1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietoja Canon ixus 500 digikamerasta

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi El1na 01.04.2005.

 1. El1na

  El1na Member

  Liittynyt:
  01.04.2005
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Monet ovat jo täällä kehuneet Canon ixus 500 kameraa, mutta haluisin vielä kysyä muutaman perusasian. En nimittäin oikein tahdo ymmärtää ammattikieltä, jota kameraesittelyissä on. Jos joku osaisi/ viitsisi vastata, olisin tosi kiitollinen:
  1) Kuvataso on ilmeisesti hyvä? Mutta ottaako kamera hyviä kuvia myös sisällä tai varjossa? Voiko ottaa kuvia sisällä ilman salamaa?
  2) Millainen on videokuvan taso? Kuinka pitkään akut kestää kuvausta?
  3) Kameran näyttö lienee melko pieni. Onko se häiritsevää?
  4) Onko kuvan taso hyvä, kun käyttää zuumia?
  5) Miinus/ pluspuolia?
   
 2.  
 3. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  1) Kuvan laatu ja värit ovat digikameroiden aatelia. Värit ovat luonnolliset ja kuvat teräviä, mitä nyt pientä pehmeyttä nurkissa. Salama riittää sisällä n. metriin (sama kaikissa vastaavissa). En aivan ymmärrä mitä tarkoitat varjolla... Sisällä ei voi ottaa kuvia ilman salamaa lähes millään taskupokkarilla. Ainoa keino on suurilla iso-arvoilla (400), jolloin kohinan määrä on suuri. Kohinan saa kuitenkin poistettua kohtuullisesti softalla.

  2) Videokuvan laatu on sekin hyvä. Videoissa tosin on rajoitukset (30sec/vga/10fps 3min/qvga/15fps - vga 640x480 ja qvga puolet siitä). Akun kesto riippuu siitä miten kuvaa. Ilman salamaa saa lähes 200 kuvaa. Näytön käyttö syö akkua todella paljon, eli parempi pitää pois päältä jos haluaa maksimoida akun keston (ja niin, että kuvaa näytetään esim. sekunti sen ottamisen jälkeen). Videota ei tietenkään voi ilman näyttöä kuvata.

  3) Näyttö ei ole pienin markkinoilta löytyvä. Kuvan pystyy mainiosti rajaamaan näytön avulla. Se on terävä ja pikseleitä riittää. Kuvien katseluun se sopii hyvin, koska kuvia voi zoomata.

  4) Jos kuvaa ihan ulkona, niin kyllä. Aina tietenkin mahdollisuuksien mukaan kannattaa mennä lähemmäs kohdetta, ja sitten vasta käyttää zoomia, jos ei vielä riitä. Sisällä kuvattaessa ei kannata käyttää zoomia, kun salamakin kerran riittää metriin niin eipä siinä juuri järkeä ole.

  5)
  + Kuvien värit & laatu
  + Ihan riittävästi säätömahdollisuuksia
  + Ellei halua säätää niin sekin onnistuu
  + Pieni
  - Hidas tarkennus
  - Muutenkin vähän hidas (käynnistys jne. mutta kuvat tallentuu nopeasti)

  Niin, että tällälailla lyhyesti :)
   
 4. El1na

  El1na Member

  Liittynyt:
  01.04.2005
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos paljon vastauksestasi!

  Kysymykseni salaman käytöstä johtui siitä, että serkkuni on napannut omalla taskukokoisella kamerallaan hyviä kuvia sisällä, puolivarjossakin, ilman salamaa. Hänen kameransa on Panasonic Lumix FX7
   

Jaa tämä sivu