nämäkin aiheet tuntuvat olevan "speksikohtaisia" ja jos ongelma ratkeaa niin ei kerrota että miten ratkaistiin tämä kyseinen ongelma joten tietokoneamatöörit jää ilman vastauksia.


  Eilen tietokone toimi normaalisti. Tänään aamulla avasin koneen niin kuva oli epäselvä ja välkkyi. Tietokoneen näytön ominaisuuksissa lukee:

  Näyttö: (Oletusnäyttö), ohjain
  Resoluutio: 1280x1024 | Kaikki värit (32 bittiä)

  Päättelin, että ajureissa olisi mahdollisesti jotain vikaa ja koitin asentaa uudet. Latasin GeForcen sivuilta ajurit (siellä sivuilla on semmonen hakuhomma mikä "tunnistaa" tietokoneen näytönohjaimen ja tunnistikin oikean). Käynnistin koneen uudelleen ja menin uudestaan näytön asetuksiin ja se ei edelleenkään löytänyt ajureita joten onko vika nyt siinä ettei se löydä näytönohjainta vai näytönohjaimen ajureita?

  Minulla oli aikasemminkin sama ongelma ja silloin se ratkesi sillä kun menin NVIDIA ohjauspaneeliin tai nView Setup Manageriin ja siellä säädin jotain omiani ja sitten yhtäkkiä näyttö toimi taas normaalisti. Tällä kertaa se ei anna avata koko manageria kun tulee joku error message missä lukee: "____"

  Poistin kaikki ajurit niin kuva näytti paremmalta ja kokeilin sen jälkeen jotain ajureita mitä kaveri linkkasi eikä toiminut niin poistin nekin. Nyt kone herjaa jotain Video Controller VGA Compatible) ja en saa sitäkään enää pois :D Tuntuu että ihan sama mitä yrittää niin kone menee kokoajan vain pahempaan kuntoon.


  Näyttö 19" LG
  Emolevy: ASUS P5QL Pro (googlettamalla löytyy tarkempaa tietoa kun itse en tiedä mitä pitää katsoa)
  Näytönohjain: GeForce 9600 GSO
   
 2.  
 3. Jouko?

  Jouko? Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.07.2004
  Viestejä:
  3,808
  Kiitokset:
  24
  Pisteet:
  68
 4. Ivym8

  Ivym8 Member

  Liittynyt:
  25.03.2012
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tuossa lukee että out of date eikä voi päivittää tai poistaa ellei rekisteröidy, että olis varmaan helpompi ostaa uus näyttis ja formatoida koko paska. En saa hirveänä selvää nuista ajureista ku näyttö on hirveää pikselimössöä.

  Mulla kävi aikasemmin niin että ku poistin ajurit ohjauspaneelin kautta (nvidia grafiikkaohjain, päivitykset jne) niin ku koitin lataa tuolta nvidian sivuilta GeForce 9 Series -> windows XP -> ylin linkki ja asennus niin error msg: ei voida jatkaa: Tietokoneellasi ei ole tarvittavaa näyttöä joka tukee grafiikkaohjainta. (NVIDIA Installer cannot continue

  Eli se löytää haulla GEFORCE R295 DRIVER
  version: 2012.03.13
  Operation system: windows XP

  En sitten millään uskaltais lataa jostain muualta ku nvidian sivuilta ;D
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2012
 5. Ivym8

  Ivym8 Member

  Liittynyt:
  25.03.2012
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Okei kiitos vastauksesta. Poistin tietokoneelta KAIKKI missä lukee NVIDIA enkä asentanut sitten sen jälkeen mitään uutta ajuria yms. Nyt kun käynnistin koneen uusiksi niin näyttö ja tietokone toimii ihan kuin mitään vikaa ei olisi koskaan ollutkaan. En voi ymmärtää miten jotku voi ymmärtää nuita kojeita ku ne näyttää toimivan ihan niiku itteä huvittaa :D

  Edit: Program filesistä NVIDIA kansio shift deletellä ja ajurit kansiosta kaikki pois Ö.Ö
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2012

Jaa tämä sivu