1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Tietokone ei käynnisty Windows päivityksen jälkeen

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi THEmakez 21.04.2018.

  1. THEmakez

    THEmakez Newbie

    Liittynyt:
    16.08.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Hei!


    Tietokoneeni oli käyttämättä noin kuukauden, jonka jälkeen eilen otin tietokoneen taas käyttöön. Tietokone oli kokopäivän päällä. Sammutin tietokoneen illalla painamalla "Päivitä ja sammuta" napista Windowsissa.

    Tänään taas yritin avata tietokonettani, mutta se ei auennut, vaan näyttöön tuli viesti: "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key."

    Kun menin BIOSiin "Chipset" kohdassa näkyy APU SATA port0 kohdalla jokin levy, jossa on tilaa 1.1 GB ja APU SATA port1 kohdalla 1000.2 GB kokoinen HDD kovalevyni.

    Kun menee BIOSissa kohtaan BIOS, boot option #1 on ilmeisesti DVD-asemani ja boot option #2 on mysteerilevy missä on tilaa 1.1 GB.

    Boot option #1 lukee:"HL-DT-ST DVDRAM GH24NSD1. päättelin tuosta DVDRAM kohdasta, että se on DVD-asemani. Korjatkaa jos olen väärässä.

    Boot Override kohdassa näkyy P0: HL-DT-ST DVDRAM jne.... P2: kyseinen mysteeri levy P3: ST1000DM003 jne....

    Minulla on 128 GB SSD levy, johon Windows on asennettu, mutta sitä ei ymmärtääkseni näy ollenkaan. Tuo mysteerilevy SSDni ei varmaan ole, koska mysteerilevyssä on vain 1.1GB tilaa, mutta SSDsäni pitäisi olla 128 GB tilaa. Voiko olla, että koska loogisesti ajatellen tuossa Boot Override kohdassa pitäisi olla myös P1, että SSD levy on mennyt rikki, jonka takia sitä ei näy tuolla BIOSissa ollenkaan.

    Anteeksi sekavasta viestistä.

    Kiitos jo etukäteen!
     
  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,007
    Kiitokset:
    638
    Pisteet:
    123
    Boottaako se jos asetat mysteerilevyn ekaksi.
     
    THEmakez kiitti tästä.
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,637
    Kiitokset:
    982
    Pisteet:
    173
    Voisi myös avata koneen kyljen ja kokeilla jotain muuta sata-porttia. Biosissa sitten tarkastaa boottijärjestys että ssd on ensimmäisenä boottaava.

    lisäys
    Jos mahdollista niin kokeile toisella sata-kaapelilla. Liitännät kunnolla kiinni?
     
    THEmakez kiitti tästä.
  5. THEmakez

    THEmakez Newbie

    Liittynyt:
    16.08.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Ei boottaa.
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,637
    Kiitokset:
    982
    Pisteet:
    173
    Jos fyysisesti vaihtaisi niiden sata-kaapeleiden paikkoja, siis ssd ja hdd emolla niin voisi poissulkea asioita. Ja taas bootit kohdilleen biosissa.Täysin mahdollista että ssd on kosahtanut vaikkakin se on hyvin harvinaista. Samsungin 830 lätty?
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,377
    Kiitokset:
    543
    Pisteet:
    123
    Mene käynnistysvalikkoon ja laita siitä kuva tänne.
     
  8. THEmakez

    THEmakez Newbie

    Liittynyt:
    16.08.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Vaihdoin SATA kaapelin paikkaa. Biosissa näkynyt p3 vaihtoi nimeään p1. SSD on jokin intenso.
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,377
    Kiitokset:
    543
    Pisteet:
    123
    Miltä käynnistysvalikko näyttää?
     
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,637
    Kiitokset:
    982
    Pisteet:
    173
    Ok. Kokeileppas tuota Tarantellan juttua. ^^^
     
  11. THEmakez

    THEmakez Newbie

    Liittynyt:
    16.08.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Vähän on huono laatuinen kuva mutta kyllä siitä toivottavasti selvää saa.

    Toivottavasti otin nyt oikeasta valikosta kuvan.
     

    Liitetyt tiedostot:

  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,637
    Kiitokset:
    982
    Pisteet:
    173
  13. THEmakez

    THEmakez Newbie

    Liittynyt:
    16.08.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,637
    Kiitokset:
    982
    Pisteet:
    173
    Ok, tuo kuvan koodin perusteella lähdin penkomaan asiaa. Tässä tullaan siihen että pitäisi olla varaosia kotosalla, testaaminen olisi helpompaa. Mahdollisissa takuuasioissa menee kuitenkin aina aikansa.
     
  15. THEmakez

    THEmakez Newbie

    Liittynyt:
    16.08.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Valitettavasti minulla ei ole oikeastaan mitään osia kotona.
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,637
    Kiitokset:
    982
    Pisteet:
    173
    Onko kaveria jonka koneessa voisi kokeilla sitä ssd:tä? Näinkin saisi warmistuksen asiasta.
     
    THEmakez kiitti tästä.
  17. THEmakez

    THEmakez Newbie

    Liittynyt:
    16.08.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Juu on, pitää vaikka huomenna käydä kokeilemassa jos jollekkin kaverille sopii. Onko mitään enään mitä voisi itse yrittää tehdä?
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,377
    Kiitokset:
    543
    Pisteet:
    123
    Tee nyt niin, että ota kaikkien muiden levyjen datajohdot irti, jätä ainostaan tuo SSD kiinni. Jos ei näy missään, kokeile toisella data- ja virtajohdolla.

    edit: jos edellä mainitulla tavalla et saa levyä näkymään, kokeile asennusmedialla "mukautettu" asennuksella ja katso, mitä näyttää levyn tiedoiksi. Voit tässä kohtaa katkaista asennuksen, niin mitään ei tapahdu levylle, voit myös jatkaa ja tehdä asennuksen uudelleen, kun poistat käyttöjäjestelmälevyn osiot.
     
    Viimeksi muokattu: 21.04.2018
    THEmakez kiitti tästä.
  19. THEmakez

    THEmakez Newbie

    Liittynyt:
    16.08.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Otin kaikki muut paitsi sen SSDn. Mitä tuo 1.1 GB tarkoittaa tuossa perässä?
     

    Liitetyt tiedostot:

  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,377
    Kiitokset:
    543
    Pisteet:
    123
    Kokeile nyt tuota asennusta, josta edellisessä kerroin.

    edit: tuosta 1.1 GB:stä en tiedä, mitä levyllä on tapahtunut, onko entinen vai herääkö asennuksessa henkiin, kun kaikki osiot poistaa.
     
    Viimeksi muokattu: 21.04.2018
  21. THEmakez

    THEmakez Newbie

    Liittynyt:
    16.08.2017
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Tämmöstä.
     

    Liitetyt tiedostot:

Jaa tämä sivu