1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Tietokone ei lähde päälle

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Jonttu22 21.12.2018.

  1. Jonttu22

    Jonttu22 Newbie

    Liittynyt:
    21.12.2018
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tossa eilen joulun alla lähin käymää verkkokaupassa ostamassa uudet muistikammat: https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...-FURY-DDR4-3200-MHz-CL18-16-Gt-muistimodulipa
    Syynä ostokselle oli 4k videoiden rendailu kaatui vegasilla koska, muistin käyttö ylittyi. Vaihdon jälkeen kone ei lähtenyt enään päälle. Kun painan virtapainiketta kone lähtee hurraamaan normaalisti.
    Emoon syttyy pienet valot normaalisti mutta,
    Hiiri, näppäimistö eikä monitori reagoi tietokoneeseen mitenkään. Joten Tarkistin liitännät, kokeilin pelkästään vanhoilla kammoilla.
    Mutta ei toimi.

    Osat:
    Amd ryzen5 1600
    Asus b350 f gaming
    Asus dual 1060 oc
    Hyperx fury 8gb dual kit 2666mhz
    Corsair cx550 virtalähde

    Kone n. Vuoden vanha
     
  2.  
  3. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    Yks virtalähteistä, jota ei suositella kenellekkään. Corsair tekee kyllä hyviäkin powereita, mutta CX-sarja ei kuulu niihin. Vaikka vika ei olisikaan tossa, on silti powerin vaihto järkevää.

    Koita kuitenkin nollakikkaa. Eli kokonaan kone irti töpselistä, anna olla irti piuhasta puolisen tuntia. Kun kone on letkun päässä, pieni hereilläolovirta säilyy. Se voi säilyä, vaikka powerista pistäis katkasijan offille hetkeks.

    Nappaa myös emon ohjekirja käteen.
    Välillä emolevyn valoissa jokin ilmoittaa virheestä, seuraa manuaalista mitä eri valot tarkoittavat.

    Mitä monitori sanoo?
    Yleensä joku virhekoodi yms tulee ruutuun, vai tuleeko ruutuun "ei singaalia" vai näyttääkö pelkästään mustaa?

    E:
    Tuleeko edes näytölle alussa bioksen latausruutu, tai pääsetkö edes biokseen? Vai kokoajan näyttö reagoimatta?
     
    Jonttu22 kiitti tästä.
  4. Fredor

    Fredor Regular member

    Liittynyt:
    08.02.2017
    Viestejä:
    130
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
    Laita vanhat kammat kiinni ja kokeile resetoida bios. Tämän jälkeen jos kone käynnistyy, niin päivitä bios ja testaa uusilla kammoilla.
     
    Jonttu22 kiitti tästä.
  5. Jonttu22

    Jonttu22 Newbie

    Liittynyt:
    21.12.2018
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Boottaamalla onnistu ja tunnisti uudet kammat, joten ei tarvinnu biosta päivitää.
     
  6. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    Joo, toi on jännä.
    Usein koneen sammuttamisella, sekä uudelleenkäynnistämisellä on eroja. Eli tän takia koneen joskus joutuu boottaileman/sammutamaan pariin kertaan, ennen kuin alkaa yht äkkiä toimimaan. Kai siel oli joku hikka välissä kun kun kammat vaihtu.
     
  7. esaja67

    esaja67 Regular member

    Liittynyt:
    27.04.2014
    Viestejä:
    171
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    28
    Win10 koneen sammuttaminen ei sammuta winukkaa, vaan menee horrostilaan.
    Tällöin ei biossiin pääästä.
    Uudelleen käynnistys pitäisi ratkaista ongelmat.
    Ainoa keino sammuttaa win10 kone on uudelleenkäynnistää ja katkaista virta kun sammunut.
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,221
    Kiitokset:
    1,287
    Pisteet:
    243
    Tähän hommaan sellainen juttu että komentokehoitteeseen: cmd, klik oikealla hiiren napilla (Suorita järjestelmänvalvojana) -> powercfg -h off -> enter ja seuraavalla rivillä: exit
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,595
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Annetaan nyt sen verran enemmän infoa, että Horrostila voidaan poistaa ja kytkeä takaisin seuraavilla komennoilla:
    powercfg.exe /hibernate off
    powercfg.exe /hibernate on
    vaikka ei tainnut tämän kyselyn aihe ollakaan.
     

Jaa tämä sivu