1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Tietokone ei käynnisty

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Atwood 30.12.2018.

  1. Atwood

    Atwood Newbie

    Liittynyt:
    30.12.2018
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Heips. Kasasin broidille tietokoneen kynärin pelaamiseen. Ostin uuden emolevyn ja powerin, mutta muut osat vanhasta koneesta. Ongelma on se että emolevyyn syttyy virtavalo ja näytönohaimen ledit palaa kanssa,(kuten kuvassa näkyy) MUTTA kun konetta yrittää käynnistää niin ei tapahdu yhtään mitään. Koitin myös oman tietokoneeni virtanäppäimellä, mutta ei mitää reagointia. Mikä kettu tässä voi nyt olla
     

    Liitetyt tiedostot:

  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Onko etupaneelin PowerSW käynnisytysnapin johto oikealla paikalla emossa?
    Onko molemmat Powerista tulevat johdot paikoillaan (8- ja 24pin)?
    Kuva on niin musta, että siitä ei näy mitään, eikä sen perustella voi päätellä.
    Mikä emo kysessä ja muutenkin osat olisi hyvä tietää?
     
  4. Atwood

    Atwood Newbie

    Liittynyt:
    30.12.2018
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tässä kuvat johdoista, mielestäni kaikki on oikealla paikallaan. Emolevy on ASUS_M5A78L_M_LX3_Socket_AM3_2xDDR3_Max_8GB_mATX_AMD_760G_780L. Poweri corsairin vs550, prosessori on AMD FX 8350 , näytönohjaimena ASUS r9 280 lisäksi 8 GB jotain
    Ramia ja 1 tera hdd. IMG_20181230_133005. IMG_20181230_132959. IMG_20181230_132927.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    En oikein ymmärrä, kun manuaalista katson, niin tuolla emolla pitäisi olla 4-pin ATX liitin.
    Samaten Front panel on vähän erikoisen näköinen. Tarkista onko tämä kuvassa oleva samanlainen kuin koneessasi.

    Front.PNG
     
  6. Atwood

    Atwood Newbie

    Liittynyt:
    30.12.2018
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo niin onkin mutta tuo 8 pinnin liitin on puoliksi kiinni emossa, eli neljällä pinnillä. Ei ollut 4 pin liitintä powerissa. Front panel on aivan sama kuin kuvassassi.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Powereissa on aina tuo liitin 4+4 pin, jotka painetaan yhteen, jotta saadaan 8pin. Tarkista nyt, ettei atx pistoke ole PCIe liitin. Tosin niiden ei pitäisi kai sopia, mutta varmista.
     
  8. Atwood

    Atwood Newbie

    Liittynyt:
    30.12.2018
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tarkistin pistokkeen ja ihan oikea oli. Voisikohan poweri olla viallinen o_O
     
  9. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    526
    Kiitokset:
    109
    Pisteet:
    53
    Ja myös etupaneelin liittimet ovat oikein emolevyssä..
    Tärkeintä tietysti että virtanappulan liitin on liitetty oikeaan paikkaan.
    [​IMG]
     
  10. Atwood

    Atwood Newbie

    Liittynyt:
    30.12.2018
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo laitoin itseasiassa pelkästään tuon virtanappulan johdon emolevyyn, koska muita en tarvitse ja se on juurikin tuossa paikassa kun kuvassa. Voisiko konetta yrittää käynnistää jotenkin ilman virtanappulaa, esimerkiksi emoa tökkinällä? :D
     
  11. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    526
    Kiitokset:
    109
    Pisteet:
    53
    On se tietysti mahdollista jos epäillään käynnistysnappulan rikkoutuneen.

    -------------------
    Avaa kotelo > Ota Prosessorin virtakaapeli irti emolevystä > Tämä johto on 4 + 4 ( 8 pin ).

    [​IMG]

    Irroita ne toisistaan ja laita se uudelleen kiinni. Näin varmistetaan että johto on todella kunnolla kiinni.
    ----------


    [​IMG]

    --------------
    Tuliko Cooler Master Hyper XXX prosessorijäähdyttimen mukana tuuletin :rolleyes:, Mikäli niin on suositeltavaa laittaa se myös paikalleen, ellei halua passiivijäähdytystä.
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2018
  12. Atwood

    Atwood Newbie

    Liittynyt:
    30.12.2018
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Alright johdot irroitettu toisistaan ja plugattu kiinni, valitettavasti ei muutosta tilanteeseen.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Voit kokeilla ruuvimeisselillä oikosulkea nuo etupaneelin virtanapille menevät kontaktipiikit (PWRBTN) emolla, jos kytkin olisi vaikka rikki, voi sen sulkea sillä pois.
     
  14. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    526
    Kiitokset:
    109
    Pisteet:
    53
    Yhdistämällä "PWRBTN" liitännät esimerkiksi sähköjohdon pätkällä tai klemmarilla.

    [​IMG]
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Jos kotelossa on Reset nappi, voi sillä kokeilla turvallisimmin virtanapin toiminnon, yhdistämällä sen PWRBTN liittimiiin.
     
    Nanna_86 kiitti tästä.
  16. huuko

    huuko Member

    Liittynyt:
    22.12.2017
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    18
    Onko Sinulla yhtä 4-pin tuuletinta , joka toimisi varmasti
    Jos niin kokeile emon CPU kytkennässä > pyörähtääkö , tuonne virta menee prossun läpi
     
  17. Atwood

    Atwood Newbie

    Liittynyt:
    30.12.2018
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Noniin kokeilin kaikkia ylläolevia neuvoja kiitoksia niistä, vaikka mikään ei auttanutkaan. Mutta meni hermot ja revin omasta tietokoneesta powerin ja tungin haarukan virtapinnoille nii lähti saman tien rullaamaan. Eli uuden powerin on pakko olla viallinen. Kiitos avusta kaikille. :):D
     
  18. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,912
    Kiitokset:
    587
    Pisteet:
    123
    Nuo corsairin vs-sarjan powerit on ihan järkyttävää skeidaa, takuuseenhan tuo uusi poweri toki menee. Suosittelisin takuuvaihdossa kysäsemään jos saisi pienellä välirahalla tilalle jonkin kelvollisen virtalähteen.
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Tuon powerin lisäksi huomautus vielä toisesta asiasta. Prosessorituulettimen tulisi olla 90 astetta käännetty.
    Tarkoitus on että muistien puolelta tuuletin puhaltaa siilin läpi kohti takatuuletinta, joka poistaa lämpimän ilman kotelosta.
     
    Viimeksi muokattu: 31.12.2018

Jaa tämä sivu